Diğer Haberler
DÜŞME KORUMA PLANI OLUŞTURMAK İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI
DÜŞME KORUMA PLANI OLUŞTURMAK İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

Çalışanların yüksekte çalıştığı şantiyeler için düşmeye karşı koruma planı, çalışanlarınızın her gün emniyette olmasını sağlamak için kritik bir güvenlik planıdır. Güvenli çalışma uygulamalarını paylaşmak ve mevcut düşmeye karşı koruma tekniklerini ve önlemlerini açıklamak için bir düşmeye karşı koruma kurtarma planı kullanılabilir. Önemli bir endişe alanı, yüksekte çalışırken her zaman iş kıyafetlerinizin yanında giyilmesi gereken kişisel koruyucu ekipmanlarıdır. Bugün, düşmeye karşı koruma planınızda her zaman tartışılması gereken bazı temel konulara değineceğiz.

 

İŞ YERİNDEKİ TEHLİKELERİ AÇIKLAYIN

 

Düşmeye karşı koruma planı programınız, şantiyenizdeki mevcut veya gelecekteki tehlikeleri belirlemeye çalışmalıdır. Bunlar, çalışanlarınız için risk oluşturabilecek her türlü tehlikedir. En yaygın tehlikeler arasında platformlar, delikler veya boşluklar ve enkaz bulunur. Bunlar siteden siteye değişir ve bir projeye başlarken her zaman kendi sitenizi değerlendirmek için zaman ayırmalısınız.

 

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN

 

Kişisel koruyucu ekipmanın planda belirtilmesi önemlidir ve ayrıca olası düşmeye karşı koruma uygulamalarını da dahil etmelisiniz. Güvenlik ekipmanınızın altında bulunan iş kıyafeti, üstte tam vücut emniyet kemerleri ve boyun askıları eklerken çalışanlarınızın rahat etmesine yardımcı olabilir. Tehlikeli bir ortamda çalışırken, ekibinizin işini güvenli ve etkili bir şekilde yapabilmesini istersiniz ve hepsinin bir düşme durumunda kullanmaları gerekebilecek ekipman konusunda tam eğitim almış olmaları gerekir. İş kıyafetleri, çalışanların günlük olarak korunmasına yardımcı olabilir ve ekip üyeleri, ne zaman ve nereye daha fazla koruyucu ekipman eklemeleri gerektiğini bilmelidir.

 

MONTAJ PROSEDÜRLERİ

 

Ekipmanın montajı ve parçalanmasına ilişkin prosedürler her zaman üreticinin önerdiği şekilde izlenmelidir. Çalışanlarınızdan herhangi biri güvenlik ekipmanını kullanmadan önce, tıpkı iş kıyafetlerinde olduğu gibi ekipmanı baştan sona incelemelidir. Bunun da ötesinde, yetkili bir kişinin ekipmanlarını üretici tarafından tavsiye edildiği şekilde düzenli olarak incelemesi gerekecektir. Şirketinizin, sahanızda bulunan emniyet kemerlerini, boyunlukları ve diğer düşmeye karşı koruma ekipmanlarını denetlemek için bir planı olduğundan emin olun.

 

EĞİTİM

 

Düşmeye karşı koruma planınız için tüm bu ipuçlarını uygulamaya koyabilseniz de, çalışanlarınızla paylaşmadan bu işe zaman ayırmanın bir anlamı yok. Yeni ve mevcut çalışanlara kendilerine sunulan ekipmanı nasıl kullanacakları konusunda talimat verilmelidir. Ekibinizin son derece deneyimli olduğunu düşünseniz bile, her çalışma sahası biraz farklıdır ve kendi zorlukları ve riskleri ile birlikte gelir. Bir ekip üyesi, yüksek bir platforma veya yüksek riskli bir alana adım atmadan önce, tam olarak eğitildiklerinden ve yürürlükteki düşmeye karşı koruma planını anladıklarından emin olun.

 

BİR KURTARMA PLANI

 

Çalışanlarınızı düşmeye karşı korumak genellikle bir numaralı endişe olsa da, bir kurtarma planının da uygulamaya konması gerekir. Yaralı bir işçinin güvenli ve hızlı bir şekilde kurtarılması gerekecek veya kendilerine nasıl yardım edebileceklerini anlamaları gerekecek. Yaralı bir çalışanın zamanında tıbbi yardım almamasının risklerini hepimiz anlıyoruz. Bu, daha fazla yaralanmaya yol açabilir ve uzun vadede çalışan ve kuruluşunuz için daha fazla soruna neden olabilir.

 

HERKESİN İNCELEMESİ İÇİN UYGUN YERDE TUTUN

 

Hepiniz yeni bir sahada çalışmaya başlamadan önce, herkesin okuması ve incelemesi için düşmeye karşı koruma kurtarma planının hazır olması gerekir. Çalışanlarınızın belgeyi okuduklarını ve yürürlükteki prosedürlerden haberdar olduklarını göstermek için imzalamalarını öneririz. Bu, kuruluşunuz için bir yedek görevi görebilir ve plana uyulmadığında acil bir durumda sizi koruyabilir. Bilgilerin çalışanlarınızın zihninde taze kalmasını sağlamak için planın düzenli olarak gözden geçirilmesi gerekir. Hepimizin yoğun iş yerlerimizde ve yaşamlarımızda o kadar çok şey oluyor ki, bu bilgilerin unutulması kolay olabilir. Gerektiğinde düzenli eğitim ve güncellemelerle çalışanınızın zihnini bu planla tazeleyin.

 

Düşmeye karşı koruma planı, günümüzde şantiyeler için en önemli hususlardan biridir. Yoğun programınıza eklenecek daha fazla evrak işi gibi görünse de, yüksekte veya tehlikelerin olduğu bir alanda çalışmaya başlamadan önce mutlaka tamamlanması gereken çok önemli bir faaliyettir. Bunun da ötesinde, işlerini ellerinden gelen en iyi şekilde yapmalarına yardımcı olmak için çalışanlarınıza uygun iş kıyafetlerini sağlamak isteyeceksiniz. Güvenlik kıyafetleri ve KKD, günümüzde herhangi bir iş yeri için kritik öneme sahiptir ve iş kıyafetlerinin, çalışanlarınızın günlük olarak giymesi için hem pratik hem de rahat olan eksiksiz bir ürün yelpazesi sunduğunu göreceksiniz.

 

Beta İş Güvenliği ürün yelpazesine ulaşmak için tıklayın.