Diğer Haberler
Ayakkabılarınız için bir kural belirleyin
Ayakkabılarınız için bir kural belirleyin

Hiç şüphe yok ki güvenli iş ayakkabıları ve diğer kişisel koruyucu ekipman (giriş noktası giysileri) inşaat sektöründe hayati bir gereklilik haline geliyor. Ülkenizde şu anda yürürlükte olan güvenlik kuralları ve düzenlemeleri ile uyumlu olarak iş gereksinimlerini karşılayan doğru kişisel koruyucu ekipmanı seçmek çok önemlidir. Kişisel koruyucu ekipmanlarla ilgili kurallar, endüstri değiştikçe sürekli olarak değişmekte ve iş yeri için her zamankinden daha gelişmiş güvenlik teçhizatı gerektirmektedir. Bu, işletmeler için giderek daha önemli hale geldikçe, daha fazla işletme yalnızca mevcut olan en üst düzey kişisel koruyucu ekipmanı seçmektedir. Ancak, stil ve güvenlik arasında nasıl seçim yaparsınız?

 

Güvenli iş ayakkabısı ve güvenli iş kıyafeti arasında seçim yaparken dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Hatırlanması gereken en önemli faktör, sağlığınızı korumanız ve bilinen veya tahmin edilen tüm işyeri risklerinden arınmış bir ortamda çalışmanız gerektiğidir. Çalışmalar, uzun süre güvenli iş ayakkabısı giyen kişilerin gün içinde bir veya birkaç ayak yaralanmasına sahip olduğunu kanıtlamıştır. Diğerleri, kişisel koruyucu ekipmanın sırt, eklem ve diğer sağlıkla ilgili sorunlar üzerindeki olumsuz etkisinden ve işyerinde meydana gelen ciddi kaza riskinin azalmasından bahsediyor.

 

Peki güvenli iş ayakkabıları ve kişisel koruyucu ekipmanda mümkün olan en iyi seçimi nasıl yaparsınız? Öncelikle, kişisel koruyucu ekipmanın ana amacını belirlemeniz gerekir. Ayakkabıyı iş yerinde ayaklarınızı korumak için mi yoksa sadece stil için mi satın alıyorsunuz? Bu karar kendi güvenliğiniz, kendi sağlığınız ve iş yerinizdeki tehlikeler açısından ele alınmalıdır.

 

İş yerinde ayaklarınızı korumak için tasarlanmış ayakkabılar, yasal düzenlemeleri ihlal ediyor olabilir veya ihtiyacınız olan koruma düzeyini sağlayamayabilir. Örneğin, bazı kişisel koruyucu ekipmanlar ve ayakkabıları, düşmeleri önlemek ve kişisel güvenliğinizi artırmak için tasarlanmış ekstra geniş ayaklar ve bilek kayışları sunar. Bununla birlikte, ekstra geniş ayakkabılar ve kalın botlar iş yerinde sağlık açısından tehlike oluşturabilir, çünkü ayak parmaklarınız ve topuklarınız arasındaki nemi ve kiri hapsedebilir, bu da su toplamalarını artırabilir, onları ağrıtabilir ve sırt ağrısına neden olabilir. Geniş veya ekstra geniş boyutlarda sipariş edilebilen burun koruyucular gibi diğer kişisel koruyucu ekipman güvenlik özellikleri, istediğiniz düzeyde koruma sağlamayabilir, çünkü koruyucular ayak parmaklarınızın ayakkabıdan kaymasını engellemez.

 

İş botu gibi ayakkabılar da rahat bir malzemeden yapılmalıdır. Birçok işçi, uzun süreli kullanımdan sonra ayaklarında ağrı ve rahatsızlık ile ilgili sorunlar bildirmektedir. Seçtiğiniz ayakkabı ağrı ve rahatsızlığa neden oluyorsa, muhtemelen sizi ayakkabı giymekten caydıracak ve işyerinde kaymaya ve düşmeye devam etme olasılığınızı artıracaktır. Örneğin deri veya vinil gibi iş ayakkabılarının alt kısmında, işçinin ayaklarını yastıklamak için yaralanma ihtimalini azaltan dolgu bulunur. Rahat ayakkabılar ayrıca sırt, eklem ve bacak ağrısını azaltabilen gelişmiş duruş sağlar.

 

İyi güvenli iş ayakkabısı markaları genellikle ticari marka logosu veya ticari marka ile yakından tanımlanır. Kaymaya ve düşmeye yatkınsanız, giyeceğiniz ayakkabı türüyle ilgili kesin ve hızlı bir kural yoktur. Bununla birlikte, satın alırken kullanıcının güvenliği ve rahatlığı genellikle bir önceliktir ve ayakkabının tarzı ve tasarımına daha fazla önem verilir.

 

İş ayakkabısı galerimize göz atmak için tıklayın.