Diğer Haberler
Hassas Ciltler İçin En İyi Hipoalerjenik Eldivenler
Hassas Ciltler İçin En İyi Hipoalerjenik Eldivenler

Hipoalerjenik tek kullanımlık eldivenler, çalışanları hafif ila yaşamı tehdit eden semptomlara neden olabilen lateks alerjilerinden korumak için temel ürünlerdir. Lateks alerjilerinin belirtilerini tanımak ve sektörünüz kişisel koruyucu ekipman gerektirdiğinde ekibinizi korumak için hangi ürünleri kullanacağınızı bilmek çok önemlidir.

 

Eldiven Malzemesi Alerjileri

 

Tıp alanında, birçok profesyonel latekse karşı alerji geliştirir. Aslında insanların sadece %1'inin bu maddeye alerjisi varken, sağlık çalışanlarının yaklaşık %17'si latekse tepki gösteriyor.

 

İşlerinde lateks veya kauçuk malzemelere uzun süre maruz kalan, birden fazla ameliyat geçiren veya belirli gıda alerjileri olan kişiler, lateks alerjisi geliştirmeye daha yatkındır. Bu alerjinin belirtileri çok değişkendir ancak şunları içerebilir:

 

  • Kaşıntı.
  • Döküntüler ve kurdeşen.
  • Burun akıntısı veya tıkalı bir burun.
  • Nefes almada zorluk.
  • Hırıltı.
  • Göğüs sıkışması.
  • Anafilaktik şok.

 

Hassas Ciltler İçin En İyi Hipoalerjenik Eldivenler

 

Geçmişte, sağlık hizmetleri ortamları ve diğer işyerleri, çalışanları korumak için öncelikle lateks eldivenlere güveniyordu çünkü bu ürünler kimyasallardan ve diğer tehlikelerden iyi koruma sağlıyordu. Ancak, lateks eldiven kullanımı ile alerji arasındaki bağlantı kurulduğundan, birçok iş yeri artık hipoalerjenik tek kullanımlık eldivenler sağlıyor.

 

 Hassas eller için eldivenler söz konusu olduğunda pek çok seçenek vardır, örneğin:

 

Nitril eldivenler: Bunlar bugün piyasada en yaygın kullanılan hipoalerjenik lateks eldivenlerdir. Sentetik kauçuktan yapılırlar ve az protein içerirler, uzun süreli kullanımda bile cilt tahrişi riskini azaltırlar. Nitril alerjik olmayan eldivenler, kimyasallara karşı dirençlidir ve lateks eldivenlerden daha iyi ve delinmeye karşı dayanıklıdır, bu da onları tıbbi, endüstriyel ve diğer sektörler için popüler bir seçim haline getirir.

Vinil eldivenler: Vinil tek kullanımlık eldivenler alerjik reaksiyonlara neden olmaz, ancak kimyasallara karşı sınırlı koruma sağlarlar. Yiyecek hazırlama, bazı tıbbi muayeneler ve diğer düşük riskli ortamlar için idealdirler.

TPE eldivenler: Termoplastik elastomer (TPE) tek kullanımlık eldivenler gıda için güvenlidir ve toksik değildir. Cilt tahrişine neden olma ihtimalleri yoktur ve tahriş edici maddelerle temas riskini daha da azaltmak için pudrasız versiyonları mevcuttur. TPE eldivenler kauçuk benzeri malzemelerden yapılmıştır, bu nedenle esnektirler ve sıvılara karşı koruma sağlayabilirler. Bu hafif eldivenler güzellik endüstrisi kullanımı, gıda işleme ve bazı klinik uygulamalar için uygundur.

 

Tek Kullanımlık Eldivenleri Bugün Satın Alın

 

Bir işletme sahibiyseniz veya çalışanların sağlık ve güvenliğinden sorumluysanız, çalışanlarınızın görevleri için doğru, tek kullanımlık eldivenlere sahip olduğundan emin olmak istersiniz. Beta İş Güvenliği Şirketi bu konuda sizlere yardımcı olabilir. Size güvenilir, yüksek puanlı kişisel koruyucu ekipman sunmak için alanında uzman profesyonellerle çalışıyoruz. Toplu bulunabilirlik, 7/24 alışveriş, çoğu üründe kısa teslim süreleri ve mükemmel fiyatlar ile Beta İş Güvenliği Şirketi, eldivenler için en güvenilir kaynağınızdır.

 

Bugün bizden eldiven satın alın, veya herhangi bir sorunuz varsa bizimle iletişime geçin.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.