Diğer Haberler
İş Kıyafetleri/Elbiseleri Çalışanlarınızı Olası Kazalardan Korur
İş Kıyafetleri/Elbiseleri Çalışanlarınızı Olası Kazalardan Korur

Tek kullanımlık iş kıyafetleri/elbiseleri riskleri ortadan kaldırmaz, ancak tehlike ile işçi arasına bir bariyer koyarak kazaları ve yaralanmaları azaltmak için tasarlanmıştır. Her endüstri ve her çalışma ortamı, çalışanlar için bazı riskler oluşturacaktır. Ekipman tehlikelerinin çoğunun fark edilmesi kolaydır. İş kıyafeti giymemek büyük kazalar, basitçe hızlı tempolu fabrikaların riskli doğası, beklenmedik yaralanmalara veya can kaybına sebep olabilir.

İş Kıyafetlerinin Önemi

İş kıyafeti, kullanıcının sağlığını ve refahını artırmak için tasarlanmış bir giysidir. İlk olarak, iş güvenliği kapsamında belirtildiği gibi belirli bir vücut bölümünü korumak için doğru şekilde oturması gerekir. Daha sonra giysi veya ekipman, kimyasal, elektriksel, biyolojik, ısı/ateş veya fiziksel olmak üzere mevcut tehlike türlerine karşı koruma kabiliyetine göre seçilir ve son olarak, iş kıyafeti 3 yoldan biriyle hareket edecek kadar güçlü olmalıdır:

 

  1. Zararlı maddelerin sızmasına karşı tam bir bariyer görevi görür.
  2. Sızma meydana gelirse, yaralanmaların boyutunu ciddi şekilde en aza indirir.
  3. İşçileri alandan veya tehlikeden kaçmalarına yetecek kadar uzun süre korur.

 

İş kıyafetleri, çalışan ve işyeri tehlikeleri belirlendiğinde bu görevlerin her birini yerine getirebilir. Ancak, yalnızca doğru iş kıyafeti veya ekipman seçilmesi gereklidir. Bunun için doğru koruyucu başlıklar, ikaz yeleği, çelik burunlu iş ayakkabıları, güvenlik yelekleri, tulumlar, koruyucu eldivenler, kulak tıkaçları, solunum maskeleri ve tam vücut kıyafetleri seçilmelidir. Doğru kişisel koruyucu öğeler, çalışan kazalarını ve yaralanmalarını azaltacaktır. Bunlar, işyerindeki çevresel, fiziksel, kimyasal, mekanik ekipman, elektrik, yangın veya biyolojik tehlikeleri içerir.

 

İşçiler İş Başında Nasıl Yaralanıyor?

İşyerlerinde her 7 saniyede bir işçi yaralanıyor - bu da günde 12.500'den fazla yaralanma anlamına geliyor!

 

  • 2017'de işle ilgili yaralanmalar nedeniyle bir milyondan fazla üretim günü kaybedildi.
  • Yaralanmaların %26'sı ekipmanın çarptığı veya takılıp kalan kazalardan kaynaklanmıştır.
  • Tüm yaralanmaların %25,8'i kayma, takılma veya düşme kazalarıdır. Hizmet sektörleri, imalat ve inşaat, kazaya eğilimli ilk 5 iş arasında yer alıyor.
  •  
  • Tehlikelerle karşı karşıya olan işçilere doğru koruyucu giysiler verildiğinde, işyerinde çalışanların yaralanması önlenebilir. Bunlar kimyasal solüsyonlarla olası teması, temizleme işlemleri sırasında biyolojik tehlikeleri, ekipmanın hareketli parçalarından kaynaklanan fiziksel tehlikeleri ve yanıcı malzemeler etrafında çalışan işçiler için yangın tehlikelerini içerir.

 

Kimyasal İşlemlerden Koruma

Maruz kalma riskini en aza indirmek için kimyasal koruyucu özelliği bulunan iş kıyafetleri gerektiren üretim süreçlerinde güçlü kimyasallar kullanan birçok şirket vardır. Deterjan, ampul, gübre, boya, metal arıtma ve plastik işleme üreticileri, bazı çok güçlü ve toksik kimyasalları depolayan ve kullanan birçok sektörden sadece birkaçıdır. Kimyasal işlemlerden koruma karmaşık olabilir.

Birincisi, farklı kimyasallar katıdan sıvıya şekil değiştirebilir, sonra toksik bir gaz salabilir. Bu tür kimyasallar, çalışanları çeşitli şekillerde etkileyebilir;

  • soluma,
  • yutma,
  • doğrudan cilt teması,
  • ağza veya gözlere sıçrama

İkincisi, bir kimyasal, zehirli bir gaz olarak salındığında sessiz bir katil haline gelebilir. Bu nedenlerden dolayı, bazı işçiler, ekli bir solunum aparatına sahip, koruyucu başlığı bulunan kimyasal bir iş elbisesine sahip olmalıdır.

 

İşçiler zararlı kimyasalların etrafındayken, işveren, gerekirse işçilerin cildini korumak için kimyasal koruyucu giysilerle birlikte gözlük veya yüz siperi gibi göz koruması sağlamalıdır. Son olarak, ortam değiştiğinde kimyasalların konsantrasyonu da değişebilir. Buna UV ışığı, yüksek sıcaklıklar, güneş ışığı dahildir ve bazen yanlış kimyasalların karıştırılması bir felakete sebep olabilir.

İşçilerinizin sağlığı ve daha fazlası için iş kıyafetleri/elbiseleri ürünlerimize göz atın.