Diğer Haberler
Güvenlik Botları ve İş Ayakkabıları Hakkında Her Şey
Güvenlik Botları ve İş Ayakkabıları Hakkında Her Şey

Hangi ayakkabının giyileceğini bilmek en iyi zamanlarda stresli olabilir, ancak iş için güvenli iş  ayakkabısı seçmeye gelince, dışarıdaki tüm farklı stiller tarafından kandırılmak kolaydır ve sizin için doğru ayakkabıyı seçmenize yardımcı olmak istiyoruz. Güvenli iş ayakkabılarınızı biraz daha kolay seçmenize yardımcı olmak için araştırmamızı yaptık ve olabildiğince fazla bilgiyi bir araya getirdik. Farklı ayakkabı ve bot stillerinden işinize uygun mükemmel stillere kadar her şeyi biz hallediyoruz. Öyleyse hakkında daha fazla okumak istediğiniz bir bot veya ayakkabı varsa veya sadece bir tavsiye arıyorsanız, o zaman okumaya devam edin…

 

Güvenli İş Ayakkabıları Nedir?

Güvenli iş ayakkabıları ve botları, ayağı düşen döküntülere, sıkışmaya karşı korumaya yardımcı olan koruyucu, yeniden güçlendirilmiş ayak parmağına sahip dayanıklı ayakkabılardır ve şimdi çoğu güvenli iş ayakkabısı, ayak altında delinmelerden korumak için orta taban plakasıyla donatılmıştır.

Normalde bir şantiyede veya endüstriyel ortamda ve çevresinde giyilirler ve çoğu zaman parmak başlıkları olarak çeliğe sahiptirler, ancak günümüzde kompozit malzemeler kullanan daha fazla stil vardır. Tüm güvenlik çizmeleri, uluslararası standartlarını ve çarpma, elektrik çarpması ve kimyasal tehlikelere karşı koruma düzeylerini gösteren işaretlerle birlikte gelir.

 

Güvenli İş Ayakkabılarının Farklı Stilleri Nelerdir?

Günümüzde piyasada çok çeşitli güvenli iş ayakkabısı bulunmaktadır, bu nedenle doğru olanı seçmek biraz göz korkutucu bir görev olabilir. Metatarsal güvenli iş ayakkabıları, koruyucu bir siper ile en çok ihtiyaç duyulan yerlerde ayak koruması sunar. Ayaklarınızdaki metatarsal kemikler, biri ayağınızın ortasında, diğeri ayağınızın altında olmak üzere iki kemer oluşturur; bunlar son derece hassas kemiklerdir, bu nedenle onları korumak çok önemlidir.

Çelik burunlu kapaklardan daha hafif oldukları için giderek daha fazla insan kompozit güvenli iş ayakkabılarına veya Comp Toe'lara yöneliyor. Elektriksel ve tehlikeli ortamlarda çalışmak için gerçekten uygundurlar ve plastik ve karbon fiber gibi çeşitli kompozit malzemelerden yapılmıştır.

Piyasada daha iyi bilinen güvenli iş ayakkabılarından bir diğeri de ESD'ler veya elektro statik dağıtıcı ayakkabılardır. Elektrostatik birikimin olduğu bir ortamda çalışıyorsanız, bunlar sizin için  en uygun ayakkabılardır. Ayakkabının zemine giden elektrik akışını azaltmaya yardımcı olurlar, bu nedenle elektrik çarpması riskini önemli ölçüde azaltırlar.

