Diğer Haberler
DÜŞMEYE KARŞI KORUMA EKİPMANLARI LİSTESİ: GÜVENLE ÇALIŞMANIZ İÇİN İHTİYACINIZ OLAN HER ŞEY
DÜŞMEYE KARŞI KORUMA EKİPMANLARI LİSTESİ: GÜVENLE ÇALIŞMANIZ İÇİN İHTİYACINIZ OLAN HER ŞEY

Düşmeye karşı koruma ekipmanına ihtiyacınız olduğunu söylemek, bir araca ihtiyacınız olduğunu söylemek gibidir. İhtiyacınız olanı almadan önce uzun bir takip soruları listesini yanıtlamanız gerekecek.

 

Aynısı düşmeye karşı koruma ekipmanı için de geçerlidir. Ne aradığınızı bilmeniz gerekir. Aksi takdirde, muhtemelen ihtiyacınız olmayan bir sisteme sahip olursunuz.

 

DÜŞMEYE KARŞI KORUMA BİLEŞENLERİ

 

Hemen konuya geçelim ve en popüler düşmeye karşı koruma sistemlerinden bazılarının kritik bileşenlerine bakalım. Yine burada tek tek bileşenleri tartışıyoruz, aşağıda listelenen öğelerden birinin kullanılması düşmeye karşı koruma sistemi teşkil etmez. Düşmeye karşı koruma sistemi, çalışanları güvende tutmak için birlikte çalışacak şekilde tasarlanmış bileşenlerin bir kombinasyonunu gerektirir.

 

Vücut kemerleri

 

Vücut kemerleri hakkında bilmeniz gereken en önemli şey, düşme önleyici sistemler için kullanılmamaları gerektiğidir. Vücut kemerlerine yalnızca düşme emniyet sisteminde izin verilir. Bu iki sistem arasındaki farka aşina değilseniz, işte hızlı bir döküm.

 

Düşme önleyici sistemler, çalışanları bir kenardan düştükten sonra güvenli bir şekilde durdurmak için tasarlanmıştır. Bir düşüş durdurma sistemi, tam vücut emniyet kemeri (vücut kemeri değil), düşme lanyardı gibi bağlı bir cihaz ve bağlanmak için bir bağlantı noktası gerektirir.

 

Düşme önleyici sistemler, çalışanları kenarlardan uzak tutmak ve düşmelerini önlemek için tasarlanmıştır. İşçiler, bir düşme emniyet sistemi kullanırken vücut kemerleri takabilirler. Bu sistem ayrıca bir bağlantı noktası ve bağlı bir cihaz gerektirir. Bu durumda, bağlanan cihaz bir ip kadar basit olabilir çünkü bir işçiyi yakalamak için tasarlanmasına gerek yoktur.

 

Tam Vücut Kemerleri

 

Tam vücut emniyet kemerini düşmeyi önleyici veya düşmeye karşı dirençli bir sistemde kullanabilirsiniz. Tam vücut kayışları omzunuzun üzerinden geçer, gövdenizi sarar ve bacaklarınıza bağlanır. Bu nedenle, bir düşme meydana gelirse, kuvvet tek bir noktada odaklanmak yerine vücudunuzun her yerine eşit olarak dağılacaktır.

 

Bu emniyet kemerleri, arkada bir D halkası ve omuz askılarında amortisörler ile donatılmıştır. Bir işçi bir kenardan düşerse, D halkasına bağlı lanyard veya SRD işçiyi yakalayacaktır. Amortisörler kırılarak açılır ve stopu yumuşatır.

 

Her kullanımdan önce emniyet kemerinizi kontrol etmeniz çok önemlidir. D halkası hasar görmüşse veya amortisörler açılmışsa, düşme durumunda emniyet kemeri düzgün çalışmayacaktır.

 

Travma Giderici Kayış

 

Tüm vücut koşumunuza travma önleyici kayışlar ekleme seçeneğiniz vardır. Bu kayışlar bir düşüşten sonra devreye giriyor ve işçi kurtarılmayı bekliyor. Bir endüstri olarak, işçileri düştükten sonra yakalamaya o kadar çok odaklanıyoruz ki, ancak genellikle iyileşme sürecini düşünmeyi unutuyoruz.

 

Siz onları güvenli bir şekilde nasıl güvenli bir yere geri getireceğinizi bulmaya çabalarken, bir işçi tehlikeli yüksekliklerde sallanıyor. Sınırsız bir süreniz yok. 10 dakika hareketsiz asılı kalmak dolaşım sorunları yaratabilir ve çalışanın bayılmasına neden olabilir. Normal şartlarda bir işçiyi kurtarmak zordur. Bilinci yerinde olmayan bir işçiyi kurtarmak son derece zordur.

 

Çalışanın koşum takımında travma önleyici kayışlar varsa, halatı serbest bırakıp ayaklarının altından geçirebilir ve bu da ona üzerinde durması için biraz gerginlik verir. Bu simüle edilmiş ayakta durma bacak kaslarını çalıştırır, daha iyi kan dolaşımı oluşturmaya yardımcı olur ve işçi bayılmadan önce kurtarma ekibine biraz daha zaman kazandırır.

 

Tüm vücut emniyet kemerlerine travma önleyici kayışlar eklemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

 

Güz Kordonu

 

Bir kişisel düşüş durdurma sistemi (PFAS) kurarken,  düşme koruması ABC'lerine uymalısınız. Bu nedenle, bir (A)çapaya, (B)vücut kayışına ve (C) bağlı bir cihaza ihtiyacınız olacak. Düşme lanyardı, bir tür bağlı cihazdır.

 

Boyun askıları, çoğu çalışan için düşmeye karşı koruma aracıdır. Uygun fiyatlı, bakımı kolay ve kompakttırlar. Bir düşme kordonunun yapısı genellikle oldukça basittir. Farklı üreticilerin lanyardları farklı görünebilir ve farklı özelliklere sahip olabilir, ancak neredeyse tüm lanyardlar bir şok emici paket içerir.

 

DÜŞMEYE KARŞI KORUMA EKİPMANINI NE SIKLIKTA DEĞİŞTİRMELİSİNİZ?

 

Baretlerin aksine, düşmeye karşı koruma ekipmanının zamana bağlı olarak belirlenmiş veya tavsiye edilen bir son kullanma tarihi yoktur. Halatlar, SRD'ler ve emniyet kemerleri gibi düşmeye karşı koruma ekipmanı her kullanımdan önce sahada incelenmeli ve en az altı ayda bir yetkili bir güvenlik müfettişi tarafından denetlenmelidir. 

 

Herhangi bir denetimden geçemediğinde ekipmanın değiştirilmesi gerekir. Ayrıntılı ve düzenli  düşmeye karşı koruma denetim  kayıtlarının tutulması da uyumlu kalmak için önemlidir.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.