Diğer Haberler
KALICI ORMANCILIK GÜVENLİĞİ TEHLİKELERİ DAHA FAZLA FARKINDALIK GEREKTİRİR - KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN KULLANIMI
KALICI ORMANCILIK GÜVENLİĞİ TEHLİKELERİ DAHA FAZLA FARKINDALIK GEREKTİRİR - KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN KULLANIMI

Özel makineler büyük ölçüde balta ve elektrikli testere kullanan oduncu ekiplerinin yerini almış olsa da, kereste hasadı ve orman koruma gibi sektörlerde yaralanmalar ve ölümler devam ediyor.

Modern ormancılık çalışanlarının bazen uzak yerlerde işlerini yürütme biçimleri önemli ölçüde değişti. Ancak yeni tehlikeler, fiziksel tehlikelerin yerini aldı. İstatistikler, çalışma ortamına ilişkin sağduyulu bir anlayışla birleştiğinde, ormancılıkta kişisel koruyucu ekipman ve iş giysisine ihtiyaç duyulduğu konusunda daha fazla farkındalık olduğunu göstermektedir.

Ağaç kesimi yapmayan işçiler ağır makinelerle eskisi kadar sık ​​karşılaşmasalar da, vahşi doğada çalışan insanlar da aşağıdaki ormancılık güvenlik tehlikeleriyle karşı karşıyadır.

Yaban Hayatı Karşılaşmaları: Ormancılık ortamlarında çalışan insanlar rutin olarak ısıran böceklere, zehirli yılanlara, kemirgenlere ve büyük avcılara maruz kalır.

Düşen Ağaçlar ve Dallar: Ağaç kesme işçileri, düşen ağaç ve dalların çarpması açısından en yüksek risk altındadır. Bununla birlikte, şiddetli rüzgarlar, uyarı vermeden düşen çürümüş ve zayıf uzuvları kırma eğilimindedir.

Orman Yangınları: Orman yangınlarından kaynaklanan tahribat, her yıl yıllık 10 milyon dönümlük eşiği tekrar tekrar aşıyor. Orman yangınları, işçileri sektörler arasında duman soluma ve yanık riskiyle karşı karşıya bırakır. Orman yönetimi ve çevrecilerden de önleyici kontrollü yanıklar gerçekleştirmeleri istenmektedir.

Bitkilere Tepkiler: Çoğu insan zehirli sarmaşık ve sumak gibi bitkilere karşı alerjik reaksiyon gösterir. Ciddi hastalıklara veya ölüme neden olabilecek çok çeşitli daha az bilinen bitkiler vardır.

Benzin, Dizel ve Gazyağı: Ağaç kesme ekipleri rutin olarak benzin ve dizel gibi ağır makinelere ve motorlu testerelere güç vermek için kullanılan yakıta maruz kalır. Kontrollü yanıklar gerçekleştiren orman işçileri, gazyağı dağıtmak için tipik olarak kamyonları ve sırt çantalarını getirir. Bu zehirli ve yanıcı yakıt kaynakları açık ve mevcut bir tehlike oluşturmaktadır.

Kimyasal Maruz Kalma: Herbisitlerin ve fungisitlerin kullanımı, ormancılık ticaretindeki işçilerin genel olarak düşündüğünden daha önleyicidir. Kimyasalları püskürtürken veya daha önce etkilenmiş veya işlenmiş alanlarda görevleri yerine getirirken eksiksiz bir ormancılık koruyucu iş giysisi giymek çok önemlidir.

Hava koşulları da ormancılıkta hastalık ve yaralanmalarda rol oynar. Aşırı sıcaklık dalgalanmaları ve ani sel baskını katmanlı giysi korumaları planlayan çalışanlar için son derecek önemlidir. Son olarak, engebeli arazi, kimyasallara, yangına ve sert darbelere maruz kalmaya da dayanabilen uygun iş ayakkabıları gerektirir.

 

Orman Güvenliği Tehlikeleri İçin Önleyici Tedbirler

Bir ormanda çalışmak, çalışanları tahmin edilemez ve risk dolu bir ortama sokar. Çeşitli ormancılık güvenlik tehlikelerini dengelemek için, tomrukçuluk ve orman koruma ticareti genellikle insanları tehlikeden uzak tutan önleyici politikalar benimser.

