Diğer Haberler
Hassas Ciltler İçin Tek Kullanımlık Eldivenler
Hassas Ciltler İçin Tek Kullanımlık Eldivenler

Tek kullanımlık eldivenler, üzerinde çalıştığınız işlerin yoğunluğuna bağlı olarak mikrop, kirletici, kimyasal veya çeşitli zehirli atıklar arasında önemli bir bariyer sağlar.

 

Ancak hassas cilde sahip kişiler için tek kullanımlık eldivenler bazen sorunlu olabilir ve alerjik reaksiyonlara, hatta ağrılı cilt tahrişlerine neden olabilir. Reaksiyonlara neyin neden olduğu ve hassas ciltler için hangi eldivenlerin daha iyi olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Tek Kullanımlık Eldiven Giymekten Kaynaklanan El Alerjileri

 

Doğal kauçuk lateks eldivenler, tıbbi tesislerde kullanılmak üzere geliştirilen ilk ve tek kullanımlık lastik eldivenlerdi. Uzun yıllar rahat oturmaları, hassas dokunuşları ve yüksek koruma seviyeleri nedeniyle en popüler seçenek olarak kalmışlardır.

 

Bununla birlikte, lateks alerjileri giderek daha yaygın hale geldi ve sağlık çalışanlarının %17'ye kadarı, malzemeye çok sık maruz kaldıkları için latekse karşı aşırı duyarlılık geliştirmiştir.

 

Lateks alerjisi olan kişiler genellikle kauçuk içindeki proteinlere karşı hassastır. Bu proteinler, aşırı durumlarda kaşıntıya, kurdeşenlere, kabarmaya, ellerde dermatite ve hatta anafilaksiye neden olabilir. Bu belirtiler, lateks eldiven üretiminde kullanılan kimyasallara verilen tepkiden de kaynaklanabilir.

 

Tahriş olmuş veya ıslak cilt - yeni temizlenmiş cilt gibi - lateks eldivenlerle ilgili dermatit belirtileri geliştirme riskinizi artırabilir. Reaksiyonlar, malzeme ile temas halinde hemen meydana gelebilir veya birkaç saat sürebilir.

 

Hassas Ciltler İçin En İyi Lateks İçermeyen Eldivenler

 

Lateks alerjileri daha yaygın hale geldiğinden ve sıklıkla maruziyetten kaynaklandığından, birçok işyeri ve tıbbi tesis, çalışanlarını korumak için lateks içermeyen seçeneklere yöneldi. Bu işverenler genellikle tek kullanımlık eldivenlerden kaynaklanan çok daha düşük oranda lateks alerjisi veya cilt tahrişi görürler.

 

Hassas cilt dostu eldivenler için en popüler seçeneklerden ikisi, nitril ve vinil gibi sentetik kauçukları içerir.

 

Hassas Ciltler İçin Nitril Eldivenler

 

Nitril eldivenler, lateks eldivenlere karşı alerjiye karşı güvenli bir alternatiftir ve daha da fazla koruma sağlar. Bu eldivenler dayanıklı ve tehlikeli kimyasallara, asitlere ve yağlara karşı dirençlidir ve delinmeye karşı lateks malzemelerden neredeyse üç kat daha dayanıklıdır.

 

Lateks gibi, nitril eldivenler de tıbbi tesislerde ve çalışanların tehlikeli veya keskin malzemeleri kullanmasını gerektiren işlerde kullanım için idealdir, çünkü yırtılmalara karşı dayanıklıdır ve kirleticilere karşı üstün koruma sağlar. Bu eldivenler pudrasızdır ve yüksek düzeyde dokunma hassasiyeti ve el becerisi sunarken rahat bir oturuş için elinize tam uyum sağlar.

 

Hassas Ciltler İçin Vinil Eldivenler

 

Vinil eldivenler, hassas cilde sahip çalışanlar için latekse başka bir hipoalerjenik alternatif sağlar. Bu eldivenler, ellerinizi temiz ve kuru tutarken hassas cildinizi kir ve bakterilerden korumak için tasarlanmış polivinil klorür malzemeden üretilmiştir.

 

Vinil eldivenler lateksten daha az dayanıklılık sunsa da, yalnızca kısa süreli kullanım için eldivenlere ihtiyaç duyan veya orta derecede tehlikeli maddelerle çalışanlar için uygun fiyatlı bir seçenektir. Her türlü görevi tamamlamak için hassas bir dokunuş ve gelişmiş el becerisi ile rahat bir uyum sağlar ve latekse benzer bir his sağlar.

 

Lateks İçermeyen Tek Kullanımlık Eldivenler Beta İş Güvenliğinde;

 

Beta İş Güvenliği Şirketinde amacımız, çalışanlar için güvenli ve etkili kişisel koruyucu ekipman sağlamaktır. Herkesi minimum tahriş riskiyle korumak için yalnızca lateks içermeyen, alerjiye dayanıklı tek kullanımlık eldivenler sunuyoruz.

 

En büyük toplu siparişleri bile hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirebilmemiz için geniş bir tek kullanımlık eldiven envanteri taşıyoruz. Siparişinizi çevrimiçi olarak verin veya mevcut ürünler hakkında daha fazla bilgi için ekibimizle iletişime geçin.