Diğer Haberler
Kimya Tesislerinde Güvenliğin Artırılması Neden Hala Önemli?
Kimya Tesislerinde Güvenliğin Artırılması Neden Hala Önemli?

Endüstri, diğer birçok endüstrinin çalışması için de kritik öneme sahiptir. Örneğin, tarım endüstrisi gübre üretimine dayanmaktadır. Kimya tesislerinin çıktıları, ulaşım, imalat, enerji, inşaat, su, yiyecek ve içecek endüstrilerinin etkinleştirilmesi ve desteklenmesinde de hayati öneme sahiptir. Perde arkasında, kimya fabrikaları, ham ve baz kimyasalları farklı endüstrilerin kullanabileceği ürünlere dönüştürmekle meşgul. Aslında kimya sanayisinin çıktılarının yaklaşık %80'i diğer sektörlere girdi oluşturmaktadır.

 

Kimya tesislerinde güvenliğin önemi

 

Sonuç olarak, kimya endüstrisinin son derece güvenilir olması önemlidir. Kimyasal tesislerde herhangi bir aksama, aynı zamanda aşağı akıştaki endüstrilerde de ciddi bir aksama anlamına gelir. Kıtlığa yol açmanın yanı sıra, kazalar ve arıza sürelerinden kaynaklanan aksaklıklar da yakıt ve temel kimyasalların fiyatlarını yükseltebilir.

 

Daha da önemlisi, personel kimyasal tesislerde bulunan tehlikelerden yeterince korunmalıdır. Bu tesisler, bölgede çalışan insanlar ve sitenin yakınındaki insanlar için tehlike arz eder. Sızıntılar önlense bile, kalıntı kimyasallar hala etrafta kalıyor. Toksisite ve yanıcılığın yanı sıra, işyerinin kendisi de personel için bir tehlike kaynağı olabilir.

 

Örneğin, torbaların ve diğer kimyasal kapların elle taşınması fiziksel yaralanmalara neden olabilir. Düşmeler, kesikler ve sıyrıklar da kimya tesislerinde ciddi endişe kaynağıdır. Evet, modern güvenlik uygulamaları sayesinde kimyasallara maruz kalma ve fiziksel temas en aza indirilmektedir. Ancak, kimyasal tesisler hala modern işyeri tehlikelerinden muaf değil.

 

Kimya tesislerinde güvenliğin artırılması

 

Büyük kimyasal sızıntılar neredeyse geçmişte kalmış olsa da (örneğin, en dikkate değerlerinden biri Hindistan, Bhopal'da 2.000'den fazla ölüme neden olan metil izosiyanat sızıntısıdır), işyerinde güvenliği sağlamak ve geliştirmek için her zaman devam eden bir çalışma olmuştur. Bu, belirli bileşikler ve temel kimyasal süreçler (ve süreçlerimizi bu bulgulara göre uyarlama konusundaki istekliliğimiz) hakkındaki en son bilimsel bulguların sonucudur.

 

Diğer iş yerlerinin çoğunda olduğu gibi, güvenliği artırmanın anahtarı riski belirlemek, değerlendirmek ve kontrol etmektir. Uygulanmakta olan önlemlerin etkinliğini gözden geçirmek de önemlidir, bu nedenle yaralanma ve ölüm geçmişinin tutulması hayati önem taşır. Pek çok yönetici, sektör içinde veya diğer sektörlere kıyasla karşılaştırma da yapar.

 

Düşmeler, kesikler ve sıyrıklarla ilgili yaralanmaların veya ölümlerin nedenleri basit ve belirtilmesi kolaydır (örn. kaygan yüzeyler, keskin nesneler, kimyasalla cilt teması). Ancak yorgunluk ve baş dönmesinin (daha sonra fiziksel bir kazaya veya büyük bir sağlık sorununa yol açabilecek) nedenlerini belirtmek zordur. Ani veya uzun vadeli sağlık etkileri olabilecek görünmeyen tehditler (zararlı buharlar) vardır. Tehlikelerin belirlenmesi ve risklerin değerlendirilmesi söz konusu olduğunda, bu görünmeyen tehditlere eşit derecede dikkat edilmesi önemlidir.

 

Bunu başarmanın bir yolu, etkili gaz algılama ürünlerinin kullanılmasıdır. Çalışma sahasındaki gaz tehlikelerinin tespiti hem çalışanların hem de yoldan geçenlerin güvenliği için önemlidir. Zehirli dumanların potansiyel olarak solunmasının yanı sıra, gazların ve buharların salınması herkesi riske atabilir (artı çevresel kontaminasyon).

 

Gaz tehlikelerinin bu tespiti, sürekli izleme gerektiren devam eden bir çalışmadır. Sonuçta, gazların ve buharların etkileri sinsidir ve etkileri ancak uzun süreli maruziyetten sonra ortaya çıkabilir. O zamana kadar zaten çok geçtir ve maliyetli duruş sürelerine neden olur ve daha da önemlisi işçileri ciddi risk altına sokar.

 

Burada, Beta İş Güvenliği Şirketinde, endüstriyel tesislerde ve diğer potansiyel olarak tehlikeli çalışma alanlarında (örn. Gaz algılama, solunum koruma, yüz ve el koruyucular, eldivenler ve daha fazla ekipmanımız hakkında geniş kapsamlı bilgiye ihtiyacınız varsa bugün bizimle iletişime geçebilirsiniz.