Diğer Haberler
İŞYERİ DİZ YARALANMALARINDAN KAÇINMA
İŞYERİ DİZ YARALANMALARINDAN KAÇINMA

İşyerinde normal bir gün boyunca, vücudumuzu yaralanma riskine sokan birçok faaliyet vardır. Vücudun en büyük eklemi olan diz, her gün çok fazla güç emer ve yaptığımız hemen hemen her şey için kritik öneme sahiptir. Sporcuların diz yaralanmalarından etkilenmesi yaygın olsa da, bunun işçilerde de olağan bir sorun olduğunun farkında olmayabilirsiniz. Bununla birlikte, bu iki yaralanma türü oldukça farklı olabilir, ancak her ikisi de acil müdahale gerektirir. Beta İş Güvenliği Şirketinde diz yaralanmasının ne kadar güçten düşürücü olabileceğini biliyoruz, bu nedenle iş yerinde diz yaralanmasını nasıl önleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

 

DİZ YARALANMALARININ İŞ YERLERİNDE NASIL ETKİSİ VARDIR?

 

Diz yaralanmaları, yaralanmayı alan kişi için kesinlikle rahatsız edici olsa da, buna ek olarak, işte kaybedilen zamanın yüksek bir yüzdesini oluştururlar. Tek bir yaralanmanın, özellikle daha fiziksel iş rollerinde, genellikle işten 16 güne kadar izinle sonuçlandığına inanılmaktadır. Bu eksikliği önlemenin en iyi yolu erken teşhis ve diz yaralanmaları konusunda daha fazla farkındalık yaratmaktır. Çalışanlarınız diz ağrısıyla mücadele ediyorsa, ihtiyaç duydukları tıbbi yardımı almalarına yardımcı olmanızı öneririz. Önceki bir diz yaralanması, çalışanlarınızın gelecekte belirli görevleri tekrar yapmasını engelleyebilir, diğer ekip üyelerini daha fazla stres altına sokabilir ve potansiyel olarak onlar için de yaralanmaya neden olabilir.

 

İŞ YERİNDE SIK DİZ YARALANMALARI

 

Hiçbir diz yaralanması aynı değildir, bu nedenle tüm işverenleri işyerlerinde karşılaşabilecekleri farklı diz yaralanmaları türleri hakkında bilgi edinmeye teşvik ediyoruz. Sporcular sıklıkla ACL'nin yırtılmasının veya diz kapağının yerinden çıkmasının kurbanı olsalar da, bunların iş yerinde çok yaygın olmadığını göreceksiniz. Diz yaralanmaları ya akuttur, yani diz travmasının bir sonucu olarak meydana gelirler ya da aylarca veya yıllarca aşırı kullanımdan sonra ortaya çıktıkları kümülatiftir. Travmatik yaralanmalar, kemiklere, kıkırdağa, tendonlara ve bağlara zarar verecek bir düşme, bükülme veya çarpma sonucu olabilir. Aşırı kullanım yaralanmaları zamanla yavaş yavaş meydana gelir ve genellikle kıkırdak, bağlar ve tendonları etkiler. İlerleme çok yavaş olduğu için, birçok işyeri bu konuyu genellikle gözden kaçırır, ancak bu, uzun vadede son derece acı verici ve güçten düşürücü olabilir.

 

DİZ YARALANMALARINI ÖNLEMEK İÇİN GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMI YARATMAK

 

Bir işveren veya çalışan olarak ekibinize ve kendi sağlığınıza dikkat etme sorumluluğunuz vardır. İş yerinde dizlerinizi korumanın bazı yollarına bir göz atalım.

 

MEVCUT ÇALIŞMA ORTAMINIZI DİKKATE ALIN

Mevcut çalışma ortamınız dizleriniz için güvenli ve sağlıklı mı? Çalışanlarınız işlerini tamamlamak için sürekli dizlerinin üzerinde oturuyorsa, iş seviyesini yükseltin, böylece her gün dizlerinin üzerinde oturarak daha az zaman harcarlar. Ekip üyelerinizin diz çökmek yerine bir koltuğa oturmasına izin veren işyerleri tasarlamaya çalışın. Bu, zamanla eklemlerinize çok fazla baskı uygular ve daha sonra kümülatif bir yaralanmaya neden olur. Malzemeleri ve ekipmanları, onlara ulaşmak veya kaldırmak için eğilmeleri veya diz çökmeleri gerekmeyecek yerlere koyun ve zemin çalışması için tekerlekli tabureler sunun. Geziler hem büyük hem de küçük diz yaralanmalarının en yaygın nedenlerinden biri olduğundan, iş yerinizin de takılma tehlikelerinden arınmış olduğundan emin olun.

 

DİZ KORUMASI SUNAR

 

Günün bir noktasında dizlerinin üzerinde çalışmaktan başka seçeneği olmayanlar için, onlara şok emici dizlikler sunmak çok önemlidir. Tüm ekibinizi, sadece gerekli işleri yaparak kendilerine zarar vermemeleri için bu koruyucu ekipmanla donattığınızdan emin olun.

 

İş yerinde esnemenin önemini genellikle gözden kaçırırız ve bunun sadece spor salonuna mahsus olduğunu düşünürüz. Takımınıza bir süre oturduktan sonra dizlerini uzatma ve hareket açıklığını artırma şansı verin. Bu, diz ekleminin yağlanmasına yardımcı olacaktır, ancak küçük diz yaralanmalarından kaçınmak için onlara uygun egzersizleri veya esnemeleri öğretmek isteyeceksiniz. İşten önce, sırasında ve sonrasında esnemeleri için onlara zaman tanıyın, böylece esnemeden eve gitmek için acele etmesinler.

 

İşyerinde diz yaralanması hem işverene hem de çalışana çok pahalıya mal olur ve iyileşmesi aylar veya yıllar alabilir. Yukarıda sıralanan bu önemli ipuçlarını takip ederek, acı verici bir yaralanmadan ve kayıp iş günlerinden kaçınmak için çalışanlarınızı her gün koruyabilirsiniz.

 

Kişisel koruyucu ekipman ve daha fazlası için ürünlerimize göz atın.