İşçilere genellikle acil servislerle temasa geçilemediği veya konuşlandırılamadığı alanlara girmemeleri tavsiye edilir. Çalışanların ayrıca uzak konumları izlerken ekip üyeleriyle düzenli iletişim kurmaları teşvik edilir. Ayrıca ilk yardım çantası, güneş kremi ve böcek kovucu taşımaları gerekir.

Kaydedicilerin her zaman birlikte çalışması çok önemlidir. Ağaç kesme, uzuv kesme veya kereste çıkarma, bir yaralanma durumunda sağlık ve güvenlik önlemleri sağlamak için birden fazla mürettebat üyesinin bulunması gerekir.

Hızlı hareket eden fırtınalar geldiğinde, tomruk ekiplerinin operasyonları durdurması gerekir. Koruma işçilerinin bulundukları yerde barınmaları gerekebilir, bu nedenle hafif ormancılık koruyucu iş giysisi taşımak standart bir uygulama olmaya devam etmektedir. Bunlar, işverenlerin işçilere sağlaması gereken ormancılık kişisel koruyucu ekipmanları arasında yer alır.

Güvenlik Botları: Ağaç kesiciler için iş botları, düşen uzuvların sert darbelerine ve makine temasına ve ayrıca haşere ve yılanların olası ısırıklarına karşı koruma sağlamalıdır. Kereste kesme ticaretinde olanlar için özel ürünler mevcuttur. Orman koruma ve ilgili alanlarda olanlar da dayanıklı ayakkabılar gerektirir.

Ayakkabı Kaplamaları: Herbisitler, böcek ilaçları veya fungisitleri uygularken, ormancılık koruyucu kıyafetleri, ayakkabı veya bot kılıfları gibi tek kullanımlık ayakkabı kaplamalarını içermelidir.

Koruyucu Tayt: Baldır ve baldırlardaki kesikleri, sıyrıkları ve böcek ısırıklarını önlemek için dayanıklı pantolonlar gereklidir. Sözde "motorlu testere uçları", kesme aletlerini çalıştıran kişiler için gelişmiş koruma sağlar.Yangına dayanıklı ormancılık kişisel koruyucu ekipmanı kontrollü yanıklar için gereklidir.

Eldivenler: Belirli ormancılık güvenlik tehlikelerine karşılık gelen çeşitli eldivenler kullanılabilir. Motorlu testereleri, ağır makineleri ve çalı kesicilerini çalıştırmak için ağır iş eldivenlerine ihtiyaç vardır. Koruma meslekleri hafif el örtüleri gerektirir. Kimyasalların kullanımına veya kontrollü yanıklara karışanlar, uygun tek kullanımlık kişisel koruyucu eldivenler kullanmalıdır.

Kafa Güvenliği: Baretler, tomruk ticaretinde standart iş yeri güvenlik ekipmanıdır. İşverenler ve ekip amirleri, baret talimatlarını uygulamakla görevlidir.

Göz Koruması: Motorlu testereleri, çalı kesicilerini çalıştırmak veya kimyasal ve yanıcı maddeleri dağıtmak için gözlük veya yüz siperi gerekir.

Kulak Koruması: Yüksek sesler kulak kanalının hassas kısımlarına zarar verebilir. Ağır makinelerin yakınında çalışmak veya elektrikli testere kullanmak zamanla ciddi işitme sorunlarına yol açar. Yeterli koruma olmadan, işçiler kulak çınlamasına maruz kalabilirler. Diğer durumlarda, hiperakuzi olarak bilinen işitme kaybı veya sese aşırı duyarlılık meydana gelebilir.

İşverenlerin bir ormancılık kişisel koruyucu ekipman stoğu tutma ihtiyacı hafife alınamaz. Bu mesleklerdeki insanlar, yüksek oranda işyerinde yaralanmaya ve herhangi bir meslekte ikinci en yüksek ölüm oranına maruz kalmaya devam ediyor. İlgili mesleklerde çalışanlar için kimyasal ve yangına dayanıklı orman koruyucu kıyafetlerin yanı sıra sert darbelere dayanıklı dayanıklı ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır.

Kişisel koruyucu ekipman ürün galerimize göz atmak için tıklayın.