Diğer Haberler
Mühendisler İçin İş Ayakkabılarının Zorunlu Olmasının 5 Nedeni
Mühendisler İçin İş Ayakkabılarının Zorunlu Olmasının 5 Nedeni

Mühendisler İçin İş Ayakkabısı Gereksinimleri Nelerdir?

 

İşle ilgili yaralanmaların giderek artan tehdidiyle birlikte, iş kıyafetleri göz ardı edilemeyecek fiili bir olmazsa olmaz haline geldi. Güvenlik giyiminin temel taşlarından biri, profesyonellerin güvenlikleri için onları süslediği dünya çapında birçok endüstriyel kuruluşta güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline gelen iş ayakkabılarıdır.

 

Profesyoneller arasında mühendisler genellikle iş yerindeki ciddi tehlikelere karşı en hassas olanlardır. Mühendisler tarafından sahada giyilen iş kıyafetleri ve aksesuarları bir kuruluştan diğerine nispeten farklılık gösterir.

 

Her işyerinde farklı bir çalışma ortamı olsa da, çoğu iş botu deri veya poliüretan gibi dayanıklı bir malzemeden yapılır, burada koruyucu ayakkabının dış malzemesi yağa, suya ve ciddi bir güvenlik riski oluşturan kimyasallara karşı dayanıklıdır.

 

Bu nedenle, işverenler için iş ayakkabıları, dikkate alınması gereken kritik bir aksesuar olmalıdır. İş ayakkabısı satın alma çılgınlığı yaşayanlar için, tabanları karmaşık bir şekilde ısıya ve kaymaya karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış iş ayakkabıları satın almak çok önemlidir. Taban, keskin nesnelerin içine girmesini engelleyen delinme önleyici kimlik bilgileriyle övünmelidir.

 

İş Yerinde İş Ayakkabısı Kullanmanın Temel Faydalarının Listesi

 

İşte iş yerinde iş ayakkabılarının önemine dair bir özet.

 

1) Yaralanmaları Baypas Edin

 

Ayak yaralanmaları, önlem almanızı beklemeyen yaygın işyeri açmazlarıdır. Çalışanların düşen veya ayakkabı tabanını delebilecek keskin nesnelerden kaynaklanan tehlikelere veya elektrik çarpmalarına karşı elektrik çarpmalarına maruz kaldıkları endüstrilerde iş botları ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, çelik burunlu iş botları giymek, kayma ve düşmelerden, burkulmalardan, kırıklardan, yırtılmalardan, hatta yanıklara ve delinmelere kadar değişen düşen nesnelerden kaynaklanan yaralanmaları önlemeye yardımcı olur!

 

2)Konfor Kraldır

 

İş ayakkabılarıyla, rahatlıktan zerre kadar vazgeçmeden güvenlik aleminde olacağınızdan emin olabilirsiniz! Sadece botlarınızın yeterince uzun olduğundan ve ayak bileklerinizi geçen alanı kaplayacak kadar gerekli ayakkabı boyutunda olduğundan emin olun. Bazı çoraplar, iş botları giyerken optimum rahatlık sağlamak için ergonomik olarak tasarlanmıştır!

 

3)Moda Bölümü

İş ayakkabılarının moda merkezli olamayacağı fikri artık geçmişte kaldı. Hem göze hitap eden hem de güvenlikten ödün vermeden şık bir görünüm kazandıran geniş bir ayakkabı koleksiyonuna sahibiz!

 

4)Sağlamlık güvenlik için ön koşul!

 

Sağlık ve güvenlik uzmanlarına göre, endüstriyel işyerlerinde mühendislerin uyması gereken birkaç yönerge var. Tüm çalışanların, bir atamaya rağmen, mutlaka çelik burunlu botlar veya iş ayakkabıları giymeleri gerektiğini düşünüyorlar!

 

Ayrıca, iş sırasında öngörülen standartlara uymak ve yaralanmaları önlemek için el emeği endüstrilerinde bile iş ayakkabısı giymek şarttır.

 

5) Rahatsızlığı Öldür

 

Pürüzlü yüzeylerde ve sert beton zeminlerde uzun süre ayakta durmaktan kaynaklanan rahatsızlığı azaltmak söz konusu olduğunda, hiçbir şey iş ayakkabılarının yerini tutamaz. Bir şok etkisi yaratabilir, ancak iş botları, konfor seviyelerini önemli ölçüde artırdıkları için ekstra yastıklama ve destek sağlamalarıyla ünlüdür.

 

İş ayakkabılarımıza göz atmak için tıklayın.