Diğer Haberler
İNŞAATTA TREND GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİ
İNŞAATTA TREND GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİ

Sürekli gelişen inşaat sektörü, tüm özel sektörlerde beş işçi ölümünün birinden sorumludur. Bir şantiye sahasında mevcut olan çoklu tehlikelerle karşı karşıya kalırken uyanık kalmak ve mevcut en iyi güvenlik önlemlerini almak çok önemlidir. Bugün piyasada trend olan ve çalışanları hazır, odaklanmış ve işte güvende tutan bazı mevcut inşaat güvenliği çözümlerini vurgulayalım.

 

İNŞAATTA EĞİLİM GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİ

 

KADIN KKD'sı

 

Kadınlar, her sektörde şantiyelerde ve işyerlerinde önemli katkılarda bulunurlar. Bu nedenle, kadınların kendilerini çevresel ve uygulamaya özel risklere karşı korumak ve onlara uyacak şekilde özel olarak tasarlanmış KKD ile donatılması esastır. Geleneksel olarak kadınlar, üretkenliğin azalmasına neden olabilecek büyük boy KKD'ye razı olmak zorunda kalmıştır. Ayrıca, aksi takdirde mevcut olmayacak yaralanma riskine de yol açabilir. Kadınların KKD'si söz konusu olduğunda, uyum önemlidir!

 

Hi-Vis giysiler (yüksek görünürlüklü iş kıyafetleri, ikaz yelekleri) çalışanların iş sahalarında ve işyerlerinde görülmesini ve güvenliğini sağlamada çok önemli bir rol oynar. Özellikle kadınlar için yüksek kaliteli bir giysi seçerken, ağır makine kullanırken takılma riskini azaltmak için bol olmayan bir giysi seçmek önemlidir.

 

Güvenlik gözlükleri en çok çalışanları etkili döküntülere ve zararlı UV ışınlarına karşı korumakla bilinir. Güvenlik gözlükleri ayrıca havadaki partiküllerin çalışanın görüşünü engellemesini sağlar. İşçiler, iş günü boyunca, ellerindeki uygulamayı düzgün bir şekilde gerçekleştirmek için çeşitli hareketler yaparak, uygun korumayı sağlamak için güvenli oturan güvenlik gözlüklerini hayati öneme sahip ekipman haline getireceklerdir. Dar yüz hatlarına sahip çalışanların, kendilerine uyacak ve iş günü boyunca güvende kalacak şekilde özel olarak tasarlanmış göz koruma seçeneklerini keşfetmeleri önemlidir.

 

Kulak kanalları parmak izi gibidir - herkese özgüdür! İşitme korumasını, özellikle kulak tıkaçlarını seçerken, her çalışana uygun bir stil ve uyum belirlemek önemlidir. Daha dar bir yüz özelliklerine sahip olmanın yanı sıra, kadınların kulak kanalları ortalama erkeklerden daha ince ve daha sığ olma eğilimindedir ve optimum uyum, rahatlık ve gürültü engelleme performansı sağlamak için daha küçük kulak tıkacı boyutu gerektirir.

 

YÜKSEKTE BAŞ KORUMASI

 

İnşaat işçilerinin yüksekte çalışırken sadece düşmeye karşı koruma gibi önleyici güvenlik önlemlerini değil, aynı zamanda düşme durumunda koruyucu güvenlik önlemlerini de uygulamaları önemlidir.

 

Geleneksel baretler, kafa koruyucular çalışanları düşen aletler ve etkili enkaz gibi şeylerden düzgün bir şekilde korumaya yardımcı olsa da - eldeki uygulamaya ve ortama göre doğru koruma türünün giyildiğini varsayarsak - işçiler hala geleneksel baretlerin kafalarından düşme riskiyle karşı karşıyadır.

Günümüzde birçok inşaat şirketi, yüksekte çalışırken geleneksel şapka stilinden ve tam ağızlı baretlerden koruyucu baretlere geçiş yapmaya başlıyor. Güvenlik baretleri, sabitlenmiş 4 noktalı çene kayışı güvenlik özelliği sayesinde düşme durumunda çalışanın kafasına sabitlenerek daha eksiksiz bir koruma seviyesi sağlamaya yardımcı olur.