Diğer Haberler
İş kıyafetinizi/elbisenizi temiz tutun
İş kıyafetinizi/elbisenizi temiz tutun

Şantiyelerde çalışıyorsanız ve giysilerinizi düzenli olarak temizlemezseniz, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek bakteri ve virüs riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bununla birlikte, bu makalenin geri kalanı, üniformanızı veya işiniz için giysilerinizi her zaman temiz tutmanız için size bazı pratik ipuçları sağlayacaktır.

 

İş elbiselerinin temizlenmesi

Aklınızda bulundurmanız gereken ilk şeylerden biri, iş için kullandığınız güvenlik kıyafetlerini kişisel kıyafetlerinizden, evde giydiğiniz veya arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda giydiğiniz kıyafetlerden ayrı olarak yıkanmalısınız. Bunun nedeni, özellikle işinizin doğası çeşitli kimyasallara maruz kalmanızı gerektiriyorsa, kirlenmenin önlenmesi ile ilgilidir. Ayrıca, iş için giyecekleriniz büyük olasılıkla çok kirlidir ve çalışmadığınız zamanlarda giydiklerinizle bir araya geldiği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açma riskinin bulunuyor olmasıdır.

Dahası, iş için giysilerinizi temizlemek söz konusu olduğunda hatırlanması gereken başka bir şey de, düzgün bir şekilde kurutulduklarından emin olmaktır. Giysilerin yeterince kurutulmasını sağlamak için doğru kurutma ayarlarının girilmesi gereklidir. Yeterince kurutulmazlarsa, sadece kötü kokmakla kalmaz, aynı zamanda kir ve mikropların yıkandıktan sonra da giysilere yapışmasına neden olur.

Giysileri yıkamadan birden fazla kez giymemeye özen gösterin. Bu hijyen amaçlıdır. Bazı işçiler, özellikle şantiyelerde çalışanlar, bunun kendileri için çok fazla yük olduğunu düşünebilir. Hatta bazılarının sadece tek bir üniforması var. Bununla birlikte, asla durum böyle olmamalıdır. Üniforma günlük olarak yıkanmazsa, sadece kirli olmayacak, aynı zamanda kokacaktır. Elbette, istenmeyen kokunuzdan dolayı iş arkadaşlarınız yanınızda durmak bile istemeyebilirler.

Eğer iş güvenliği kıyafetleriniz harap durumda görünüyorsa, çok eski olması durumunda yeni bir tane satın alınması gerektiğini çalıştığınız şirkete bildirmeniz gereklidir. Çünkü yenisinin alınmaması durumunda eski iş kıyafetlerinizin getireceği sağlık riskleri sizi zor duruma sokabilir.

Bazı durumlarda şirket bunu sizin için sağlayacaktır. Kendiniz için özel olarak satın almanız gerekiyorsa, bunun için uygun iş güvenliği kıyafeti sağlayan onlarca online websiteleri mevcut. Beta İş Güvenliği sizi ve sağlığınızı düşünüyor ve en uygun ücretlerle sizi olası risklerden korumak için yüksek kalitede ürün yelpazesini hizmetinize sunuyor. Bu sadece hijyenik olması için değil, aynı zamanda güvenliğiniz için de geçerlidir. Şantiyede giydiklerinizle lüks olmanıza gerek yok. Sahip olmanız gereken her şey, temiz ve işyerinde karşılaştığınız tehlikelere karşı size gereken korumayı sağlamada yeterli olduğunu kanıtlayacak eksiksiz bir giysi seti olacaktır.

 

İş kıyafeti, ikaz yeleği, iş ayakkabısı veya daha fazlası için ürün yelpazemize göz atın.