Diğer Haberler
TESİS İŞÇİLERİNİN GAZ DEDEKTÖRLERİNDE İHTİYACI OLAN TEMEL ÖZELLİKLER
TESİS İŞÇİLERİNİN GAZ DEDEKTÖRLERİNDE İHTİYACI OLAN TEMEL ÖZELLİKLER

Gaz algılama, kamu hizmetleri endüstrisinde önemli bir güvenlik önlemidir. Bununla birlikte, gaz dedektörlerini kamu hizmetleri için kullanmaya gelince, onu özel uygulamanız için nasıl yapılandırmanız gerektiğini bilmek genellikle zordur. Örnek olay: kamu hizmetleri endüstrisinde çalışmak, hendek kazmayı, menhollerde çalışmayı, kabloları takmayı/tamir etmeyi, güç dağıtımını izlemeyi vb. içerebilir. Tüm bu örnekler (ve daha fazlası) gaz algılama gerektirir ve yalnızca bu birkaç örnekte gaz monitörünüzü kullanma ve yapılandırma şekliniz önemli ölçüde değişebilir.

 

Kamu hizmetleri endüstrisi, yalnızca işçinin doğru ekipmana sahip olması ve doğru kullanması durumunda, önlenebilir ölümlerin çok fazla görüldüğü bir sektördür.

 

Peki çalışanlarınızın gaz dedektörleriyle güvende kalmasını nasıl kolaylaştırırsınız?

 

Çoklu görev yapabilen akıllı gaz monitörlerine dayalı bir gaz algılama programı oluşturun.

 

Güç dağıtımını ve menholleri düşünün. Dış hava sıcaklıkları günlerce 100 Fahrenheit dereceyi aştığında, ısıyla ilgili elektrik kesintileri olma eğilimindedir. Isı, ekipmanın arızalanmasına ve hatta yangın çıkmasına neden olabilir. Bu olduğunda, kamu hizmeti çalışanları yalnızca yüksek sıcaklık tehlikesiyle uğraşmakla kalmaz, aynı zamanda arızalı ekipmanı hızlı bir şekilde onarmak için gaz tehlikeleri içerebilecek rögarlara veya yeraltı kasalarına girmeleri gerekir.

 

Bu bir felaket reçetesi olabilir, çünkü aceleniz olduğunda güvenlik her zaman aklınızın bir köşesinde olmaz. Girişten önce sadece bu kapalı alanda birikmiş olabilecek gazlar hakkında endişelenmeniz değil, aynı zamanda arızalı ekipmandan salınabilecek gazlar hakkında da düşünmeniz gerekir.

 

Duruma bağlı olarak, işçiler kendilerini, genellikle karbon monoksit olmak üzere farklı gazların yüksek yoğunlukta olduğu bir ortamda ekipmanı tamir ederken bulabilirler. Karbon monoksit (veya başka herhangi bir gaz) seviyeleri yeterince yüksekse, bu, bireylerin kendilerini karbon monoksit zehirlenmesi riskine atmadan işlerini tamamlayabilmelerini sağlamak için solunum koruyucu veya gaz maskesi takmalarını gerektirir.

 

Menholler veya yeraltı kasaları gibi kapalı alanlar için, atmosferin giriş öncesi taramasını yapmak için aspire edilmiş (pompalanmış) bir gaz dedektörü kullanmalısınız. Atmosferdeki gaz konsantrasyonlarına bağlı olarak, işi yürütmek için solunum koruması, veya gaz maskesi gibi ek KKD kullanmanız da gerekebilir. Özel alarm mesajları sunan gaz dedektörleri, gaz tehlikeleri ek önlemler gerektirdiğinde “Gaz maskesi takınız” gibi bir mesaj görüntüleyerek bu kararı kolaylaştırabilir.

 

KKD ile acil hizmet çalışması yapılması gereken ve bilinen yüksek gaz seviyelerinin mevcut olduğu durumlarda, gaz algılama daha karmaşık hale gelir. Böyle bir durumda, gaz monitörü alarm halinde olacak ve çalışan gazın mevcut olduğunu bildiği için gaz okumalarını, sesli alarmları ve monitördeki görsel göstergeleri görmezden gelecektir. Bu, alarm yorgunluğunun başladığı zamandır. Buradaki risk, çalışanların gaz monitörüne artık dikkat etmemeleridir, bu nedenle yanıcı gazlar için önemli alarm bildirimlerini büyük olasılıkla gözden kaçırabilirler. Onaylanabilir alarmlara sahip bir gaz monitörü ile bu tehlikeli durumu kolayca önleyebilirsiniz. Monitörü, çalışanların bir gaz için bir alarmı onaylayabilmesi ve koşullar değiştiğinde yine de uyarı alabilmesi için programlayabilirsiniz. Başka bir gaz tehlikesi ilgili seviyeye yükselirse, monitör onları buna göre uyaracaktır.

 

Genel nüfus üzerinde önemli bir etki olduğunda, işçiler bazen kendilerini güvensiz bölgelerde bulabilirler, ancak özel alarm eylem mesajları ve kabul edilebilir uyarılara sahip gaz dedektörleri, çalışanların mümkün olan en güvenli kararları vermelerine yardımcı olabilir.

 

Olası gaz zehirlenmelerine karşı çalışanlarınızı koruyun. Solunum koruması ihtiyacınız için galerimize tıklayın, çalışanlarınıza uygun kişisel koruyucu ekipmanlar ve daha fazlası için bize ulaşabilirsiniz.

 

Beta İş Güvenliği iş ayakkabılarından iş kıyafetlerine, işitme korumasından göz koruyucularına birçok ürün ve ekipmanı bünyesinde barındırır. Kalite ve standartlara uygun ürünlerimiz iş güvenliği alanında en iyi kişisel koruyucu ekipmanlar arasındadır.