Diğer Haberler
GÜNEŞTEN KORUNMAK İÇİN EN İYİ GÜVENLİK GÖZLÜKLERİ NELERDİR?
GÜNEŞTEN KORUNMAK İÇİN EN İYİ GÜVENLİK GÖZLÜKLERİ NELERDİR?

Reçeteli gözlükler ve çoğu güneş gözlüğü, genellikle işyerinde hava kaynaklı tehlikelere karşı koruyucu gözlük olarak kullanılmaya uygun değildir.

 

Göz koruması, standartlara uygun olmalı ve tehlikeye karşı uygun koruma sağlamalıdır. Uygulamaya bağlı olarak bu, düşük, orta veya yüksek darbe koruması ve/veya kaynak, kimyasal işleme ve toz koruması sağlamak anlamına gelebilir.

 

Numaralı gözlük veya güneş gözlüğü takılması gerektiğinde, bunların üzerine uygun koruyucu gözlük takılmalıdır, ancak renkli güvenlik gözlükleri, koruyucu gözlük ve güneş gözlüğü takmaktan daha iyi bir seçenektir. Kontak lensler de koruma sağlamaz ve kontak lensin altına yabancı madde girerse yaralanma riskini yüksek oranda artırabilir.

 

Uyumluluk için üretici tarafından kendi kendini test etmenin aksine, bağımsız ve düzenli olarak test edilmiş ve standartlara uygunluğu kanıtlanmış, standartlara uygunluk "onaylı" güvenlik gözlüklerinin seçilmesi önerilir.

 

Açık havada çalışırken, güneşin ultraviyole radyasyonu (UV) da bir tehlike oluşturur ve tekrarlanan UV maruziyeti, dünyanın önde gelen körlük nedeni olan katarakt dahil kalıcı göz hasarlarına neden olabilir. Bu tarz durumlarda erkekler kadınlardan çok daha fazla risk altındadır.

 

Renkli veya polarize camlar parlamayı azaltabilir, ancak UV radyasyonunu filtrelemiyor olabilirler.

 

Gözlüklere, ister moda ister güvenlik olsun, sıfırdan dörde kadar UV koruma kategorisini belirten ve dördüncü kategori en yüksek olan bir etiket yapıştırılmalıdır. Dördüncü kategorideki güneş gözlükleri sürüş sırasında kullanılmamalıdır.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi iç mekan / dış mekan güvenlik, inşaat ve diğer sektörlerde çalışan ve işlerinin gölgeli alanlar ve tam güneş arasında düzenli olarak hareket etmesini gerektiren kişiler için harika göz koruması sağlayan ürünlere sahiptir.

 

Doğru uyum da önemlidir. Özellikle araştırmalar, göz yaralanmalarının yüzde 45'inin, bir tür göz koruması takılıyken meydana geldiğini ve bu da uygulama için yanlış uyum veya derecelendirmelerden kaynaklı olduğunu göstermiştir.

 

Genel derecelendirme önerileri şunları içerir:

 

Düşük Etki: Bir kayışı gerilim altında kırmak, perçinlemek, parçalamak, çekiçlemek ve yönetmek. Standartlar için işaretli koruyucu gözlükleri seçin.

 

Orta Etki: Metallerin ölçeklenmesi, taşlanması ve işlenmesi, bazı ahşap işleri, taş işleme, tel işleme ve tuğla kesme. Üzerinde "I" Standartları bulunan koruyucu gözlükleri seçin.

 

Yüksek Etki: Patlayıcı elektrikli aletler ve çivi tabancaları gibi görevler için. Önerilen koruma, üretici kimliğine sahip yüz siperliklerini ve 'V' Standartları işaretini içerir.

 

Kimyasal İşleme: Üretici kimliği ve Standartlar 'C' ile işaretlenmiş geniş görüş gözlüğü, göz siperlikleri veya yüz siperliklerini içerir.

 

Toz  – Üretici kimliği ve Standartlar ile işaretlenmiş gözlükler 'D' olarak işaretlenir

 

Görev ve tehlike her zaman kişi tarafından değerlendirilmelidir. Burada verilen tavsiyeler geneldir ve tek bilgi kaynağı olarak kullanılmamalıdır.

 

Kişisel koruyucu ekipmana mı ihtiyacınız var, o halde doğru yerdesiniz. Beta İş Güvenliği’nin geniş ürün yelpazesine göz atmak için tıklayın.