Diğer Haberler
İnşaat Sektörü İçin Resimli Kişisel Koruyucu Donanım Listesi
İnşaat Sektörü İçin Resimli Kişisel Koruyucu Donanım Listesi

Aşağıda, inşaat için gerekli olan kişisel koruyucu ekipmanların bir listesi bulunmaktadır.

 

İşverenler, çalışanları işyeri tehlikelerinden korumak için gerekli olan kişisel koruyucu ekipmanı sağlamalı ve kullanımını zorunlu tutmalıdır. Kişisel koruyucu ekipman iyi durumda tutulmalı, düzgün kullanılmalı ve gerektiğinde değiştirilmelidir.

 

Ayak koruması: Çelik burunlu botlar veya çelik burunlu iş ayakkabıları; çizme/ayakkabı kılıfları; elektrik tehlikeleri için koruyucu çizmeler; elektrik tehlikeleri için koruyucu eldivenler.

 

El koruması: Deri, neopren veya diğer onaylanmış malzemelerden yapılmış eldivenler; iletken olmayan lastik eldivenler veya eşdeğeri; yan siperlikli güvenlik gözlükleri.

 

Baş koruması: Çene kayışlı baretler; güvenlik gözlükleri veya gözlükler gibi göz koruması.

 

Kişisel Koruyucu Ekipmanları Nerede ve Ne Zaman Kullanmalıyız?

 

Kişisel koruyucu ekipman insanları tehlikelerden korumak için özel giysi ve ekipmanların kullanımını anlatmak için kullanılan bir terimdir ve birçok farklı endüstride ve durumda kullanılabilir, ancak kişisel koruyucu ekipmanın yalnızca çalışmanın getirdiği risklerden daha ağır basması durumunda kullanılması gerektiğini unutmamak önemlidir.

 

İki tür kişisel koruyucu ekipman vardır: Sınıf I ve Sınıf II. Sınıf I kişisel koruyucu ekipmanlar, baretler ve güvenli iş ayakkabıları gibi öğeleri içerir. Sınıf II kişisel koruyucu ekipmanlar, eldiven ve göz koruması gibi öğeleri içerir.

 

İnsan derisine, gözlere veya akciğerlere temas etmesi halinde zarar verebilecek kimyasallar veya diğer maddelerle çalışırken her zaman kişisel koruyucu ekipman kullanılmalıdır. Bu tür ekipman genellikle, ekipmanın buhar veya solvent gibi kimyasallarla kullanıldıktan sonra temizlendiği fabrikalardaki temizlik işlemleri için gereklidir.

 

Bazı durumlarda, herhangi bir döküntünün giysilerine zarar vermesini veya riskleri önlemek için, tehlikeli maddeler veya kimyasallarla çalışırken işçilerin koruyucu giysiler, iş kıyafetleri (tulum gibi) giymeleri gerekebilir.

 

Doğru Kişisel Koruyucu Ekipman Nasıl Seçilir?

 

Doğru kişisel koruyucu ekipmanın seçilmesi, güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlamada kritik bir adımdır. kişisel koruyucu ekipman, tehlikenin, bu tehlikeye maruz kalmanın ve bunun çalışanlar üzerindeki potansiyel etkisinin değerlendirilmesine dayalı olarak seçilmelidir.

 

Kişisel koruyucu ekipman seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

 

Tehlikeleri bilin. Neye karşı korunduğunuzu ve neden korumaya ihtiyaç duyduğunuzu belirleyin. Hangi malzemelerin, kimyasalların veya maddelerin bunlara maruz kalanlarda yaralanmaya veya hastalığa neden olabileceğini öğrenin. Bu, bu malzemeler, kimyasallar veya maddelerle temas eden işçiler için kişisel koruyucu ekipman gerekip gerekmediğini belirlemeye yardımcı olacaktır.

 

Riskleri değerlendirin. Neye karşı korunduğunuzu öğrendikten sonra, mühendislik kontrolleri veya idari kontroller gibi risk yönetimi kontrollerinin işyeri durumunuz için yeterli olup olmayacağını belirlemek için temas sıklığı, temas süresi ve maruz kalmanın konsantrasyon seviyeleri gibi risk faktörlerini değerlendirebilirsiniz. Aksi takdirde, maruziyetlerini azaltmanın veya ortadan kaldırmanın başka bir uygun yolunun olmadığı belirli faaliyetler veya görevler sırasında bazı çalışanların korunması için kişisel koruyucu ekipmana ihtiyaç duyulabilir.

 

Kişisel koruyucu ekipmanların sınırlamalarını bilin. Hiçbir tek tip kişisel koruyucu ekipman, her koşulda tam koruma sağlamaz; bu nedenle, kişisel koruyucu ekipman giyen her çalışanın, iş faaliyetlerini gerçekleştirirken korunmaları için yalnızca bu ekipmana güvenmemeleri ve sınırlamalarını anlaması önemlidir.

 

 

İnşaat sektörü söz konusu olduğunda, ekip üyelerinizi uygun koruyucu ekipmanla donatmak, işyeri güvenliği ve mevzuata uygunluk ve işçi hastalığı veya şantiye yaralanması nedeniyle üretkenlikteki düşüşleri azaltmak için zorunludur.

 

Beta İş Güvenliği olarak sağlığınızı ve güvenliğinizi önemsiyoruz. Global standartlardaki kaliteli ürünlerimize göz atmak için tıklayın.

 

Sorularınız ve merak ettikleriniz için bize ulaşın. Kişisel koruyucu ekipman ihtiyacınızı uzmanlarımız ile birlikte belirleyelim.