Diğer Haberler
Size Uygun Kulak Koruyucusunu Seçin
Size Uygun Kulak Koruyucusunu Seçin

Genişletilebilir kulak tıkaçları

 

Bu tıkaçlar, genişlemek ve her kişinin kulak kanalının şekline uymak için tasarlanmış şekillendirilebilir bir malzemeden yapılmıştır. Genişletilebilir tıkaçları ince, kırışıksız bir silindire yuvarlayın. Tıkaçları başparmağınız ve parmaklarınızla veya avucunuzun içinde yuvarlamanız fark etmez. Kritik olan nihai sonuçtur - uzunluğun yaklaşık yarısının kulak kanalınıza kolayca sığabileceği kadar ince bir pürüzsüz tüptür. Bazı kişiler, özellikle küçük kulak kanallarına sahip kadınlar, onları sığdırmak için yeterince küçük tipik tıkaçları yuvarlamakta zorluk çekerler.

 

Önceden kalıplanmış, yeniden kullanılabilir kulak koruyucular

 

Önceden kalıplanmış tıkaçlar silikondan, plastikten veya kauçuktan yapılır ve "en çok uyan tek beden" olarak üretilir veya çeşitli boyutlarda mevcuttur. Küçük, orta veya büyük kulak kanalları için birçok önceden kalıplanmış tıkaç mevcuttur.

 

Önceden kalıplanmış tıkaçlarla ilgili kritik bir ipucu, bir kişinin her kulak için farklı boyutta bir fişe ihtiyaç duyabileceğidir. Tıkaçlar rahatsızlık vermeden kulak kanalını kapatmalıdır. Bu, çeşitli boyutlarda deneme yanılma gerektirir. Her bir önceden kalıplanmış tıkaç modelini takma talimatları, sahip oldukları flanş sayısına ve ucun şekline bağlı olarak biraz farklılık gösterebilir. Kulağınızı yukarı çekmek için bir elinizle başınızın üzerine uzanarak bu tip fişi takın. Ardından, kulak kanalını kapatana kadar diğer elinizi kullanarak tıkacı hafif bir sallama hareketiyle yerleştirin.

 

Önceden kalıplanmış tıkaçların avantajları, nispeten ucuz olmaları, yeniden kullanılabilir olmaları, yıkanabilir olmaları, taşınması kolay olmaları ve çeşitli boyutlarda olmalarıdır. Neredeyse herkes rahat ve etkili olacak bir kulak koruyucu bulabilir. Kirli veya tozlu ortamlarda uçları tutmanıza veya yuvarlamanıza gerek yoktur.

 

Kanal kapakları

 

Kanal kapakları genellikle esnek bir plastik veya metal bant üzerindeki kulak tıkaçlarına benzer. Bir kanal başlığının kulak tıkacı uçları şekillendirilebilir veya önceden kalıplanmış bir malzeme olabilir. Bazılarında başın üzerine, boynun arkasına veya çenenin altına takılabilen saç bantları vardır. Daha yeni modellerde, kulak tıkacını düzgün bir şekilde kapatma yeteneğini artıran eklemli bantlar bulunur.

 

Kanal kapaklarının sunduğu ana avantaj kolaylıktır. Sessiz olduğunda, çalışanlar bandı boyunlarında asılı bırakabilirler. Tehlikeli gürültü yeniden başladığında tıkaç uçlarını hızla takabilirler. Bazı insanlar grupların baskısını rahatsız edici buluyor. Tüm kanal kapaklarında, her tür gürültüyü yeterince engelleyen uçlar yoktur. Genel olarak, bağımsız kulak tıkaçlarına benzeyen kanal kapak uçları en fazla gürültüyü engelleyen iş güvenliği korumasıdır.

 

Kulaklıklar

Kulaklıkların çoğu kişiye uyacak şekilde tasarlanmış birçok modeli vardır. Dış kulağı tamamen kapatarak gürültüyü engellemeye çalışırlar. Manşonlar, küçük kulak kapaklı "düşük profilli" veya aşırı gürültüde kullanım için ekstra malzemeleri tutmak için büyük olabilir. Bazı manşonlar, kullanıcıların iletişim kurmasına veya dürtüsel sesleri engellemesine yardımcı olmak için elektronik bileşenler de içerir.

 

Sakalları veya favorileri olan veya gözlük takan işçiler, kulaklıklardan iyi bir koruma sağlamayı zor bulabilir. Gözlüklerin saçı ve şakakları, kulaklık yastıklarının kulak çevresinde oluşturduğu mührü kırar. Bu işçiler için kulak tıkaçları en iyisidir. Kulaklıkların diğer olası dezavantajları, bazı kişilerin bazı ortamlarda sıcak ve ağır olabileceğini hissetmeleridir.

 

Çeşitli cihazlar

 

Üreticiler, işitme koruması (kulak koruyucu) kullanıcılarının yorumlarına açıktır. Bu, geleneksel işitme koruyucu türlerinin melezleri olan yeni cihazların geliştirilmesine yol açmıştır. (Galerimizi ziyaret ederek kulak koruyucu ürünlerimizi inceleyebilirsiniz) Birçok kişi köpük tıkaçların rahatlığını sevdiğinden, ancak bunları kirli ortamlarda yuvarlamak istemediğinden, artık esas olarak bir gövde üzerinde köpük uç olan bir tıkaç mevcuttur. Bu tıkacı köpüğü yuvarlamadan önceden kalıplanmış bir tapa gibi takarsınız.

 

Bilim adamları, ağırlığı ve hacmi azaltmak için yüksek teknolojili malzemeler kullanan ancak yine de gürültüyü etkili bir şekilde engelleyen kulaklıklar geliştiriyorlar. Ufukta, yerleşik iki yönlü iletişim özelliğine sahip kulak tıkaçları olabilir.

 

Yine de en iyi işitme koruyucusu (kulak koruyucusu), rahat ve kullanışlı olan ve tehlikeli gürültünün olduğu bir ortamda her bulunduğunuzda kullanacağınız koruyucudur.