Diğer Haberler
Kış Mevsimi İçin Baş Koruması ve Başlıklar
Kış Mevsimi İçin Baş Koruması ve Başlıklar

İş sahasına girerken soğuk stresinden korunmak için yapılması gerekenler;

 

●     En az üç kat bol giysiler giyin.

●     Yüzü ve ağzı kapatmak için örgü maske takın.

●     Kulakları kapatacak bir şapka takın.

●     Ellerinizi korumak için yalıtımlı eldiven giyin.

●     Ayakları korumak için yalıtımlı ve su geçirmez iş botları giyin.

 

Bu kış göreviniz: çalışanlarınızı sıcak ve kuru tutun. Kelimenin tam anlamıyla taç olan kışlık şapkalardan başlayarak, çok önemli olan temel vücut ısısını koruyun.

 

Bu kış düşmanınız:

 

●     Yetersiz koruma katmanları.

●     Mevcut tüm korumayı bilmemek.

●     Aşırı hava koşulları için yetersiz planlama.

●     Her zaman öngörülemeyen hava modelleri.

 

DOĞAL VÜCUT KORUMASININ SINIRLARI

 

Sıcak tutan koruyucu giysiler önemlidir. Birkaç deri tabakası, sinir uçları, ter bezleri ve saç kökleri başımızı kaplar. Kulaklarımız, özellikle kulak memelerimiz ve burnumuz çoğunlukla kıkırdaktan oluşur ve yalıtıcı yağ içermez. Boyunlarımız hassas bir kemikler, sinirler, bezler ve kıkırdak topluluğudur.

 

Soğuk günlerde dışarıdayken veya içeride soğuğa maruz kaldığımızda, bu sinir uçları ve doğal vücut korumasının olmaması, parmaklarımız ve ayak parmaklarımızla birlikte başımızın, kulaklarımızın, yüzümüzün, burnumuzun ve boynumuzun o kadar hızlı yanmasının nedenidir. Bu nedenle donmaya karşı özellikle savunmasızdırlar.

 

Burada başka bir risk söz konusudur: Keskin soğuk, rüzgar, buz ve dolu fırtınaları, sefil sulu kar ve şiddetli kar, zihnimizi ve duyularımızı eldeki görevden uyuşturan bariz dikkat dağıtıcı unsurlardır.

 

SOĞUK HAVA, AÇIK VE KAPALI ALANLARDAKİ ÇALIŞANLARI RİSKE ATIYOR

 

Sıcaklık ve rahatlık eksikliği aşağıdaki sonuçlara yol açabilir:

 

●     Farkında olmadan kendimizi ateş hattına sokmak;

●     Bir işi bitirmek için acele etmek;

●     Kendimizi tekrar içeri sokmak için kısayollar kullanmak;

●     Güçlü rüzgarlara karşı koymak, karda mücadele etmek, buzda ihtiyatlı bir şekilde yolumuzu bulmak, daha çabuk yorulmak.

 

Burada zihin-vücut etkileşiminden bahsediyoruz. Bu zihinsel dikkat dağıtıcı şeyler, fiziksel tehditlerle birleşir. Vücut ısımız belirli bir derecenin altına düştüğünde titremeye başlar ve hipoterminin erken evrelerine gireriz. İnce belirti ve semptomlar o kadar yavaş yavaş ortaya çıkar ki, farkına bile varmayabilirsiniz: önce titreme, sonra belki geveleyerek konuşma, el yordamıyla hareket etme, kafa karışıklığı ve aşırı uyuşukluk.

 

KIŞLIK ŞAPKALAR: KIŞIN BAŞINIZI NASIL SICAK TUTABİLİRSİNİZ?

 

Neyse ki kış aylarında başınızı, kulaklarınızı, yüzünüzü ve burnunuzu, boynunuzu sıcak tutmak için birçok seçeneğiniz var. Onları kuru tutmak da önemlidir. Nem emme teknolojisi günümüzde kullanıcıları rahatça nemsiz tutar. Vücut sıcaklığınızı artırmak ve bu temel vücut ısısını uygun düzeyde tutmak için yalıtım ürünlerini katmanlara ayırabilirsiniz.

 

Baretler ve güvenlik kaskları, yüksekten düşen aletler, düşen molozlar ve diğer uçan nesneler gibi "nesne kaynaklı darbeye" karşı koruma sağlar.

 

Çarpma kapakları, üst borulara veya alçak tavanlara çarpma gibi işçi tarafından oluşturulan darbelere karşı koruma sağlar. Daha az rahatsız edicidirler ve baretlere göre kafaya daha yakın dururlar.

 

Baretler ve kasklar dış kabuk koruması sağlar ve bu korumayı tamamlamak için astarlar, sıcaklık ve rahatlık katmanları için çok çeşitli seçeneklere sahiptir.

 

Baş koruması/kafa koruyucularımıza göz atmak için tıklayın.