Diğer Haberler
AÇILI TAŞLAMA GÜVENLİĞİ
AÇILI TAŞLAMA GÜVENLİĞİ

Açılı taşlama, işyerindeki en tehlikeli araçlardan biridir. Bu nedenle, uygun açılı taşlama makinesi güvenliği ve çalıştırma prosedürleri konusunda eğitim, işçiler için kritik öneme sahiptir.

 

Açılı taşlama makinelerinden kaynaklanan en ciddi yaralanmalar geri tepmelerden kaynaklanan ve kırılan veya parçalanarak mermi haline gelen ataşmanlardan (taşlama diskleri ve tekerlekler gibi) kaynaklanan yırtılmalardır.

 

Operatörler, görevin gerekliliğini dikkate almaya teşvik edilir. Bir öğütücü aleti kullanmaya başlamadan önce nihai sonuca ulaşmak için diğer olası yöntemleri inceleyin.

 

Ancak, metal, ahşap ve benzeri materyalleri kesmek için açılı taşlama kullanmaktan kaçınılmazsa, aleti güvenli bir şekilde kullandığınızdan emin olun.

 

Bir Açılı Taşlama Makinesi Satın Almak:

 

Önce güvenlik özelliklerini düşünün. Emniyet şalteri (otomatik kapatma) hayat kurtaran bir fonksiyondur. Ayrıca, sol ve sağ elini kullanan operatörler için ayarlanabilir tutamak, titreşimi azaltan tutamak, geri tepmeyi önleyen kavrama ve gürültü azaltan diskler de önerilir.

 

Dokuz inçlik açılı taşlamalar, ünitenin artan gücü ve boyutu nedeniyle daha yüksek yaralanma riskine sahiptir. Bu nedenle, bazı çalışma sitelerinde kullanımlarından kaçınılmalıdır.

 

Çalışma Alanı:

 

Tehlikelerin kontrol edildiğinden emin olmak için bir açılı taşlama makinesini çalıştırmadan önce çalışma alanında bir risk değerlendirmesi yapmak önemlidir.

 

Avuç içi taşlama makinesinin çalışacağı alandaki diğer çalışanları bilgilendirin. Ardından, kayma ve takılma tehlikelerini ortadan kaldırın. Ayrıca, alanda yanıcı madde bulunmadığından emin olun. Son olarak, toz ve buharın solunum tehlikesi oluşturmasını önlemek için çalışma alanının iyi havalandırıldığından ve solunum koruyucu kullanıldığından emin olun.

 

Operatörün tercihen bel hizasında rahatça çalışabilmesi için iş parçası iyi sabitlenmeli ve desteklenmelidir. Yerde otururken asla bacaklarınızın arasında bir taşlama makinesi çalıştırmayın.

 

Disk:

 

Avuç içi taşlama makinesi için yanlış diskin seçilmesi kazalara katkıda bulunan önemli bir faktördür.

 

Bir açılı taşlama için çok büyük bir disk, daha küçük taşlama makinesinin daha yüksek hızlarını desteklemek için üretilmeyecektir. Bu nedenle, diskin parçalanma olasılığı artar. Ayrıca, merkezi disk deliği muhtemelen mil flanşından daha büyük olacaktır. Bu, diskin dengesizleşme ve parçalanma riskini artırır ve potansiyel olarak ölümcül sonuçlar doğurur.

 

Açılı taşlama makinesini çalıştırırken:

 

Operatörlerin bir açılı taşlama makinesi kullanırken güvenli uygulamalar konusunda bire bir denetim altında eğitilmeleri önemlidir.

 

Açılı taşlama makinesini çalıştırırken her zaman biri kolu tutmak, diğeri ağırlığı desteklemek için iki el kullanılmalıdır.

 

Asgari basınçla işe uygulanmadan önce açılı taşlama makinesinin hızına ulaşmasına izin verilmelidir.

 

Taşlama diskleri, nesneye 15 ila 30 derecelik bir açıyla uygulanmalıdır.

 

Operatörler, açılı taşlama makinesinin herhangi bir şeye çarpmamasına veya doğrudan aletin arkasında durmamasına dikkat etmelidir.

 

Açılı taşlama makineleri, yere indirilmeden veya işyerinde hareket ettirilmeden önce tamamen dönmeyi bırakmış olmalıdır.

 

Operatörler ellerini ve kollarını dinlendirmek için düzenli molalar vermelidir.

 

Kişisel Koruyucu Ekipman

 

Kişisel koruyucu ekipman, işlerin ters gitmesi durumunda kritik son savunma hattıdır. Açılı taşlama makinelerinin tehlikeli doğası göz önüne alındığında, en yüksek düzeyde koruma kullanılmalıdır.

 

Yüksek darbeye dayanıklı ve gözü saran göz koruması bir zorunluluktur ve ayrıca bir yüz siperliği şiddetle tavsiye edilir.

 

Açılı taşlama makinesiyle yapılan işin türü ne olursa olsun, işitme koruması her zaman takılmalıdır. Kullanıcılar ayrıca hem kulak tıkacı hem de kulaklık takmayı düşünebilir.

 

Gürültü hacmi, kullandığınız aşındırıcı aksesuara (düz disk veya taşlama diski gibi) ve ayrıca taşlama makinesinin kullanıldığı malzemenin türüne bağlı olarak değişecektir.

 

Beta İSG İş Güvenliği uzmanları, ayrıca kullanıcıların yüksek kaliteli, kesilmeye dayanıklı eldivenler giymeniz gerektiğini tavsiye ederek ellerinizi korumanın önemini vurgulamaktadır.

 

Açılı taşlama makinesi kullanırken önerilen diğer kişisel koruyucu ekipmanlar güvenli iş botları ve tam oturan aleve dayanıklı iş giysilerini içerir.

 

Ürünlerimize göz atmak için galerimize tıklayın.