Diğer Haberler
Bu kolay güvenlik önlemleri ve koruyucu donanımlarla evlerinizi ve ofislerinizi güvence altına alın
Bu kolay güvenlik önlemleri ve koruyucu donanımlarla evlerinizi ve ofislerinizi güvence altına alın

Koruyucu Donanımlar ve Güvenlik Önlemleri ile Eviniz ve İşyeriniz Nasıl Daha Güvenli Hale Getirilir?

 

Bir kişi için yaşadığı yeri güvenli hale getirmek en büyük önceliklerden biridir. Farkında olmayabiliriz ama canımız ve malımız her zaman tehlikenin eşiğindedir. Düşmeler, yangınlar, elektrik dalgalanmaları, depremler vb. gibi büyük ölçekte yıkıma neden olan çeşitli tehlikeler her zaman konut ve ticari yerlerimizin etrafında gizlenir. Ancak, doğru güvenlik önlemini seçerek bu feci olaylardan kolayca kaçınabilirsiniz. Yapılan bir araştırma, bu felaketlerin en fazla cehaletten kaynaklandığını ve kolaylıkla önlenebileceğini gösteriyor.

 

Bu yazıda, mülkü ve yaşamı yok eden en yaygın üç ölümcül tehlikeyi ele alacağız. Ayrıca basit güvenlik önlemleri ve koruyucu donanımlardan da bahsedeceğiz.

 

1. Düşmeler

 

Düşmeler en yaygın ev içi tehlikedir. Kaygan zeminlere, ayak bileği bükülmelerine, dağınık nesnelere, düzgün olmayan zeminlere vb. düşmek, her gün başımıza gelen bir şeydir. Bu tehlikeleri göz ardı etmemek gerekir. Normal kırıklar, burkulmalar, incinmeler vb. dışında ölümcül krizlere bile neden olabilirler.

 

İhtiyacınıza göre aşağıdaki önleyici yöntemleri ve araçları tercih etmek isteyebilirsiniz:

 

1) Güvenli iş ayakkabıları:

 

Bu güvenli iş ayakkabıları ve terlikler sadece fabrikalar ve dış mekan çalışmaları için değil, aynı zamanda normal gereksinimler için de üretilmiştir. Kaymaların %80'ini önleyecektir.

 

2) Yeterli aydınlatma:

 

Yetersiz aydınlatma da düşmelere ve çarpmalara neden olabilir. Pil tasarrufu, parlak ışık ve dalgalanmaları önlemek için CFL LED ışıkları kullanın.

 

3) Destekleri kurun

4) Mermer Döşeme

 

Fayans döşemeyi mermer döşeme ile değiştirmeye çalışın: Ayakkabı ve terlik tabanının daha iyi kavranmasını sağlarlar.

 

2. Elektrik Kazaları

Elektrik kazaları cana ve mala büyük zararlar verebilir. Ülkemizde meydana gelen afetlerin çok fazla sayıda olmasının nedenlerinin başında elektrik kazaları gelmektedir. Basit bir kısa devre, tüm binanın yanarak enkaza dönüşmesine neden olabilir.

 

Elektrik arızalarından korunmak için aşağıdaki çözümleri benimseyin

 

1) Güvenlik eldivenleri ve güvenli iş ayakkabıları: Bu ürünler, elektrik çarpmasını önlemek için yüksek kaliteli kauçuk ve polyester karışımından yapılmıştır.

2) İşyerinizin ve evinizin uygun bir topraklama sistemine sahip olduğundan emin olun.

3) Birinin şok olması veya voltaj dalgalanmaları olması durumunda ana gücü kapatın.

4) Stabilizatörler: Bulunduğunuz bölgede sık sık voltaj dalgalanması oluyorsa, elektronik eşyalarınızı önlemek için kaliteli stabilizatör kullanın.

 

Yangınlar

 

1) Yangın Söndürücü:

 

Yangın söndürücüler, itfaiyeciler gelip durumu kontrol altına alana kadar yangının büyümesini durdurmak için gerçekten kullanışlıdır. Her ev ve ticari mekana kurulması gereken hayat kurtarıcı bir cihazdır.

 

2) Duman Dedektörü ve Yangın Alarm Sistemleri:

 

Yangına ve dumana duyarlı dijital alarm sistemidir. Duman izi yakalaması durumunda suyu otomatik olarak serbest bırakır.

 

3) Cihazların Fişini Çekin

 

Kullandıktan sonra aletleri fişten çekin. Bunların dışında ilk yardım çantası mutlaka evinizde  bulunmalıdır. Bu günlük donanımların dışında Beta İş Güvenliği Şirketi, size zarar verebilecek bir kazayı önlemek için baret, kafa koruması, düşmeye karşı koruma kitleri, güvenlik gözlükleri, yol güvenlik kiti, endüstriyel giysiler, uyarı lambaları, yangından korunma gibi çeşitli güvenlik ekipmanları sunar.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.