Diğer Haberler
Havayolları İçin En Önemli 6 Sağlık ve Güvenlik Ekipmanı
Havayolları İçin En Önemli 6 Sağlık ve Güvenlik Ekipmanı

Havacılık sektörü söz konusu olduğunda kendinizi ve başkalarını korumak önemlidir, özellikle de insanlar uçaklarda bu kadar yakın temas halinde olduklarından korunma ihtiyacı kaçınılmazdır. İşçileri yüksek seslerden, virüslerden ve işyeri kazalarından korumak istiyorsanız sağlık ve güvenlik ekipmanı sipariş ederken işçi güvenliğini de göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Bir uçakta ve pist çalışanları için yeterli sağlık ve güvenlik ekipmanının bulunduğundan emin olduğunuzda, hem müşterilerin hem de çalışanların korunmasını sağlamış olursunuz.

 

Uçağınızda yeterli kişisel koruyucu ekipmana sahip olmak için, havayolu sağlığı ve güvenliği için neyin gerekli olduğunu bilmeniz gerekir. Maske, eldiven, dezenfektan, marshaling ekipmanları, yüksek görünürlüklü giysiler, kulak tıkaçları ve kulaklıkların önemine ve kullanımlarına bir göz atalım.

 

1- Maske Kullanımı

 

Yüz maskeleri, işlevsel olması için yüze yeterince oturmalı, ancak hava akışını kısıtlayacak kadar sıkı olmamalıdır. Ayrıca burnu ve ağzı da örtmelidirler ve genellikle kulak halkaları veya bağları ile sabitlenirler. Maskenin üst kısmında, kullanıcının daha iyi bir sızdırmazlık sağlamak için burnunun etrafında bükebileceği bir burun teli de bulunmalıdır.

 

Yüz maskeleri ağız, burun veya gözlere dokunmadan çıkarılmalıdır. Maske çıkarıldıktan sonra asılabilir veya kişisel bir yere konabilir.

 

2. Eldivenler

 

COVID-19 salgını başladığından beri lateks ve nitril eldivenlerin elinizin altında olması önemlidir. Bu eldivenler hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir, ancak göreve özel eldivenleriniz de bulunmalıdır. Örneğin, yalnızca bakım personelinin giyebileceği kimyasalları işlemek için kullanılan kesilmeye dayanıklı eldivenler veya el koruması sipariş edebilirsiniz. Havayolu çalışanlarınız, sanitasyona yardımcı olmak için yiyecek veya içecek servisinden önce eldiven giyebilir ve ilk yardım acil durumları için onlara ihtiyaç duyabilirler.

 

Eldivenlerinizi atmaya gelince, ihtiyaç duyulan yerlerde yeterli miktarda atık kutusu veya tehlikeli atık imhası olduğundan emin olun. Ayrıca çalışanları eldivenlerini attıktan hemen sonra ellerini yıkamaya teşvik edebilirsiniz. Yeniden kullanılabilir eldivenlere yatırım yapıyorsanız, temiz eldivenleri beklemek zorunda kalmamaları için gün boyunca işçilere bol miktarda eldiven sağlarken onları sık sık temizlemek iyi bir fikirdir.

 

3. Dezenfektan

 

Dezenfektan yüzeylerdeki mikroskobik patojenleri öldürerek havayolu çalışanlarının ve müşterilerinin sağlık ve güvenliğinin korunmasına yardımcı olur.

 

Hem havalimanlarında hem de uçaklarda biniş ve uçuşlar arasında bu ve diğer sık ​​dokunulan alanları personelden dezenfekte etmelerini isteyin. Biniş istasyonlarında ve uçakta toplu dezenfektan mendil sağlayın. Hijyenik sonuçlar için, mendilleri kullanan herkese eldiven giymelerini de söyleyin.

 

4. Marşaling Ekipmanı

 

Yer ekipleri, bir uçak pilotunun daha kolay manevra yapmasına yardımcı olmak için bu ekipmanı kullanır. Sıralama önemlidir çünkü bir pilotun yerle ilgili görüşü genellikle sınırlıdır. Sıralama, ister gece ister gündüz olsun, pilotlara rehberlik etmeye yardımcı olur. Çoğu zaman, günün farklı zamanlarında kullanılan farklı sıralamalar vardır. Sıralama çubukları, trafiği yönlendirmek için havaalanlarında kullanılabilir.

 

5. Yüksek Görünürlüklü Giysileri

 

Yüksek görünürlüklü (hi-vis) giysiler farklı renk ve tasarımlarda gelir, ancak bunların tümü arka planda ne olursa olsun öne çıkmanıza yardımcı olmak içindir. Uçakları yöneten herkesin, uçaklar ve diğer pist trafiği tarafından görülebilmesi için yüksek görüş ekipmanı takması gerekecektir.

 

Tipik olarak, parlak turuncu, sarı veya yeşil olan giysiler satın almak istersiniz. Görünürlüğü yüksek giysiler şunları içerebilir:

 

 

Gündüz için görünürlüğü yüksek giysiler arıyorsanız, floresan ve yüksek kontrastlı seçenekleri sipariş etmek en iyisidir. Gece için görünürlüğü yüksek giysiler arıyorsanız, ışığı mevcut olan herhangi bir ışık kaynağına geri yansıtan retro-yansıtıcı malzemelerden yapılmış parçaları bulun. Başka bir deyişle, ışık kaynağınız giysilerinizden yansır ve özellikle ışık kaynağı sağlıyorsa, yakındaki insanlar tarafından daha görünür olmanızı sağlar.

 

6. Kulak Tıkaçları ve Kulaklıklar

 

Tehlikeli seviyelerde gürültü, havanın yanı sıra yerdeki kaynaklardan da gelir, bu nedenle havacılık işitme koruması çok önemlidir. Yer ekibi, pilotlar ve diğer uçak personelinin kendilerini kulak tıkacı ve kulaklık şeklindeki kişisel koruyucu ekipmanlarla zararlı gürültü seviyelerinden korumanın bir yoluna ihtiyacı vardır.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.