Diğer Haberler
ON YILDA DEĞİŞMEYEN İŞÇİ ÖLÜMLERİNDEN SONRA GEREKLİ ŞANTİYE GÜVENLİK PLANLARI VE KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN KULLANIMI
ON YILDA DEĞİŞMEYEN İŞÇİ ÖLÜMLERİNDEN SONRA GEREKLİ ŞANTİYE GÜVENLİK PLANLARI VE KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN KULLANIMI

İnşaat Güvenliği Planları ve Gerekli Kişisel Koruyucu Ekipman: On Yılda Değişmeyen Ölüm Oranı

 

İş yeri ölümlerinin sayısının nispeten değişmediği göz önüne alındığında, şantiye güvenliği bir engel olmaya devam ediyor ve somut veriler, inşaat işçilerinin gelişmiş güvenlik eğitimine ve daha kolay bulunabilen kişisel koruyucu ekipman ve iş giysilerine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

 

Güvenlik uzmanları tarafından yaygın olarak "Ölümcül Dörtlü" olarak adlandırılan, sert darbe düşmeleri, elektriğe maruz kalma, çarpma ve makinelerin arasına sıkışma sürekli olarak önde gelen ölüm nedenleri arasında sıralanıyor.

 

Her güvenlik uzmanı, teftişler ile iş yeri ölümlerindeki azalmalar arasında net bir bağlantı görmez. Ancak geleneksel düşünce, yüksek profilli bir varlığın inşaat şirketlerini tehlikeleri temizlemeye ve en iyi uygulamaları uygulamaya teşvik ettiğidir. Aynı yaklaşım, işaretli devriye arabalarının tipik olarak sürücülerin hız sınırlarına uymasına ve sürüş sırasında mesajlaşmayı durdurmasına yol açtığı kolluk kuvvetleri için de geçerlidir.

 

Veriye dayalı en az bir değerlendirme, teftişin yüzde 60 oranında artırılmasının yüzde 5 oranında daha az iş yeri ölümüyle sonuçlanacağını gösteriyor. Daha somut bir ifadeyle, her yıl 50 inşaat işçisi muhtemelen iş başında ölmeyecektir.

 

Bir işyeri sahibi olan veya işleten herkes, aşırı işçi yaralanmalarının, işle ilgili hastalıkların veya ölümlerin sigorta primlerinin yükselmesine neden olduğunu bilir. İnşaat sektörü liderleri, ister azaltılmış sigorta maliyetleri ister çalışanlara yönelik gerçek bir şefkatle harekete geçirilsin, güvenlik eğitimi, öğretimi ve iş güvenliği uyumluluk programlarını benimsemek zorundadır. Artan farkındalık, kişisel koruyucu ekipman ve tek kullanımlık iş giysilerinin tutarlı kullanımının, yaralanmaları ve ölümleri yüzde 35 oranında azaltmaya yardımcı olabileceği bildiriliyor.

 

İnşaat Sahalarında İşçileri Koruma

 

İş yeri yaralanmalarını ve ölümlerini önlemenin anahtarı, bir güvenlik kültürü oluşturmakla başlar. İnşaat şirketi liderlik ekipleri, sahaya özgü olabilen veya çeşitli ortamlarda uygulanabilen esnek en iyi uygulamaları geliştirerek genellikle süpervizörleri güçlendirir.

 

Liderler tipik olarak bir tehlike riski değerlendirmesi yapar, bir inşaat sahasının haritasını çıkarır ve güvenlik riskleri oluşturan veya potansiyel olarak tehlikeli alanları belirlemek için bir bina planı oluşturur. Potansiyel işyeri tehditlerini önceden anlamak, bunları ele almak için bir fırsat sağlar. Bunlar, şantiye güvenlik programlarının fark yaratabileceği yöntemlerdir.

 

Güvenlik Eğitimi Sağlayın

 

Deneyimli şantiye gözetmenlerinin ve güvenlik uzmanlarının işçileri genellikle tehlikeli olan bu ortamlara daha iyi hazırlamasının yolları vardır. İlki, sağlık ve güvenlik risklerinin gerçek hayattan örneklerini sunan öğretilebilir eğitimi içerir. Bunlar, bir merdivene düzgün bir şekilde ayak basmak için birlikte nasıl çalışılacağı, solunum cihazları gerektiren kapalı alanlara işaret edilmesi veya ağır makine operatörlerinin tozların arasından işçileri görmesine yardımcı olacak parlak güvenlik yelekleri gibi konuları içerebilir.

 

Enkazsız Bir İş Sahasını Koruyun

 

Kayma ve düşmelerden kaynaklanan sert etkiler inşaat sektörünü rahatsız etmeye devam ediyor. Ancak işçileri döküntüleri derhal temizlemeye veya ıslak yüzeylere müdahale etmeye teşvik eden bir güvenlik planı, yaralanma ve ölüm risklerini ortadan kaldırır. Birçok saha süpervizörü için zorluk, hedeflerin oluşturulması yavaşlasa bile temizlik güvenliğine zaman ayırmayı kabul etmeyi içerir.

 

Uygun Kişisel Koruyucu Ekipman ve İş Giysisi Sağlayın

 

İşçilerin tam bir güvenlik donanımı ve giysi kaynağına erişebilmeleri çok önemlidir. Şirket politikası, bu öğelerin tutarlı bir şekilde kullanılmasını gerektirmelidir. Bir şirketin talimatlarına uymayanlar, güvenlik kültürünü benimsemezler. Kendileri ve başkaları için risk oluştururlar. Yazılı bir güvenlik planı dağıtmanın yanı sıra şirketler, çalışanları aşağıdakileri giymeye teşvik eden tabelalar asmalıdır:

 

 

Koruyucu ekipman ve tek kullanımlık iş giysileri de uygun şekilde oturmalıdır. Güvenlik bilincine sahip inşaat firmalarının genellikle endüstri lideri kişisel koruyucu ekipman stoğu bulundurmalarının nedeni budur. İnşaat sektöründe güvenlik, düzenli tehlike risk değerlendirmeleri (sahaya özgü), güvenlik ve sağlık düzenlemelerinin uygulanmasını ve bu güvenlik protokollerinin takip edilmesini ve uygulanmasını gerektirir.

 

Kişisel koruyucu ekipman ürün galerimize göz atmak için tıklayın.