Diğer Haberler
Kimyasal Dirençli Eldivenler İş Yerinde Daha Fazla Güvenlik Sağlar
Kimyasal Dirençli Eldivenler İş Yerinde Daha Fazla Güvenlik Sağlar

İş yerinde Güvenliği Sağlayacak Koruyucu Eldivenler

 

Kimyasallar, kesikler, aşınmalar veya sıcaklıklardan kaynaklanan işyeri tehlikeleri bugünlerde oldukça yaygındır. Koruyucu eldivenler, kesikler, delinmeler ve yırtılmalar gibi küçük yaralanmalardan büyük yaralara ve yanıklara kadar iş yerinde tam güvenlik sağlamayı amaçlar. Herhangi bir güvenlik ekipmanı seçmeden önce, işe uygun olup olmadığını, koruma ve gerektirdiği bakım ile doğru seviyede konfor sunup sunmadığını düşünmek önemlidir.

 

İş Yeriniz İçin Doğru Eldivenleri Kullanarak Güvende Kalın

 

Nitril eldivenler sentetik kauçuktan yapılmıştır ve üstün kimyasal direnç gerektiğinde ideal bir seçenektir. Gres, benzin, yağ ve diğer solventlere dayanıklı olduğu için otomotiv, kimya ve güvenlik endüstrisi gibi sektörler için en çok tercih edilen seçeneklerdir.

 

Kanvas eldivenler ise, el becerisinden ödün vermeden genel amaçlı günlük işler için gereken korumayı sağlar. Bu rahat, nefes alabilen eldivenler ekstra dayanıklılık ve gelişmiş tutuş sağlar ve kesilmelere, yanmalara ve ayrıca sürekli ısıya karşı koruma sağlar.

 

Genellikle tıp endüstrisinde kullanılan tek kullanımlık eldivenler, hastalar arasında çapraz kontaminasyonu önlemeye yarar. Ayrıca evlerde ve mutfaklarda yemek hazırlanırken ve servis yapılırken kullanılırlar.

 

Elektrikli ekipman kullanımı için özel olarak üretilen ve elektrik çarpmalarına karşı koruma sağlayan eldivenler, elektrikli eldivenler olarak bilinir. Bu yüksek ve alçak gerilim eldivenleri, elektriksel güvenlik gereksinimlerine uyacak ve işteyken çalışanları güvende tutacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Koruyucu eldivenler, kullanılmadan önce hasar açısından günlük olarak kontrol edilmelidir. Yırtık, delinmiş veya gözle görülür şekilde ince alanları varsa, derhal değiştirilmelidir. Eldivenlerin derhal değiştirilmemesi, kullanışlılıklarını engelleyebilir ve nihayetinde onları etkisiz hale getirebilir. Parmak ampütasyonunun, zararlı kimyasallara maruz kalmanın ve ellerin yırtılmasının yüksek insidans oranlarıyla, çalışanların kendilerine iyi uyan ve işyeri koşullarında mükemmel bir şekilde tutacak şekilde tasarlanmış iş eldivenleri giymeleri esastır.

 

Koruyucu Eldivenler Hakkında Son Sözler

 

Güvenlik eldivenlerini çevrimiçi olarak satın almak istiyorsanız, Beta İş Güvenliği Anonim Şirketi en iyi ürünlere ve danışman ekibine sahiptir. Sizin ve şirketiniz için en uygun koruyucu eldivenler için galerimize göz atın. Birden fazla ürün içeren ürün yelpazemizden size uygun olanı seçin.

 

Ürün galerimize göz atmak için hemen şimdi tıklayın.