Diğer Haberler
Resimli ve Fonksiyonlu Kişisel Koruyucu Donanım Listesi
Resimli ve Fonksiyonlu Kişisel Koruyucu Donanım Listesi

Kişisel koruyucu ekipman, kullanıcıyı veya kullanıcıları yaralanma veya kontaminasyondan korumak için oluşturulmuş herhangi bir cihaz veya malzemedir. Koruyucu ekipmanın ele aldığı tehlikeler, bulaşıcı hastalıklardan ark parlamasına, kan yoluyla bulaşan patojenlerden sıcak yüzeyler, sıvılar veya ağır metallerle temasa kadar değişebilir.

 

Kişisel koruyucu ekipman listesi Kişisel koruyucu ekipman için minimum gereksinimler mevzuatla belirlenir. Personel, bir sağlık ve güvenlik riskine karşı korunmaya ihtiyaç duyduklarında kişisel koruyucu ekipman giymelidir.

 

Kişisel Koruyucu Ekipman Nedir?

 

Kişisel koruyucu ekipman, çalışanları işyerinde yaralanma veya hastalıktan koruyan herhangi bir cihaz veya giysi olarak tanımlanır. Bu, baretleri, güvenlik gözlüklerini, kulak tıkaçlarını, iş kıyafetleri ve güvenli iş ayakkabılarını içerebilir.

 

Kişisel koruyucu ekipman, sağlık, inşaat ve imalat dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. Kişisel koruyucu ekipman, kendilerini hastalık veya yaralanmaya karşı daha duyarlı hale getiren belirli sağlık koşullarına sahip kişiler tarafından da giyilebilir.

 

Kişisel koruyucu ekipmanın sadece çalışanları korumadığını, aynı zamanda çevredeki insanları da koruduğunu belirtmek önemlidir. Örneğin, bir çalışan aktif bir şantiyede çalışıyorsa ve işitme duyusunu yüksek sesli ekipmandan korumak için kulak tıkacı takıyorsa, yakındaki yayaları ekipmanın neden olduğu işitme hasarlarından da koruyor demektir.

 

Kişisel koruyucu ekipman, herhangi bir çalışanın araç setinin kritik bir parçasıdır çünkü kendi güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatlerini dağıtmalarından dolayı incinme veya hata yapma endişesi duymadan işlerini güvenli ve etkili bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farklı Kişisel Koruyucu Ekipman Türleri Nelerdir?

 

Kişisel koruyucu ekipman sekiz temel tipte sınıflandırılabilir: göz koruması, baş koruması, ayak ve bacak koruması, el koruması, vücut koruması, solunum koruması ve koruyucu giysi. 8 temel kişisel koruyucu ekipman türü vardır:

 

1- Solunum koruması – zararlı tozların, parçacıkların, dumanların ve gazların solunmasına karşı koruma sağlayan güvenlik maskeleri.

2- Göz ve yüz koruması – gözlere zarar verebilecek veya tahrişe neden olabilecek tozlara, parçacıklara, dumanlara ve gazlara karşı koruma sağlayan güvenlik gözlükleri.

3- Baş koruması – ahşap kirişler ve gevşek tuğlalar gibi düşen nesnelere karşı koruma sağlayan güvenlik kaskı.

4- El koruması – elleri keskin nesnelerle temastan kaynaklanabilecek kesik ve aşınmalardan korumak için koruyucu eldivenler.

5- Ayak koruması – tuğla vb. gibi düşen nesnelerden kaynaklanan ayak yaralanmalarını önlemek için güvenli iş ayakkabıları.

6- Vücut korumasıUygun giysiler (örn. lastik çizmeler) giyerek tüm vücudu sıcaktan, soğuktan veya elektrik çarpması gibi çalışma ortamının diğer zararlı etkilerinden korumak için kullanılır.

7- Düşme önleyici ekipman – Bu, yüksekte çalışırken (örn. iskele) düşme tehlikelerini önlemek için kullanılır. Emniyet kemerleri, yaşam halatları, boyunluklar vb. içerir.

8- İşitme koruması – kullanıcının kulaklarını aşırı gürültü kirliliği, toz veya sıcaklık değişimlerinden korumak için kullanılan kulaklık ve kulak tıkacı.

 

Kişisel koruyucu ekipman, güvenlik donanımınızın ayrılmaz bir parçasıdır. Güvenlik, her tür işletmenin önceliğidir ve uygun standart ve yönergeleri takip etmek önemlidir. Yukarıdaki kişisel koruyucu ekipman listesi, herhangi bir işyeri ortamında standart ekipman olan bazı öğelerin yanı sıra evde de bulunması kullanışlı olacak bazı temel donanımları içerir. Bu listenin genel yönergeleri içerdiğini belirtmekte fayda var. Her kuruluşun, burada listelenenlerden farklı olabilecek kişisel koruyucu ekipmanla ilgili kendi politikaları vardır.

 

Ürünlerimize göz atmak tıklayın. Kişisel koruyucu ekipman ihtiyacınız için bize ulaşın.