Diğer Haberler
ADLİ RESTORASYON UZMANLARI HAZMAT İŞLEMLERİ İÇİN KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN GİYMELİDİR
ADLİ RESTORASYON UZMANLARI HAZMAT İŞLEMLERİ İÇİN KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN GİYMELİDİR

Adli restorasyon uzmanları, patojenlerin ve tehlikeli unsurların yayılmamasını ve başkalarına veya kendilerine bulaşmamasını sağlamak için uzun saatler çalışır. Bu profesyoneller büyük kişisel risk alırlar ve güvenli adli tıp restorasyonunu mümkün kılmak için özel koruyucu giysilere ihtiyaç duyarlar.

 

Adli Restorasyon Nedir?

 

Adli restorasyon uzmanları, kontamine olmuş yapıların ve alanların kapsamlı bir şekilde iyileştirilmesiyle uğraşırlar. Adli restorasyon ekipleri, kan ve vücut sıvılarıyla uğraşmak için genellikle bir cinayet veya şiddetli saldırının ardından kolluk kuvvetleri tarafından çağrılır. Adli bir restorasyon ekibi, temizlik ürünleri ve sıhhi koruma ekipmanları kullanarak, bir olaydan sonra bir alanı güvenli ve yaşanabilir hale getirir.

 

Bu endüstrinin suç sonrası olaylarla sınırlı olmadığını belirtmek önemlidir. Gerektiğinde ticari ve konut temizliğini uygulamak için özel taraflarca bir adli restorasyon ekibi işe alınabilir.

 

Adli Restorasyonla İlişkili Ortak Tehlikeler

 

Suç mahalli, kapsamlı temizlik ve iyileştirme uygulamak için uzman teknisyenler gerektirir. Bunlar, kapalı alanlarda, kirlenmiş binalarda, açık alanlarda ve ayrıca konutlarda ve ticari alanlarda çalışmayı içerebilir.

 

Aşağıda, kolluk kuvvetlerinin adli tıp restorasyon hizmetlerini aramasına neden olan olaylara örnekler verilmiştir.

 

Vücut Sıvıları veya Kanla Bulaşan Patojenler gibi Biyolojik Tehlikeler İçeren Olay Yerleri

 

  • İlaç Laboratuvarları
  • Katılımsız Ölümler
  • Çürüyen Hayvanların Bulunduğu Mekanlar
  • Dışkı Maddesi (İnsan Atığı, Hayvan Atığı) veya Çürüyen Madde Olan Boşluklar
  • İstifçilerin Eski Konutları
  • Zarfsız Virüslerin Bulunduğu Alanlar (Polio, Rhinovirus, Norovirus, vb.)

 

İhtisaslı adli tıp restorasyon ekipleri de tipik olarak ayaklanmaların ardından yapılan temizliğe dahil olur. Polis memurları tarafından kullanılan göz yaşartıcı gaz, düzen sağlandıktan çok sonra topluluk üyeleri için kimyasal bir tehlike oluşturmaktadır.

 

Profesyoneller, günler sürebilecek bir temizleme ve/veya iyileştirme sürecini gerçekleştirirken adli tıp restorasyonu ve uygun olay yeri kişisel koruyucu ekipman için iş giysileri giymekle görevlendirilir. Amaç, bir yapıyı veya açık hava alanını etkinlik öncesi koşullara geri döndürmek ve topluluk üyelerini tehlikeli kimyasallara, ilaçlara veya vücut sıvılarına maruz kalmaktan korumaktır. Temizleyiciler, kan yoluyla bulaşan patojen giysisi gibi olay yeri kişisel koruyucu ekipmanını kullanarak hastalığın yayılmasını önler.

 

Adli Restorasyonda Hangi Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanılmalıdır?

 

İşverenlerin, suç mahalli kişisel koruyucu ekipman gereksinimleri ve iyileştirme planlarının sürekli gözetimini sağlamaları çok önemlidir. Yeni işe alınanlar, açık ve mevcut bir tehlike algılamadıkları için adli restorasyon için koruyucu giysi kullanımından vazgeçme eğiliminde olabilirler.

 

Kan yoluyla bulaşan patojenler ve diğer tehlikeler genellikle fark edilmez. İşte tam da bu nedenle, kanla bulaşan patojen giysisi gibi tek kullanımlık koruyucu giysiler her zaman işverenler tarafından zorunlu kılınmalıdır.

 

Eldivenler: Adli restorasyon çalışanları için her zaman tek kullanımlık giysi, tek kullanımlık eldivenler gereklidir.

Solunum, Yüz ve Göz Koruması: Solumayı ve sıçramaları önlemek için tam bir suç mahalli kişisel koruyucu ekipman envanteri tedarik etmek önemlidir. Nefes alabilen maskeler, tehlikeli elementler havaya karışabileceğinden endüstri standardı bir güvenlik önlemi olmaya devam etmektedir.

Geçirimsiz Tek Kullanımlık Koruyucu Giysi: Bir işçinin vücudunun olası her santimini kan yoluyla bulaşan patojenler ve diğer tehlikeli maddelerle temastan yalıtmak gerekir. En iyi uygulamalar arasında kapüşonlu tulumlar ve iş botları gibi baştan aşağı tek kullanımlık giysiler bulunur. Bu ürünler, sıçrama penetrasyon direnci standartlarını ve kan penetrasyon standartlarını karşılamalıdır.

Tek kullanımlık koruyucu giysiler, bu durumlarda patojenlerin, sert ilaçların veya kimyasalların temizleme alanının ötesine yayılmasını önlemek için kritik öneme sahiptir. Tek kullanımlık kişisel koruyucu ekipman, zararlı maddelerin eve, kişisel bir araca, temizlikten sonra ofis binasına, çamaşır yıkama hizmetlerine, çamaşır yıkama personeline, kişisel koruyucu ekipman denetim personeline ve daha fazlasına yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

 

Sağlık ve güvenlik yönergeleri, işverenlerin politikalvarını ve prosedürlerini, gelişen temizleme ortamlarına ve adli restorasyon için mevcut koruyucu giysilere uyacak şekilde güncellemelerini gerektirir.

 

Bu ve daha fazla bilgi için ürün galerimize göz atın.