 

Güvenlik standartları:

Koruyucu iş ayakkabıları birkaç farklı kategoriye ayrılmıştır. Her kategorinin bir tanımlama kodu vardır; tüm ayakkabılar ilgili kodla işaretlenmelidir. Ayrıca, kişisel koruyucu ekipmanlar için AT direktifi ile uyumlu olmalı ve Avrupa standartlarının gerekli gereksinimlerini karşılamalıdır

İşte güvenli iş ayakkabıları için yeni Avrupa standartları;

 

EN-ISO 20344: 2011 - Kişisel Koruyucu Ekipman

EN-ISO 20345: 2011 - Kişisel Koruyucu Ekipman - Güvenli İş Ayakkabıları

EN-ISO 20347: 2007 - Kişisel Koruyucu Donanım - İş Ayakkabıları

EN-ISO 13287: 2006 - Kişisel Koruyucu Ekipman - Kaymaya Dirençli

EN-ISO 15090: 2012 - Kişisel Koruyucu Ekipman - İtfaiyeciler için İş Ayakkabıları

EN-ISO 17249: 2004 - Kişisel Koruyucu Ekipman - Kesilmeye Dirençli

EN-ISO 20349: 2010 - Kişisel Koruyucu Ekipman - Termal Riskler ve Kaynak

 

Güvenli İş Ayakkabılarını Kimler Giymeli?

Güvenli iş ayakkabısı veya botu gerektiren çok çeşitli işler var, bu yüzden her iş için en iyi olan nedir? Güvenliğiniz söz konusu olduğunda doğru seçimi yapmanıza yardımcı olmak için kendi kılavuzumuzu bir araya getirdik.

Bir inşaat mühendisi olarak çalışıyorsanız siteleri ziyaret etmek için zaman ayırmanız gerekecek ve bu nedenle, iyi bir çift çelik burunlu bot sizin için mükemmel olacaktır. Ayakları korumak için çelik burunlu ve orta tabanın yanı sıra sağlam tutuş tabanı ve yastıklı yakası ile her zamankinden daha popüler olan gerçekten çok yönlüdürler. Biraz daha hafif bir şey olup olmadığını göz önünde bulundurmakta fayda var, kompozit bir önyükleme de işe yarayacak.

Eğer bir mühendis iseniz, klasik bir çelik burunlu başlığın sizin için de işe yaradığını görebilirsiniz, ancak bazen biraz daha fazla korumaya sahip olmanıza yardımcı olabilir.  Kompozit bir güvenlik botu, çelik burunlu bir başlık kadar dayanıklıdır, kompozit malzemelerden yapılmıştır ve gerçekten hareket etmeyi çok daha kolay hale getiren hafif bir bottur. Metatarsal jel desteğine sahip bir bot, ayaklarınızdaki bu hassas kemikleri korumaya da yardımcı olacaktır.

İnşaat sektöründe çalışmak yorucu olabilir ve ayağınıza zarar verebilir. Bir çift metatarsal güvenli iş ayakkabısı giyerek ayaklarınıza mümkün olan en iyi bakımı verin, bunlar ayaklarınızdaki kırılgan kemikleri koruyacak, çelik orta tabanlı eski güzel bir çelik burunlu başlık da ayakları herhangi bir döküntü veya delinmeden korumaya yardımcı olacaktır.

Elektrikçiler için güvenli iş ayakkabıları, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok stille hiç bu kadar iyi olmamıştı, ayaklarınızın iyi korunacağından emin olabilirsiniz. Elektro statik dağıtıcı ayakkabılar, elektrik çarpması riskini azaltan elektrik akımlarını dağıtma görevini yerine getirecektir.

Endüstriyel bir ortamda çalışanlar için, hem suya hem de ısıya dayanıklı, iyi çelik burunlu botlar bu işi yapacaktır. İhtiyacınız olan korumaya bağlı olarak ayak bileği bot stilinden daha uzun bacak stiline kadar seçim yapın. Birçoğunda daha fazla koruma için şok emici bir taban ve yastıklı yaka bulunur.

Bir ofis ortamında çalışırken güvenli iş ayakkabısı kullanmanız gerekmediğini düşünebilirsiniz, ancak zaman zaman bunları kullanmanız gereken durumlar ortaya çıkabilir.

 

 Daha fazlası bilgi için iş ayakkabıları galerimize göz atın!