Diğer Haberler
Güvenlik Baretlerine Genel Bir Bakış
Güvenlik Baretlerine Genel Bir Bakış

Çalışma sırasında güvenlik, hem çalışanlar hem de işverenler için herhangi bir endüstriyel ortamda birincil endişe kaynağıdır. Bir işyerinde güvenlik ekipmanlarının yeterli kullanımı, bir dizi başka güvenlik önlemi varlığında çalışanlara ek koruma sağlar. Pek çok işyerinde yaygın olarak kullanılan güvenlik ekipmanları, genellikle şantiyelerde giyilen eldivenler, baretler, gözlükler/göz koruması, iş botları, kulak koruyucular, solunum cihazları ve reflektörlü ceketler gibi yüksek görünürlüklü giysilerden oluşur. UV veya kızıl ötesi ışık veya radyasyon kullananlar gibi belirli işyerleri için birçok özel güvenlik öğesi de mevcuttur.

 

Güvenlik Baretlerinin/Kasklarının Kullanılmadığı İşyerlerinde İlişkili Farklı Risk Türlerinin Listesi

 

İş yerlerindeki tehlike olasılıkları mümkün olduğunca ortadan kaldırılmaya çalışılsa bile riskler yine de içeri sızabilir. Bu riskler arasında, uçan veya düşen cisimler veya aşındırıcı kimyasallar gibi kafa, ayak veya vücudun herhangi bir yerine verilen hasarlar yer alır. Ergonomik tehlikelere karşı koruma bile gereklidir, çünkü bunlar çok fazla zorlanmaya neden olan bir pozisyonda çalışmak zorunda kaldığınızda ortaya çıkar. Örneğin, sık sık kaldırma veya yetersiz aydınlatma koşullarında çalışma gerektiren işler bunlara dahil edilebilir.

 

Diğer fiziksel tehlikeler arasında yıpranmış kablolar, kalitesiz merdiven çalışmaları, dökülmeler, açıkta kalan keskin hareketli parçalar ve hatta sürekli yüksek gürültü sayılabilir. Gözleriniz ayrıca toz ve diğer şüpheli parçacıklar, erimiş metal sıçramaları ve hatta sıvı (esas olarak zararlı kimyasal/asit) sıçramaları nedeniyle yersiz risk altında olabilir. Diğer tehlikeler, karbon monoksit ve diğer durumlarda benzin, yanıcı maddeler vb. gibi gaz tehditlerini içerebilir.

 

Sıcak veya soğuk bir ortam gibi aşırı hava koşullarında uzun saatler boyunca çalışmak, yaralanma riskini on kat artırabilir ve alüminize eldivenler gibi güvenlik ekipmanları, elleri aşırı sıcaklığın gazabından korumak için kritik öneme sahiptir.

 

Herhangi bir güvenlik ekipmanı seçmeden veya kapatmadan önce, işe uygun olup olmadığını, koruma ile doğru seviyede konfor sunup sunmadığını ve etkin kullanımı için hangi eğitim ve bakımın gerekli olduğunu düşünmek önemlidir. Ekipmanın düzgün oturmasını ve çok ağır veya rahat olmamasını sağladığından, çalışanların veya son kullanıcıların yöneticiler yerine kendi ekipmanlarını seçmeleri gerektiği sıklıkla söylenir.

 

Ekipmanın Depolanması ve Bakımı

 

Güvenlik ekipmanı, kullanıma sunulmadığında depolama kısıtlamalarını doğru şekilde karşılamalıdır. Temiz ve iyi çalışır durumda tutulmasının sürekli olarak kontrol edilmesi gerekir, aksi takdirde kısa sürede eskime riskiyle karşı karşıya kalabilir. Etkili bir önlem, ekipmanın güvenliğini düzenli olarak kontrol etme sorumluluğuna sahip kişileri atamak olacaktır.

 

Riskleri en aza indirmeye yardımcı olacak doğru güvenlik ekipmanını sağlamanın yanı sıra, çalışanların kendi işyerlerinde güvenlik ekipmanlarını doğru şekilde kullanmalarını sağlamak için uyumlu ve kapsamlı eğitime ihtiyaçları vardır. Yine de, uygun eğitim, politikalar ve etiketleme ile birlikte güvenlik ekipmanı, işyerinde yaralanmaları önlemenin en iyi yoludur.

 

İşyerinde En Sık Kullanılan Güvenlik Ekipmanları

 

Hangi ekipmanın gerekli olduğu işin doğasına bağlıdır. İşte işyerinde kullanılan en yaygın olarak kullanılan güvenlik ekipmanlarının bir özeti:

 

1)Koruyucu İş Giysileri

 

Kimyasal sıçramalara, asbeste, yağa vb. karşı koruma sağlayan malzemeden yapılmış güvenlik ceketleri, iş ayakkabıları vb. öğeleri içerir. Bu tür giysiler otomobil çalışanları, inşaat işçileri, kimyagerler ve diğer endüstriler için tasarlanmıştır.

 

2)Güvenlik Eldivenleri

 

Bu eldivenler, çalışanları zararlı maddelerle ciltleri yoluyla doğrudan temastan veya el yaralanmalarından korumak için tasarlanmıştır. İş eldiveni türleri arasında endüstriyel güvenlik iş eldivenleri, kimyasalların taşınması için lastik eldivenler, inşaat ve aşınmaya karşı koruma için Kevlar eldivenler bulunur.

 

3)Güvenlik Gözlükleri

 

Bu öğeler, çalışanların gözlerini tehlikeli kalıntılardan veya bulaşıcı maddelerden korumak için tasarlanmıştır. Piyasada, yalnızca çeşitli çalışma koşullarına bağlı olarak gözlükler, göz koruyucular, yüz siperlikleri ve vizörler vb. dahil olmak üzere birçok türde göz koruması mevcuttur.

 

Sonuç olarak, zarardan korunmak için azami özen gösterilse bile, çalışanlar için her zaman bir güvenlik riski olduğunu söylemek gerekir. Çalışanların işyerinde güvenliğin önemi ve bunun sadece kendileri için değil, aynı zamanda işyerindeki genel üretkenlik için de büyük yararları konusunda bilinçlendirilmesi gerekir.

 

Daha fazla bilgi için ürün galerimizi ziyaret edin veya bize ulaşın.