Diğer Haberler
YÜZ KILLARININ YÜZ MASKELERİNE VE SOLUNUM KORUYUCULARA ETKİLERİ
YÜZ KILLARININ YÜZ MASKELERİNE VE SOLUNUM KORUYUCULARA ETKİLERİ

Solunum koruyucu ekipman, çalışanların işteyken tehlikeli maddeleri solumasını önlemede kritik öneme sahiptir.

 

Bu, özellikle inşaat, madencilik veya tarım gibi, akciğer hastalığına yol açabilecek havadaki kirleticilere yüksek oranda maruz kalan endüstrilerde önemlidir.

 

Genellikle solunum koruyucu ekipman, aşağıdakiler gibi iyi oturan bir maske içerir:

 

 

Tehlikeli kirleticilere maruz kalmayı önlemek için solunum koruyucu ekipmanın doğru şekilde takılması çok önemlidir.

 

Solunum korumasının hayati bir parçası olarak, maske ile kullanıcının yüzü arasındaki sızdırmazlığın uygun olduğundan emin olun. Buna rağmen, sakal bu mührü kolayca tehlikeye atabilir.

 

Kıl oranının maske veya solunum koruyucu takarken rahatsızlık verdiği aşama nedir?

 

20 yılı aşkın bir süredir yapılan 14 başka çalışma, maske contasının altında sakal bulunmasının temiz traşlı işçilere kıyasla 20 ila 1000 kat daha fazla sızıntıya neden olabileceğini gösterdi.

 

Ayrıca, uluslararası solunum koruma dernekleri temiz traşlı bir politika önermektedir ve iyi bir sızdırmazlık sağlamanın tek yolu maskenin kapatıldığı alanda yüz kıllarının sıfırlanmasıdır.

 

Bununla birlikte, bazı sakal türleri, koruyucu solunum cihazlarının sızdırmazlık alanını diğerlerinden daha fazla etkileyebilir. Sakallar, favoriler ve büyük bıyıkların tümü boşluk yaratabilir. Havadaki kirleticiler muhtemelen bu nedenle solunur.

 

  • Hangi yüz kılları daha güvenli?
  • Peki, işte solunum koruyucu ekipman kullanmanız gerekiyorsa ne tür yüz kılları sorun değildir?

 

İdeal olarak, temiz traşlı olmak en iyisidir, ancak maskenin mührüne yaklaşmayan bir tül yaması veya küçük bıyıklar gibi bazı sakal türlerinde bir mühürleme mümkün olabilir.

 

Bir çalışanın sakalı nasıl olursa olsun, tüm solunum koruyucu ekipmanlar (maskeler, solunum ekipmanı vb)kullanımdan önce esasen uygun bir şekilde test edilmelidir.

 

Beta İSG İş Güvenliği Şirketi uzmanları, iki tür uyum testini şu şekilde tanımlar:

 

  • Niteliksel—kullanıcının bir test kitini tatma veya koklama yeteneğine dayanan bir başarılı/başarısız testi. Bu tip testler yarım yüz solunum cihazlarında kullanılabilir.
  • Nicel—respiratöre ne kadar hava sızdığını ölçmek için özel ekipman kullanır. Bu tip test, yarım yüz ve tam yüz solunum cihazlarında kullanılabilir.

 

Standart, koruyucu solunum cihazı kullanılmadan önce ve daha sonra yılda en az bir kez veya contayı etkileyebilecek bir değişiklik olduğunda uyum testlerinden birinin yapılması gerektiğini belirtir.

 

Beta İSG İş Güvenliği Şirketi uzmanları ayrıca standart, konforun önemini de vurgulamaktadır. İyi bir solunum cihazının "rahatsız etmeden sıkı bir sızdırmazlık sağlaması gerektiğini ve sıkı bir sızdırmazlık elde etmek için solunum cihazının aşırı sıkılmasına karşı uyarıda bulunması gerektiğini" belirtir. "Kullanıcı, solunum koruyucu ekipmanı herhangi bir süre boyunca kullanmayı tolere edemeyebilir" diye uyarıda da bulunmaktadırlar.

 

Alanında en iyi uzmanlarımız ile Türkiye’nin en iyi solunum koruyucu ekipmanlarına sahibiz. Uzmanlarımız ile görüşmek ve ihtiyacınız olan solunum koruyucu ekipmana sahip olmak için bizi arayın.

 

Solunum koruyucu ekipmanlarımıza göz atmak için tıklayın.

 

İş ayakkabısı, iş kıyafetleri ve daha fazlasına göz atmak için ürün galerimize göz atın.