Diğer Haberler
Tek Kullanımlık Eldivenler Hangi Sektörlerde ve İşlerde Kullanılmalıdır?
Tek Kullanımlık Eldivenler Hangi Sektörlerde ve İşlerde Kullanılmalıdır?

Tek kullanımlık eldivenler, birçok endüstride çalışanlara hem kolaylık hem de koruma sağlar. Tek kullanımlık eldivenlerin, gıda hazırlamaya yönelik konforlu, ucuz ve değiştirilmesi kolay eldivenlerden kimyasal üretimde çalışanları korumak için son derece özel eldivenlere kadar birçok uygulaması vardır. Ayrıca son teknolojik gelişmelerden de yararlanarak, özellikle toplu olarak satın alındığında onları daha güçlü, daha pratik ve daha uygun maliyetli hale getirebilirsiniz.

 

Tek Kullanımlık Eldivenler Ne Zaman Giyilmelidir?

 

Tek kullanımlık eldivenlerin kullanım alanları, onları kullanan kişiler kadar çeşitlidir. Tek kullanımlık eldivenlerin kullanılmasını gerektiren veya bundan fayda sağlayan durumlardan bazıları şunlardır:

 

  • Kullanıcı kimyasallarla veya cilt tahriş edici maddelerle temas ettiğinde.
  • Kullanıcı kan, kusmuk, idrar, dışkı veya mukus gibi vücut sıvılarıyla temas ettiğinde.
  • Başkalarını kullanıcının ellerindeki bakteri veya mikroplardan korumak için.
  • Elleri lekeleyebilecek maddelerle çalışırken.
  • Ciltteki yağlardan zarar görebilecek eşyaları tutarken.
  • Bilinmeyen veya tanımsız öğeleri işlerken.
  • Yanıklara, kesiklere, sıyrıklara ve benzeri yaralanmalara karşı koruma için.
  • Genel hijyen, konfor veya kişisel tercih için.

 

Bir çalışanın veya müşterinin doğal kauçuğa alerjisi olma riski varsa, nitril eldivenler veya vinil gibi benzer sentetik bir malzemeden yapılmış eldivenler giymelisiniz. Bazıları için lateks eldiven giyen birinin dokunduğu bir nesneyle temas etmek bile alerjik reaksiyonu tetikleyebilir.

 

Tek Kullanımlık Eldiven Çeşitleri

 

Birçok endüstri için en yaygın malzemelerden yapılan tek kullanımlık eldivenler uygundur ve yeterli koruma sağlar:

 

Nitril

 

Nitril, sentetik, işlenmiş bir doğal kauçuğun şeklidir. Titiz bir süreçten geçtikten sonra, kauçuk proteinleri dönüştürülerek nitrili lateks alerjisi olanlar için güvenli hale getirir. Nitril eldivenlerin kullanımı neredeyse sınırsızdır, çünkü bunlar su geçirmezdir ve delinmeye karşı dirençlidir ve başka faydalar sağlar. Ayrıca mantar, böcek ilacı, ticari temizlik ürünleri ve biyolojik maddeler gibi kirleticilere karşı da koruma sağlarlar. Ek olarak, elektronik, cam, kağıt ve kırılabilecek ve yaralanmaya neden olabilecek diğer nesneler gibi hassas öğeleri tutan çalışanlar için bir bariyer sağlarlar.

 

Nitril eldivenler tıbbi ve tıbbi olmayan sınıflarda mevcuttur ve çeşitli boyut, renk, kalınlık ve dokulara sahiptirler. Dövme salonlarından laboratuvarlara ve çocuk bakım merkezlerine kadar işletmelerde nitril eldiven uygulamaları mevcuttur. En çok yönlü tek kullanımlık eldivenlerden biridir.

 

Vinil

 

Vinil, polivinil klorürden (PVC) ve plastikleştiricilerden yapılmış sentetik, protein içermeyen, biyolojik olarak parçalanamayan bir malzemedir. Plastikleştiriciyi PVC ile birleştirerek vinil eldivenler ince, esnek, rahat ve dokunuşa yumuşak hale getirilir. Vinil eldivenlerin bir başka avantajı da uygun fiyatlı olmalarıdır ve bu da onları eldiven cirosunun yüksek olduğu alanlarda popüler bir seçim haline getirir. Vinil eldivenler de genellikle boldur ve değiştirilmesi kolaydır.

