Diğer Haberler
İş Güvenliği İçin Yağmurdan Korunmanın 7 Yolu
İş Güvenliği İçin Yağmurdan Korunmanın 7 Yolu

İş güvenliği hakkında yağmurdan korunma ile ilgili bilmeniz gerekenler nelerdir?

 

  • Riskleri bilin
  • Hava için hazırlanın
  • Yavaş ve sabit tutun
  • El tutuşunu artırın
  • Cisimlerin iyi görünürlüğünü koruyun
  • Çalışanlarınızın görülmesini sağlamayı unutmayın
  • Doğru ekipmanı kullanın

 

Şirketiniz inşaatla ilgisiz olsa bile, çalışanlarınızın yağmur yağarken açık havada görevleri tamamlaması gerekebilir. Ancak tüm riskleri ve tehlikeleri ile bunu yapmak güvenli olmayabilir. Yağmur yağdığında bile çalışanlarınızın güvenlik için iyi donanımlı olmasını sağlayın. Yağmurdan korunmak için iş güvenliği ile ilgili bazı iyi ipuçları için okumaya devam edin!

 

Riskleri Bilin

Islak ve rüzgarlı koşullar, bir çalışma sahasında mevcut olan tehlikeleri daha da kötüleştirir. Yüzeyler daha kaygan hale gelir ve görünürlük bir sorun haline gelir. Bu nedenle kaymalar, takılmalar ve düşmeler daha yaygın hale gelir. Elektrikli aletleri kullanmak da risklidir. Yapabiliyorsanız, işi başka bir zamana veya güne ertelemek daha güvenlidir.

 

Personelinizin yağışlı günlerde çalışmasına ihtiyacınız varsa, çalışanlarınızı ihtiyaç duydukları tüm ekipman ve giysilerle donatmalısınız.

 

Hava Durumu İçin Hazırlanın

Normal iş günleri için özel KKD'niz olduğu gibi, personelinizin de yağmurlu bir günde görevlerini yapmadan önce doğru kıyafeti giymesi gerekir. Yaptıkları işin durumuna ve niteliğine göre kıyafet türleri değişir.

 

Örneğin, çalışanlarınız ıslak koşullarda uzun süre çalışmayı planlıyorsa CERVA Gordon reflektörlü ceket veya myForm EVEREST PLUS HI-VIS TWO-TONE 5+1 Parka tercih edebilirsiniz. Tamamı hava koşullarına dayanıklı PVC ceket ve pantolonlarla yapıldığından hareketlerini kısıtlamaz. Yakında yağmur yağmasını beklemiyorsanız, yağmur yağdığında paketlenebilir bir yağmurluk olan Vizwell L 150D Reflektörlü Oxford Yağmurluk’a sahip olmak da yararlıdır. Daha fazla havalandırmaya sahip bir şey tercih ederseniz, Izrasa Imperteks Reflektörlü Yağmurluk gibi bir iş kıyafeti mükemmel bir seçimdir.

 

Yavaş ve Sabit Tutun

Islak ve rüzgarlı ortamlarda, çalışanlarınızın kuru ve güneşli bir günde aynı üretkenlik düzeyine ulaşmasını bekleyemezsiniz. Sonuçta, kayma, takılma ve düşme riski nedeniyle yürürken daha dikkatli olacaklardır.

 

Onlara daha kolay hareket edebilmeleri için Demir STFS 1210 S3 İş Botu

gibi yağmura dayanıklı iş ayakkabıları sağlamanız tavsiye edilir. Bu şekilde çalışanlarınızın ayaklarını kuru tutabilir, bu da onları çalışırken daha rahat hissetmelerini sağlayabilir. Bunun yanı sıra, özellikle sel ve su birikintilerinde yürürken enfeksiyon riskini de azaltabilir!

 

El Tutuşunu Artırın

Ağır aletler veya kırılgan malzemeler taşıyorsanız, bunların kaymamasını sağlamalısınız. Bu eşyalar, ister donuk ister keskin kenarlı olsun, ayaklarınızı incitebilir.

 

Bu nedenle, çalışanlarınızın hava durumu ne olursa olsun kaymaz eldiven giymesi gerekir. Ceket kollarının altına sığacak kadar uzun olduğundan emin olun, böylece su içeri giremez.

 

Nesnelerin İyi Görünürlüğünü Koruyun

Personeliniz, görüşü engelleyebilecek çok sayıda ağır ekipman, iskele ve diğer nesnelerin bulunduğu yoğun bir ortamda çalışıyorsa, görüş bir sorun olabilir. Yağmurlu günlerde bu endişe daha da artabilir çünkü yağmur damlaları çevreyi puslu gösterebilir. Gözlük takarlarsa, kolayca buğulanabilir.

 

Neyse ki, Cerva EPPING Reflektörlü Ceket gibi kapüşonlu bir iş kıyafeti giydirerek bu sorunu azaltabilirsiniz. Her iki yöne de bakarak tehlikeli bölgelere girerken daha dikkatli olmalarını hatırlatın. Buğu önleyici sprey ayrıca gözlük kullanıcılarının görüş sorunlarını da azaltabilir.

 

Çalışanlarınızın Görünürlüğünü Artırmayı Unutmayın

Görünürlük sorunları ortaya çıktığında, riski azaltmanın en güvenilir yollarından biri, çalışanlarınız için doğru KKD'yi sağlamaktır. Yüksek görünürlüklü giysiler (ikaz yelekleri, reflektörlü yağmurluk gibi iş kıyafetleri), yüksek araç trafiğinin ve ağır makine kullanımının olduğu alanların yakınında çalışırken olmazsa olmaz iken, yağmur yağdığında bu daha da önemli hale gelir.

 

Neyse ki CERVA gibi yağmurluklar yeşil ve turuncu gibi neon renklerle yapılır. Çift reflektörlü bantlarla, insanlara ve sürücülere çok uzaklardan yavaşlamaları için sinyal verebilir.

 

Doğru Ekipmanı Kullanın

Tüm elektrikli aletler dış mekanda kullanıma uygun değildir. Su ve elektrik birleştiğinde, sadece kırılmış ekipmanlarla kalmaz, aynı zamanda yaralı işçilerin sağlık durumlarıyla baş başa kalırsınız. Bu nedenle, yağmurlu günlerde personelinizin dışarıda çalışmasına ihtiyaç duyduğunuzda önceden plan yapmanız önerilir.

 

Ekipmandan bahsetmişken, ıslak ortamlarda görünürlüğü artırmak için trafik bariyerlerini ve konileri de kullanabilirsiniz. Bu, özellikle yol inşaatı yaparken araç ve yaya trafiğini yönlendirirken kullanışlıdır.

 

Anahtar Paket Servis

Islak ve rüzgarlı koşullar bir şantiyedeki riskleri daha da kötüleştirebileceğinden, bu süre zarfında çalışanlarınıza dikkatli olmalarını hatırlatmanız gerekir. İş başka bir güne ertelenemiyorsa, personeliniz için doğru KKD'yi seçmek hayati önem taşır.

 

En iyi yağmur koruması ve iş güvenliği için BETA İş Güvenliği Şirketi’ne güvenebilirsiniz! Kurumsal üniformalar sağlamanın yanı sıra Türkiye’deki çok sayıda şirket için güvenlik ekipmanı da sunuyoruz.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.