Diğer Haberler
Petrol ve Gaz Çalışma Alanları için Yangından Korunma İpuçları
Petrol ve Gaz Çalışma Alanları için Yangından Korunma İpuçları

Petrol ve gaz endüstrisinde kullanılan yanıcı kimyasallar, gazlar ve malzemeler ile işverenler işyerlerinde yangından korunmaya büyük önem vermektedir. Yangın tehlikelerini kontrol etmek, çıkarma, arıtma ve diğer sahalarda işçi güvenliğini sağlamanın önemli bir parçasıdır.

 

Yangından korunmayı iyileştirmenin beş yolu:

 

1. İlk yangın güvenliği işyeri hazırlığınızı değerlendirin

 

Şirketler yangınlara veya diğer olaylara hazır olduklarına inanırken, kapsamlı bir inceleme ve güvenlik denetimi, şantiyelerde bilinmeyen güvenlik açıklarını ortaya çıkarabilir. Ani yangınlar veya patlamalar için daha yüksek risk altındaki belirli alanları ve çalışanları değerlendirin. Örneğin kaynak gibi sıcak işler yapan işçiler yanıcı veya yakıcı maddelere maruz kalabilirler. Yangından korunma ekipmanının eski veya arızalı olduğu alanları arayın ve bunları iyi, çalışır durumda olanlarla değiştirin. Bunlar, yangın söndürücülerin yanı sıra sprinkler sistemlerini içerebilir.

 

2. Acil müdahale için ekipmanı yerinde tutun

 

Kaynakçılar ve benzer tehlikeler için risk altında olan diğer çalışanlara, çalışma istasyonlarına ve yakındaki alanlara sabit ve taşınabilir yangın söndürücüler gibi ekipman sağlayın. Yangın söndürücülerin acil bir durumda çalışanların kullanması ve yangını çalışma sahasının diğer bölümlerine yayılmadan önce izole etmesi için hazır bulundurulması gerekir.

 

3. Çalışanları tehlikeye karşı uyarmak için uyarı sistemleri kurun

 

Yangın durumunda, binayı veya çalışma alanını güvenli bir şekilde tahliye edebilmeleri için çalışanların derhal uyarılması gerekir. Çalışanları tehlikeye karşı uyaracak acil durum alarm ve toplu bildirim sistemlerini hayata geçirin. Şirketler ayrıca, çalışanları mobil cihazlarında acil durumlar konusunda uyaran bir toplu bildirim sistemi kullanma seçeneğine de sahiptir.

 

4. Tehlikeli gazları algılama ekipmanı ile ölçün

 

Yangın ve patlama riski ile havada işçi sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atabilecek tehlikeli gazlar bulunabilir. Yangın olasılığını artırabilecek faaliyetlerden kaçınmak için yanıcı ve zehirli gaz algılama sistemleri kullanarak bu gazların ve buharların varlığını izleyin.

 

İşçileri, güvenli olmadığında işi ne zaman durduracaklarını bilmede proaktif olmalarına izin vermek için bu gazların kabul edilebilir bir seviyesi olarak kabul edilenler konusunda eğitin.

 

5. Çalışanları yangından korunma ekipmanı kullanma konusunda eğitin

 

Planınızı güçlendirmek için, çalışanları yangın söndürücüler de dahil olmak üzere yangından korunma ekipmanını kullanma konusunda eğittiğinizden emin olun. Onlara bu araçlar için eğitim materyalleri verin ve gerekirse bir gösteri sağlayın. Ek olarak, çalışanlara güvenlik prosedürlerini hatırlatmak için bir yangın tatbikatı planlayın ve onları işyerini uygun şekilde nasıl tahliye edecekleri konusunda eğitin. Tahliye talimatlarının ve binadan çıkış yollarının iş istasyonlarının yakınında yayınlanması, çalışanların yangınla ilgili yaralanmalardan ve ölümlerden korunmasına da yardımcı olabilir.

 

Kişisel koruyucu ekipmanlarımıza göz atmak için tıklayın. Şirketimiz alanında en iyi profesyonellere sahiptir. İhtiyaçlarınızı belirlemede size destek olalım. Çalışanları olası zararlardan ve sizi oluşabilecek maliyetlerden koruyalım.