Diğer Haberler
Buzlu Koşullar ve Kış Havası
Buzlu Koşullar ve Kış Havası

Sonbahar ve kış mevsimlerinde birkaç nedenden dolayı kayma ve takılma kazaları artar: Daha az gün ışığı olur, yapraklar yollara düşer, ıslanır ve kayganlaşır. Soğuk hava damlacıkları yollarda buz ve kar birikmesine neden olur. Kayma veya takılma riskini azaltmak için yapabileceğiniz etkili önlemler vardır. Sitenizin boyutu ne olursa olsun, düzenli olarak kullanılan yürüyüş yollarının derhal ele alındığından emin olun.

 

Kış aylarında dikkat edilmesi gereken hususlar.

 

  • Aydınlatma
  • Islak ve çürüyen yapraklar
  • Yağmur suyu
  • Buz, don, kar

 

Aydınlatma

 

İş yerinizin çevresinde sizin ve çalışanlarınızın yerde olabilecek tehlikeleri görebilmesi ve önleyebilmesi için yeterli aydınlatma var mı? Bunu öğrenmenin en kolay yolu çalışanlarınıza sormaktır. Diğer bir yol ise çalışanlarınızı birkaç gün boyunca gölgede bırakmak, iş günleri boyunca kullandıkları ana iç ve dış yolları yürümektir. Gün içinde ışığın etkisi değiştiği için bunu hem iş yeri içinde hem de dışında yapmak önemlidir. Yerdeki tehlikeleri göremiyorsanız, aydınlatmayı iyileştirmeniz gerekecektir (örneğin, yeni ışıklar veya ampul tipinin değiştirilmesi).

 

Islak ve çürüyen yapraklar

 

Islanan veya çürümeye başlayan düşen yapraklar iki şekilde kayma riski oluşturabilir, yolda olabilecek herhangi bir tehlikeyi gizler veya kendileri kayma riski oluşturur.

 

Yaprakları düzenli aralıklarla çıkarmak için bir prosedür uygulayın; hatta rahatsız edici çalıları veya ağaçları tamamen kaldırmayı düşünebilirsiniz.

 

Yağmur suyu

 

Yağmur suyuyla uğraşırken:

 

  • Dış kaplama alanları takarken, kullanılan malzemenin ıslandığında kaymaya karşı dayanıklı olmasını sağlayın.
  • İnsanları, ıslandığında kaygan hale gelmesi muhtemel olan çim veya kir üzerinde kestirme yoldan gitmekten caydırın. Mevcut kısayolları uygun yollara dönüştürmeyi düşünün.
  • Yeni sitelerde, yolları döşemeden önce, yayaların sitede nasıl hareket edebileceğini düşünün. Yolu en baştan doğru yere koymak, uzun vadede size para kazandırabilir.
  • Binaya giren insanlar yağmur suyunda yürürken bina girişlerinde birçok kayma kazası meydana gelir. Bina girişlerinin üzerine iyi boyutta ve doğru konumda saçaklar takmak bunu önlemeye yardımcı olabilir.
  • Bir gölgelik mümkün değilse, büyük, emici paspaslar yerleştirmeyi veya hatta giriş döşemesini kaymaz bir döşemeyle değiştirmeyi düşünün.

 

Buz, don ve kar

 

  • Buz, don veya kar üzerinde kayma riskini azaltmak için, riski değerlendirmeniz ve onu yönetecek bir sistem kurmanız gerekir.
  • Buzdan etkilenme olasılığı en yüksek olan yayalar tarafından kullanılan dış mekan alanlarını belirleyin, örneğin: - bina girişleri, otoparklar, yaya yolları, kısayollar, eğimli alanlar ve sürekli gölgede veya ıslak olan alanlar.
  • Önleme anahtarı olduğundan sıcaklığı izleyin. Meteorolojiden hava durumunu öğrenmek web sitesini ziyaret ederek gelişmelerden haberdar olun.
  • Piyasada ayrıca düşük maliyetle satın alınabilen, 50 ve altında uyarı mesajları gösteren akıllı tabelalar da bulunmaktadır.
  • Buzlu bir yüzey oluşmasını önlemek ve/veya yayaları kaygan yüzeyden uzak tutmak için bir prosedür uygulayın;

 

1- Soğuk, buzlu koşullarda kaygan olmaya meyilli alanlarda kum veya benzerini kullanın;

2- Yürüyüş yollarını, örneğin insanların geçebileceği kadar yüksek bir çardak ile kapatmayı veya gece boyunca daha küçük alanlarda yalıtkan bir malzeme kullanmayı düşünün;

3- Yayaları daha az kaygan yürüyüş yollarına yönlendirin, bu sebeple uyarı levhaları kullanın ve mevcut olanları engelleyin.

 

  • Uyarı konileri kullanılıyorsa, tehlike geçtikten sonra bunları çıkarmayı unutmayın, aksi takdirde sonunda göz ardı edilirler.

 

Kar yağışı ve olası don faaliyetlerinin doğurabileceği hasar ve zararlardan korunmak için bizimle iletişime geçin ve uyarı ve ikaz levhaları satın alın.