Diğer Haberler
Koruyucu Gözlüklerinizi Değiştirmenin Zamanının Gelmiş Olabileceği 5 Gösterge
Koruyucu Gözlüklerinizi Değiştirmenin Zamanının Gelmiş Olabileceği 5 Gösterge

Güvenlik gözlükleri, sahada giyilen en yaygın kişisel koruyucu ekipman parçalarından biridir ve bireyin yapacağı iş türüne uygun şekilde takması önemlidir. Güvenlik gözlükleri dayanıklı ve sağlam olacak şekilde üretilmiştir, ancak her şey gibi bir süre sonra değiştirilmesi gerekir. Bu blog yazısında, Beta İş Güvenliği olarak, güvenlik gözlüklerinizi değiştirme veya daha kaliteli olanı için zamanının gelmiş olabileceğine dair 5 temel göstergeyi vurgulayacağız.

 

Rol Sorumluluklarındaki Değişiklikler

 

Güvenlik gözlükleri, genel amaçlı, gözlükler, pozitif conta, vizörler ve yüz siperlikleri, göz koruyucular, buğu önleyici, darbeye dayanıklı, kaynak gözlükleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok farklı biçimde gelir. Her stil farklı bir amaç için tasarlanmıştır, bu nedenle mevcut koruyucu gözlüklerinizin iyi olacağını varsayarak asla rolden role geçmemelisiniz.

 

Yeni bir role başlamadan önce sorumluluklarınızı düşünün. Keskin metal talaşları üzerinde mi çalışacaksınız? Havadaki toz? Sıvı sıçraması potansiyeli? Ayrıca çalışma ortamını da göz önünde bulundurun – dışarıda sıcak ve nemli koşullarda mı yoksa klimalı bir deponun içinde mi çalışacaksınız? Bu hususlar, bir sonraki koruyucu gözlük setinizde gerekli olan stil ve özellikleri belirlemenize yardımcı olacaktır.

 

Bazı düşünceler şunları içerir:

 

  • Darbe Dayanımı Derecesi
  • İster göz korumasına ister tam yüz korumasına ihtiyacınız olsun
  • UV korumasına mı ihtiyacınız var?
  • Çerçeve şekli/stili
  • Reçeteli lenslere mi ihtiyacınız var?
  • Ne tür bir lens kaplamasına ihtiyacınız var? Polarize, ayna, şeffaf, duman vb.
  • Güvenlik gözlükleri standartlarla uyumlu mu?

 

Aşınma ve yıpranma

 

Zamanla, güvenlik gözlükleri yaşlarını göstermeye başlayacaktır. Hafif çizik olabilir veya bir darbenin ardından çatlamış bir lens olabilir. Çizikler görüşünüzü engeller ve çatlama, başka bir darbe durumunda koruyucu gözlüklerinizin koruyucu özelliklerini işe yaramaz hale getirir. Güneşin UV ışınları da bütünlüklerini tehlikeye atabilecek hasara neden olabilir.

 

Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez ve hasarlı ekipman kullanarak güvenliğinizi riske atmaya değmez.

 

Eski Güvenlik Gözlükleri

 

Aynı gözlüğü yıllardır kullanıyorsanız, onlara ne kadar iyi baktığınıza bakılmaksızın değiştirmek iyi bir fikir olabilir. Bir yılda çok şey olabilir ve Beta İş Güvenliği Şirketinde KKD ekipmanı inovasyonunun ön saflarındayız. Değiştirerek, güvenlik ve konforu artırmak için eklenen yeni özelliklerden yararlanabilecek ve elinizdeki iş için en iyi ekipmanı kullandığınız konusunda içiniz rahat olacak. İş güvenliği kapsamında ekipmanlar da düzenli olarak güncellenir ve güvenlik gözlüklerinizin hala uyumlu olduğunu bilmeniz için güncellemelerden haberdar olmanız önemlidir.

 

Yüzey Kaplamaları Etkinliğini Kaybetti Mi?

 

Zamanla gözlüğün yüzey kaplamaları etkinliğini kaybedecek ve bu da lenslerin bulanıklaşmasına, lenslerin buğulanmasına veya parlamanın artmasına neden olabilir. Bu görüşünüzü etkileyebilir ve yaralanma riskini artırabilir. Yeni bir çift koruyucu gözlük alın ve net görüşün ve en son güvenlik teknolojisinin avantajlarından yararlanın.

 

Güvenlik gözlüklerinizi değiştirmenin zamanının geldiğini düşünüyorsanız, lütfen bugün Beta İş Güvenliği Şirketi ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Kapsamlı bir KKD güvenlik donanımı ve göz koruması yelpazesi sunuyoruz ve tüm ticaret ve faaliyetlere hitap ediyoruz. Ürün yelpazemize bugün göz atın ve güvenliğe yatırım yapın.