Diğer Haberler
Güvenlik İçin İş Ayakkabılarının Kullanımı
Güvenlik İçin İş Ayakkabılarının Kullanımı

İşyerinde güvenliği sağlama açısından iş ayakkabılarının öneminin birkaç nedeni vardır. İş yerinde iş ayakkabısı giymek son derece önemlidir, dünya çapındaki engellilik uygulamalarının %25'inin yaralanan ayaklardan kaynaklandığını biliyor muydunuz? İngiltere'de her yıl 100.000'den fazla iş kazası rapor ediliyor ve bu da şirketlere çok pahalıya mal oluyor.

 

Bu harcamalar ve işçilerin yaşadığı rahatsızlıklar İngiltere ile sınırlı değildir. Aslında, dünyanın her yerindeki birçok ülke, işyerinde korumayı sağlamak için iş güvenliği açısından daha katı politikalar ve standartlar uygulamaktadır. Örneğin Kanada'da iş yerinde güvenliği sağlamak için iş ayakkabısı kullanımı zorunlu hale geldiğinden ayaklarda yaralanma sayısı %60 azalmıştır.

 

Çok sayıda ayak yaralanmasını önlemek için iş ayakkabılarının önemi

 

Çoğu insan, ayak yaralanmalarının tehlikeli yerlerde ve koşullarda çalışmaktan kaynaklandığını fark eder, ancak aslında başka nedenleri de vardır.

Aşağıda, iş yerinde iş ayakkabıları kullanılmadığında ayaklarda meydana gelen en yaygın yaralanmaların bir listesi bulunmaktadır.

 

  • Ezilmiş ayaklar, kırık kemikler ve parmak kaybı. Bu tür yaralanmalar inşaat sektöründe en yaygın olanıdır, ancak aynı zamanda ormancılık ve balıkçılık sektörlerinde de yaygın olarak görülmektedir.

 

  • Ayakları keser. Çivi, bıçak veya hurda metal varlığında çalışıyorsanız ve iş ayakkabısı giymiyorsanız, bu riski göze almak zorunda kalırsınız.

 

  • Motorlu testere gibi aletlerle çalışan kişilerde kesikler, yırtıklar ve kopmuş parmaklar yaygın kazalardır.

 

  • Yanıklar ve kontaminasyon. Bunlara kimyasallar veya erimiş metal spreyleri neden olabilir.

 

  • Elektrik çarpması. Bu risk, elektrikçiler ve bakım çalışanları için daha yüksektir.

 

  • Burkulma ve kırıklar herhangi bir işyerinde meydana gelebilir ve normalde iş rutini veya kötü düşmelerden kaynaklanır.

 

İşyerinde giyilmesi zorunlu olan iş ayakkabıları bir koruma vazifesi görmektedir!

 

İşyerinde korumayı garantilemek ve böylelikle iş yerinde iş ayakkabısı giymenin önemini artırmak için daha fazla ülke zorunlu iş ayakkabıları standartlarını benimsiyor.

Koruyucu burunlu botlar ve ayakkabılar, örneğin ayakların üst kısmını korumak için tasarlanmıştır. Daha fazla destek sağlayan titreşim önleyici dış tabanlı ve ayak bileği korumalı ayakkabılar vardır. Ayrıca, delinmeye ve kaymaya karşı dayanıklı ayakkabılar da piyasada mevcuttur.

Satışa sunulan pek çok iş ayakkabısı ve botu ile çalışma ortamınız ne olursa olsun ayaklarınızı korumamak için hiçbir neden yoktur. Sağlık ve güvenliğin yeterince kontrol edildiği bir yerde çalışmak her işçi için bir öncelik olmalıdır. Fabrika, ofis, şantiye veya herhangi bir yer, sağlık ve güvenlik asla hafife alınmamalıdır. Görevlerinizi gerçekleştirirken maksimum güvenliği garanti etmek için her zaman uygun iş ayakkabılarını giymelisiniz.

 

İş yerinde ayaklarınızı korumak için iş ayakkabılarının giyilmesinin önemi

 

İş ayakkabıları kadınlar için olduğu kadar erkekler için de önemlidir ve bunları giymek işçiye standartlara ve yasalara uygun koruma sağlayabilir. Ağır makinelerle, tehlikeli maddelerle ve kimyasallarla çalışan herkes, kaza olmadığından emin olmak için ilgili iş ayakkabılarını giymelidir. Bu tür ayakkabılar elektriksel risklerden, kaymalardan ve kimyasal dökülmelerden koruma sağlamak için tasarlanmıştır. Ayak parmaklarının sürekli korunması için kaymaz tabanlar, ayakları düşen nesnelerden koruyan malzemeler ve metalik veya metalik olmayan koruyucu malzemelerle donatılmıştır.

 

İş ayakkabılarının diğer faydaları şunlardır:

 

1- İşçilerin sağlığı

Özellikle tehlikeli veya ağır işler yapan işçiler için uzun süre ayakta durmak kolay değildir. Bu nedenle, omurgaya destek ve iyi bir duruş sağlamak için uygun şekilde ayarlanmış ve rahat iş ayakkabıları giymek gerekir. İş ayakkabısı giymenin yalnızca iş kazalarından korumakla kalmayıp, aynı zamanda genel olarak sağlığınızın korunmasını da sağladığını unutmayın. Bu nedenle, genel sağlığınız, iş ayakkabılarının öneminin bir başka nedenidir.

2- Davalardan kaçınmak

İş ayakkabıları sadece çalışanlar için değil, dava edilmek istemediği kesin olan şirket sahipleri için de önemlidir. İşyerinde iş ayakkabısı kullanımı, olası kazaları önlemek için her an uyulması gereken yönetmeliğin bir parçasıdır. Sağlığa, zamana ve kaynaklara mal olabilecek kazalardan ve olası risklerden kaçınmak için şirketler, gerektiğinde tüm personelin iş ayakkabısı giymesini sağlamalıdır. Bu, iş ayakkabısı giymenin neden hayati önem taşıdığının sebepleri listesindeki bir diğer önemli noktadır.

3- Mevcut farklı güvenlik seçenekleri

Piyasada, herkesin işine ve ihtiyaçlarına en uygun olanı seçmesini kolaylaştıran birçok farklı iş ayakkabısı vardır.

 

Ayak tipinize uygun mükemmel bir iş ayakkabısı giymek ve işinizin tipik risklerine karşı doğru koruma sağlamak kazaları önleyecektir: elbette kimse çalışırken yaralanmak istemez, hatta sağlığına kalıcı zarar vermek istemez. Bu tür risklerden kaçınmak için yönetmeliklere uymak ve gerektiğinde iş ayakkabısı giymek önemlidir.

 

İş ayakkabılarının önemi aşağıdaki ana faktörlerden kaynaklanmaktadır:

 

  • Fiziksel zarara karşı koruma
  • Özellikleri sayesinde işyerinde rahat olmanıza yardımcı olur
  • Daha verimli çalışmanıza yardımcı olur
  • Acil bir durumda size ekstra bir destek sağlar
  • Ayaklarınıza iyi bakar
  • Çalışırken korunduğunuzu bilmek özgüveninizi artırır
  • Çalışırken korunduğunuzu bilmek güveninizi artırır
  • Çoğu durumda iş ayakkabıları iyi görünür
  • Çoğu durumda iş ayakkabıları da çok rahattır

 

Daha fazla bilgi almak için iş ayakkabılarımıza göz atın!