Diğer Haberler
AHŞAP TOZU FORMALDEHİTTEN DAHA TEHLİKELİ Mİ?
AHŞAP TOZU FORMALDEHİTTEN DAHA TEHLİKELİ Mİ?

Zımparalama veya kesme sonucu havadaki ahşap parçacıklarının solunması, her ikisi de Grup 1 kanserojen olarak sınıflandırılan ahşap ürünlerindeki ahşap tozu ve formaldehit ile ölümcül olabilir.

 

Ahşapta formaldehit

 

Formaldehit, ahşapta doğal olarak bulunan, ancak bazı ahşap ürünlerinde kullanılan yapıştırıcı ve reçinelere de eklenen doğal olarak oluşan bir moleküldür.

 

Ahşap Tozu ve Formaldehit Riskini En Aza İndirmek:

 

Tehlikenin ortadan kaldırılması için bir öncelik ve kişisel koruyucu ekipmanın yalnızca son savunma hattı olarak kullanılmasıyla, bir risk değerlendirmesi yapmak ve kontrol hiyerarşisini takip etmek çok önemlidir.

 

Ahşap ürünleri tedarikçileri, kullanılan ahşabın olası sağlık etkilerini ayrıntılandıran bir güvenlik bilgi formu sağlamalıdır. Mümkünse, alternatif, daha az tehlikeli bir ahşap ürün kullanın.

 

Ahşapla çalışırken, zımpara yerine planya gibi üretilen tozu en aza indiren araçları ve iş süreçlerini denemeniz ve kullanmanız gerektiği önemlidir. Ayrıca aletlerin ve çalışma alanlarının uygun toz emme ve havalandırma sistemlerine sahip olduğundan ve bunların düzenli olarak kontrol edilip bakımlarının yapıldığından emin olun. Toz seviyelerinin işyerinde izlenmesi de gerekli olabilir.

 

Çalışma alanlarını, cildi veya giysileri tozdan temizlemek için basınçlı hava kullanılmamalı, bunun yerine nemli bir bez veya filtreli endüstriyel elektrikli süpürge kullanılmalıdır.

 

Bununla birlikte, işyerinde formaldehite maruz kalabilecek kişilerin yalnızca yüzde 61'i güvenlik kontrolleri olarak yerel egzoz havalandırması veya kişisel koruyucu ekipman kullanıyor. Bunun her çalışan için uygunlanması hayati önem taşımaktadır.

 

işyerinde formaldehite maruz kalma olasılığı bulunanlar arasında, olası maruziyetlerin yarısından fazlası inşaatta çalışırken ana nedenler arasında yer almaktadır.

 

Solunum koruyucu, maske ve yüz siperlikleri ve benzeri kişisel koruyucu ekipmanın sağlanması ve çalışan bilgilendirilmesi gereklidir.

 

Beta İSG İş Güvenliği

 

Kişisel koruyucu ekipman, kullanıcının işte, evde veya boş zaman etkinliklerine katılırken risklere karşı korunmak için giyebileceği veya tutabileceği ürünlerdir. Ölümlü ve büyük iş kazalarına ilişkin istatistikler, kişisel koruyucu donanımların önemli bir rol oynadığı koruma ve önlemenin önemini vurgulamaktadır.

 

İş ayakkabısından solunum koruyucusuna, iş kıyafetinden eldivenlere ve daha fazlası için ürün galerimize göz atın.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.