Diğer Haberler
İş yerinde ayaklarınızı korumak için güvenlik ayakkabılarının önemi
İş yerinde ayaklarınızı korumak için güvenlik ayakkabılarının önemi

Güvenli iş ayakkabıları kadınlar için olduğu kadar erkekler için de önemlidir ve bunları giymek, standartlara ve yasalara uygun olarak çalışanın korunmasını sağlayabilir. Ağır makineler, tehlikeli maddeler ve kimyasallarla çalışan herkes, kaza olmaması için ilgili güvenli iş ayakkabılarını giymelidir. Bu tür iş ayakkabıları, elektrik risklerinden, kaymalardan ve kimyasal dökülmelerden koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kaymaz tabanlar, ayakları düşen nesnelerden koruyan malzemeler ve ayak parmaklarının sürekli korunması için metalik veya metalik olmayan koruyucu malzemeler ile donatılmıştır.

 

Güvenli iş ayakkabıları aşağıdaki ana 6 faktörden kaynaklanır;

 

1- Fiziksel zarara karşı koruma

 

2- Acil durumlarda size ekstra bir vuruş sağlar.

 

3- Daha verimli çalışmanıza yardımcı olur

 

4- Sahip olduğu özellikler sayesinde iş yerinde rahat olmanıza yardımcı olur.

 

5- Ayaklarınıza özen gösterir.

 

6- Çalışırken korunduğunuzu bilmek, kendinize olan saygınızı ve güveninizi artırır

 

Güvenli iş ayakkabıları ne zaman değiştirilir?

 

Her şeyin bir ömrü vardır ve aynı şey güvenli iş ayakkabılarında da geçerlidir. İşte güvenli iş ayakkabılarınızı değiştirmenin doğru zamanının geldiğini gösteren koşullar

 

  • Ayakkabının dış gövdesi zarar görmüş veya yıpranmışsa ve çelik burunlu görünüyorsa
  • Dış taban yapışmasını ve tutuşunu kaybetmişse
  • Dış taban çatlamış veya ufalanmışsa
  • Çelik burunlu kapak yerinde değilse
  • İç taban veya astar çatlamış hissediyorsa
  • Ayakkabı malzemesi çok sert döndüyse ve esnekliğini kaybettiyse
  • Su veya kimyasalların ayaklara ulaşmasına izin veren bir sızıntı varsa.

 

Güvenli iş ayakkabılarınızı nasıl seçersiniz?

 

Güvenli iş ayakkabılarınızı seçerken, sadece koruma seviyesi seçimi ve beklenen ek koruma gibi kişisel güvenlikle ilgili olanları değil, aynı zamanda giyecek kişiler için estetik ve konfor kriterlerini de dikkate almalısınız. örneğin kullanılan malzeme ve ayakkabının şekli. Güvenli iş ayakkabıları, koruyucu ayakkabılar ve iş ayakkabılarını birbirine karıştırmamaya dikkat edin. Ayakkabılarınızı seçerken, bir burun kapağının varlığıyla ilgili farklılıkları göz önünde bulundurmalısınız.

 

Hangi güvenli iş ayakkabılarını seçmelisiniz?

 

Seçeceğiniz güvenli iş ayakkabıları, konfor, estetik ve fiyat kriterlerini göz önünde bulundurarak ihtiyacınız olan koruma düzeyine bağlı olacaktır.

 

EN ISO 20345:2011 uyumlu tüm ayakkabılar, 200 jul darbeye dayanıklı, ezilmeyi önleyici bir burun koruması ile donatılmıştır. Endüstriyel ortamlardaki pürüzsüz ve yağlı zeminlerde güvenli iş ayakkabıları da minimum kaymaz olmalı ve tabanlar hidrokarbona dayanıklı olmalıdır. Tabanların özellikle mekanik atölyelerdeki müdahaleler için anti-perforasyon, özellikle elektrostatik boşalma olması muhtemel atölyeler için anti-statik veya örneğin kaynak atölyelerinde yangın geciktirici olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ayakkabılar ayrıca erken aşınmayı önlemek için iyi bir aşınma direnci göstermelidir.

 

Gerekli koruma türleri belirlendikten sonra, mümkün olan en rahat ayakkabıyı seçmenin ilk kriterlerinden biri, ilgili çalışanların düşük ayakkabı giyip giyemeyeceklerini veya yüksek ayakkabı giymeleri gerekip gerekmediğini belirlemektir. Ardından ayakkabıların deri mi kumaş mı yoksa su geçirmezlik sağlamak için polimerik malzemelerden mi yapılması gerektiğine karar verebilirsiniz. Seçilen malzeme genellikle ayakkabıların ağırlığını belirleyecektir: malzeme ne kadar hafifse, o kadar rahat olacaktır. Ayakkabının rahatlığı söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur ise burun kısmında kullanılan malzemenin cinsidir.

 

Genel olarak, güvenli iş ayakkabısı bedenleri biraz büyüktür, ancak üreticilerin, kullanıcının rahatını artırmak için kalın çoraplarla giyileceğini öngördüğü için normalden daha küçük ayakkabı bedenleri sipariş etmekten kaçınmalısınız.

 

İş ayakkabılarımıza göz atmak için tıklayın. Beta İş olarak kaliteli ve yüksek güvenlikli ayakkabılarımız ile çalışanlarınızı olası kazalardan koruyabilirsiniz.

 

İş kıyafetleri ve diğer ürünlerimize göz atmak için tıklayın.