Diğer Haberler
Kişisel Koruyucu Ekipmanın Muhafaza Edilmesi ve Kullanılması
Kişisel Koruyucu Ekipmanın Muhafaza Edilmesi ve Kullanılması

Kayıp kişisel koruyucu ekipman durumunu inceleyelim. Bu, uzun bir geçmişe sahip, çözülmesi zor bir durum.

 

Örnek A: Bir çalışmada, ankete katılan hemen hemen her çalışan (%98) bir iş arkadaşının gerekli kişisel koruyucu ekipman olmadan çalıştığını gördüklerini söyledi ve bunların %29’u bu durumun sıklıkla meydana geldiğini belirtti.

Örnek B: Bir hükümet araştırmasına göre, gözlerinden yaralanan beş kişiden üçü o sırada göz koruması kullanmamıştı veya tehlike için yanlış türde göz koruması takmıştı.

Örnek C: Araştırmalara göre, yaklaşık beş çalışandan biri gerektiğinde işitme koruması ve solunum koruması kullanmıyor.

 

Kişisel Koruyucu Ekipmanın Muhafaza Edilmesi

 

Kişisel koruyucu ekipman için kişisel depolama ekipmanı, çalışanı  kelimenin tam anlamıyla kişisel koruyucu ekipmanına bağlayarak uyumluluğu artırır. Bu, bir sırt çantası, bir omuz çantası, elde tutulan bir spor çantası veya ipli bir çanta olabilir.

 

Akıllı teknoloji giyilebilir cihazlarla donatılan iş gücü, güvenlik görevlilerine ve iş arkadaşlarına raporlar ve uyarılar gönderen gerçek zamanlı veri bağlantısına sahip olabilir. Kişisel koruyucu ekipman için depolama ekipmanı fiziksel, pratik bağlantı oluşturur. El altında saklanan kişisel koruyucu ekipmanın bir iş aceleye getirildiğinde, işçi yorulduğunda ihmal edilme olasılığı daha düşüktür.

 

Kişisel koruyucu ekipman programları, eski sistem eşitlikleriyle geliştirilmiştir. Bir tehlike değerlendirmesi yürütüyorsunuz. Ne zaman ve ne tür kişisel koruyucu ekipmana ihtiyaç duyulacağını belirleyin. İşçiler, kişisel koruyucu ekipmanın nasıl kullanılacağı, temizleneceği, inceleneceği ve saklanacağı konusunda eğitilir. Kişisel koruyucu ekipman, risk altındaki tehlikelere uyacak şekilde satın alınır. Şık, rahat ve tam oturan kişisel koruyucu ekipman ile uyumluluğu artırmaya çalışırsınız. Genellikle işçilerden ne istediklerine dair görüşleri istenir. Bu kadar zaman ve çaba harcadıktan sonra, elbette kişisel koruyucu ekipmanı ait olduğu yerde, çalışanlarınızın üzerinde görmek istersiniz.

 

Kişisel koruyucu ekipman saklama birimleri, uyum amacına yardımcı olur. Çalışanlara kişisel koruyucu ekipman depolama yeteneği ve kapasitesi verin, ve siz de bir mesaj gönderin. Kişisel koruyucu ekipman önemlidir. Zararlı unsurlardan korunması gerekir. Depolama birimleri, iç bölücüler, içte ve dışta cepler, ağır teçhizat için büyük bölmeler ile alıp götüren kullanım için kişisel koruyucu ekipmanı düzenler. Dolgulu omuz askıları, tutma kolları ve sırt çantaları sayesinde kolay taşıma sayesinde ihtiyaç duyulduğunda kolayca erişilebilir. Anında erişim bahanelerini ortadan kaldırır.

 

Gözler, yüz, baş ve uzuvlar için kişisel koruyucu ekipman, koruyucu iş giysisi, solunum cihazları, koruyucu kalkanlar/siperlikler ve bariyerler dahil olmak üzere koruyucu ekipman, emilim, soluma veya fiziksel temas yoluyla vücudun herhangi bir bölümünün işlevinde bozulmaya veya yaralanmaya neden olabilecek şekilde karşılaşılan proses veya ortam tehlikeleri, kimyasal tehlikeler, radyolojik tehlikeler veya mekanik tahriş edici maddeler herhangi bir sebeple gerekli olduğu durumlarda sıhhi ve güvenilir bir durumda sağlanmalı, kullanılmalı ve muhafaza edilmelidir.

 

Solunum maskeleri her kullanımdan önce hasar açısından kontrol edilmelidir. Hafif bir kişisel saklama taşıma çantasından doğrudan çıkarıldığında solunum cihazlarını bir kez daha kullanmak kolaydır. Pahalı solunum maskeleri, dayanıklı branda, manyetik kapaklar, tokalar ve ağır hizmet tipi fermuarlarla korunmaktadır. Bol miktarda iç alan sayesinde, solunum cihazlarında delik, çatlak, ezik, yırtık ve çizik olma olasılığı daha düşüktür. Daha az olası yüz parçası kenarları dalgalı veya bozuk olacaktır. Tek kullanımlık solunum cihazlarında burun köprüsünün üzerindeki metal burun klipsleri yerinde kalacaktır. Ayrıca, yarım yüz ve tam yüz solunum maskeleri, filtreleri çıkarmak zorunda kalmadan saklanabilir.

 

Kişisel koruyucu ekipman saklama, işe gitmeden önceki organize ön planlamayı teşvik eder. Torbalar dikkatli bir şekilde paketlendiğinde farklı üreticilerin solunum cihazı parçaları karıştırılmayacaktır. Filtreler ve maskeler uyumlu olacak; birlikte kullanım için onaylanmıştır; ve tehlike için onaylı filtre kullanıma hazır olacaktır. Esnek elastik iç cepler ekstra solunum filtrelerini, maske talimatlarını ve diğer küçük aksesuarları saklar.

 

Solunum maskeleri özellikle görev açısından kritik kişisel koruyucu ekipmanlardır. Bu, son derece zehirli kirletici maddelere ve yaşam ve sağlık için anında tehlikeli olan atmosferlere karşı kesinlikle potansiyel olarak hayat kurtarıcı bir donanımdır. Solunum cihazlarının etkili olabilmesi için -ki olması gerekir- uygun temizlik ve saklama çok önemlidir. Toz, güneş ışığı, ısı, aşırı soğuk, aşırı nem ve zararlı kimyasallar ve kirleticiler, solunum cihazlarının hayat kurtarma özelliklerini çalabilir. Solunum maskeleri için özel olarak tasarlanmış saklama torbaları, bu can kurtaranları temiz, kuru, hava şartlarından uzak ve doğal şekillerinde tutar.

 

Kişisel koruyucu ekipmanlarımıza göz atmak için ürün galerimizi ziyaret edin.