Diğer Haberler
Tarımda Güvenlik için Giyinin
Tarımda Güvenlik için Giyinin

Uygun Giysiler Tarım Makinalarından Kaynaklanan Yaralanma Riskini Azaltabilir

 

Gevşek bir ayakkabı bağı, eski püskü bir paltodan birkaç başıboş iplik, bir şapka altından akan uzun saç.

 

Bunlar küçük detaylar gibi görünse de bir çalışan için ciddi derece bir risk oluşturabilir, ve korkunç yaralanmalara sebebiyet verebilirler.

 

Çiftlik ekipmanlarının etrafındaki güvenlik, tehlikelerin bilinmesine bağlıdır. Bu bilgilerle donanmış olan alarmlı makine operatörleri, kaza risklerini en aza indirmek ve önlemek için bilinçli bir çaba gösterir.

 

Uygun giysiler, dolaşıklığın önlenmesinde önemli bir rol oynar. Bu, her operatörün işe başlamadan önce dikkate alması gereken bir durumdur.

 

Güvenlik için "giyinme"nin ardındaki ilkeler oldukça açık görünmektedir. Yine de kaza riskini artıran kötü alışkanlıklara kapılmak kolaydır. Aylarca hatta yıllarca ambara gitmek için aynı paltoyu giyen bir çiftçiyi düşünün. Zamanla, giyside birkaç küçük yırtık oluşabilir. Belki de dikişlerin bir kısmı sökülmüş ve bir cebi gevşek bırakmıştır. Bu kaplamanın işletim ekipmanına dolanma olasılığı, yalnızca normal aşınma ve yıpranma nedeniyle büyük ölçüde artmıştır.

 

Açıkçası, bu yırtık pırtık eski palto kullanımdan çekilmeli. Bu kararı vermek için, bir kişinin yırtık giysinin temsil ettiği riskin farkında olması gerekir. Doğru seçimi yapabilmek için iş elbisenizin güvenlik durumunun bilincinde olmalısınız.

 

Aşağıdaki yönergeler, tarım makinelerinin çevresinde çalışırken giyilecek uygun kıyafeti seçmek için bir temel sağlar.

 

Ayakkabı - Çelik Burunlu İş Ayakkabısı

 

Çelik burunlu iş ayakkabısı kullanımı tavsiye edilir. İş botu her zaman düzgün ve sıkı bir şekilde bağlanmalıdır - sarkan bağcıklar dönen makine parçalarına kolayca takılabilir. Düğümden çıkan ipin ucunun miktarını en aza indirmek için bot veya ayakkabı için doğru uzunlukta bağ kullanın.

 

Kaymaz tabanlı ayakkabılar tercih edin. Mağdurların kayması ve çalışan ekipmanın içine düşmesi sonucu bir dizi makine karışıklığı meydana geldi.

 

Pantolonlar dar ve rahat olmalıdır. Muhtemel karışıklık için önemli miktarda malzemeyi açıkta bırakan geniş çan diplerinden veya diğer tasarımlardan kaçının. Pantolonlar yerde sürüklenmeyecek kadar kısa olmalıdır.

 

Pantolonu yukarıda tutmak için bir kemer veya kullanışlı bir iş kıyafeti giyin. Kalçalardan sürekli kayan bir pantolon kesinlikle rahatsız edecek, ve böylece olası dolaşma için daha fazla malzeme sunacaktır.

 

Gömlekler pantolonlarla aynı kriterlere uygun olmalıdır. Yani, yakın ve rahat olmalıdırlar. Makine parçalarına takılabilecek yırtıklara veya gevşek iplere dikkat edin.

 

Kabanlar ve ceketler de makul ölçüde sıkı, yırtıksız ve gevşek ipliklerden arındırılmış olmalıdır. Çoğu kışlık palto, bir dizi büzme ipi, fermuarlara bağlı sarkan şeritler vb. içerir. Bu özelliklere sahip olmayan bir palto seçmek en iyisidir. Makine operatörleri büzme iplerini ve dolaşıklığa neden olan diğer öğeleri çıkarmalıdır. Ayrıca, dolaşma riskini azaltmak için paltoları ve ceketleri fermuarlı veya düğmeli tutun.

 

Kışlık paltolar, traktör vites kollarına veya diğer kontrollere takılabilir. Makineden inerken bunun olmasını önlemek için ekstra özen gösterin.

 

Şapkalar, elemanlara ve işyeri tehlikelerine karşı koruma sağlamalıdır. Düşen nesnelerden veya üstteki engellerden kaynaklanan tehlike varsa baretler önerilir.

 

Kişisel Koruyucu Donanım

 

Dolaşma önlemede çok fazla bir faktör olmasa da, ekipman operatörlerini korumak için bir dizi kişisel güvenlik cihazı gerekebilir. Belirli bir işin doğası, aşağıdaki kişisel koruyucu öğelere olan ihtiyacı belirleyecektir.

 

Bir operatörün kimyasallara, toza, samana veya uçan parçacıklara maruz kalma olasılığı yüksek olduğunda, gözlerin korunması çok önemlidir. Güvenlik gözlükleri, göz koruyucular ve yüz siperlikleri mevcuttur. Karşılaşılması muhtemel tehlike türleri için doğru korumayı seçin.

 

Ekipmanda ses geçirmez bir kabin yoksa işitme koruması gerekli olacaktır. Akustik kulaklıklar, gürültüye karşı en etkili korumayı sağlar. Birçok operatör, kulak kanalına kir de taşıyabilen kulak tıkaçlarından daha rahat buluyor.

 

Ellerin Korunması

 

Eldivenler gerekiyorsa, uygun olduklarından emin olun! Çok büyük eldivenler makine kullanırken hantaldır. Hareketli parçalara kolayca yakalanabilirler, bu da parmak veya elin kesilmesine neden olabilir.

 

Solunum Koruması

 

Operatör çok fazla toz ve samana maruz kalırsa bir filtre maskesi gerekebilir. Açık traktör ile pestisit uygulanırken kimyasal kartuşlu solunum cihazları takılmalıdır. Uygun solunum koruması hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşın veya ürün galerimizi ziyaret edin.