 

TPE

 

TPE, kauçuk ve plastiğin en iyi özelliklerini birleştiren bir grup kauçuk benzeri malzemeden oluşan bir ürün olan termoplastik elastomer anlamına gelir. TPE eldivenler geri dönüştürülebildiklerinden daha sürdürülebilir bir seçenektir. TPE eldivenler ayrıca su geçirmez, toksik olmayan, hafif, güçlü ve rahattır. Çevre bilincine sahip yemek hizmeti çalışanları, güzellik endüstrisindekiler, çocuk bakımı çalışanları ve tek kullanımlık tıbbi muayeneler için mükemmel bir seçimdir.

 

Lateks

 

Lateks eldivenler, bir zamanlar birçok endüstri için tek kullanımlık eldivenlerde altın standarttı. Doğal kauçuktan üretilen lateks, bu tercihi açıklayan birçok özelliğe sahiptir. Bazı kullanıcılar dokunsal hissi, esnekliği ve el becerisi nedeniyle bu eldivenleri tercih eder.

 

Farklı Sektörler İçin En İyi Eldivenler

 

Tek kullanımlık eldivenler hangi endüstrilerde ve işlerde kullanılmalı? Eller için bir bariyerin gerekli olduğu her durumda kullanılmalıdırlar. Bazı sektörler için eldiven yasal bir zorunluluktur ve diğerleri için hem çalışanların hem de müşterilerin konforunu ve hijyenini artırır. Farklı sektörlerin kişisel koruyucu ekipman için çok farklı ihtiyaçları vardır ve eldivenler istisna değildir. Nitril eldiven veya diğer tek kullanımlık eldivenler giymeniz gereken sektörlerden bazıları şunlardır:

 

  • Sağlık Hizmetleri için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Gıda Endüstrisi için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Mekanik ve Otomotiv Endüstrisi için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Diş Hekimliği için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Kimyasal Üretim için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Çocuk Bakımı için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Temizlik İşleri için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Baskı için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Güvenlik Çalışması için Tek Kullanımlık Eldivenler
  • Fabrika Çalışanları için Tek Kullanımlık Eldivenler

Tüm alanlarda çalışanlar, tehlikeli maddelerle karşılaşmaktan, hatta istemedikleri bir şeye dokunmaktan korkmadan görevlerini yerine getirme hakkına sahiptir. Biyolojik kirleticiler bazı endüstrilerde bir risk faktörüdür ve diğerlerinde keskin nesneler veya aşırı sıcaklıklar olabilir. Yemek servisi gibi birçok durumda mikroplardan korunmaya ihtiyacı olan müşteridir. Bu güvenlik gereksinimlerini karşılamak için işverenler, çalışanlarını tek kullanımlık eldivenleri ne zaman kullanacakları konusunda eğitmeli ve hazırda bol miktarda malzeme bulundurmalıdır.

 

Neyse ki, bugün piyasadaki geniş eldiven yelpazesi, her iş ve her durum için kişisel koruyucu ekipman olduğu anlamına gelir. Tek kullanımlık eldivenler en üst düzeyde rahatlık ve güvenlik sunar çünkü eldivenleri temizlemeye veya dekontamine etmeye gerek yoktur ve kullanımdan sonra eldivenlerde hasar olup olmadığını kontrol etmeye gerek yoktur. Yeni, temiz ve hatasız bir çift için basitçe atılırlar. Tek kullanımlık eldivenleri toplu olarak satın almak, tüm bunları daha uygun fiyatlı hale getirir.

 

Beta İş Güvenliğ Şirketi, yukarıda listelenen tüm endüstriler ve diğerleri için toptan tek kullanımlık eldivenler sunmaktadır. Sektöre göre mevcut eldivenlerimizi görüntüleyin veya tek kullanımlık eldivenler ve kişisel koruyucu ekipmandan oluşan genel envanterimize göz atın. Sektörünüze özel bir şeye ihtiyacınız veya durumunuza ve bütçenize en uygun eldivenler hakkında sorularınız varsa ekibimizle iletişime geçin ve tek kullanımlık eldivenlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.