Diğer Haberler
Farklı çalışma ortamları için 5 farklı tipte güvenli iş ayakkabısı
Farklı çalışma ortamları için 5 farklı tipte güvenli iş ayakkabısı

İş yerinizde güvenliği sağlamak için güvenli iş ayakkabısı giymenin önemli olduğunu birkaç kez duymuş olmalısınız. Ancak insanların size bahsetmediği önemli şey, doğru güvenli iş ayakkabılarının giyilmesi gerektiğidir. Neden? Çünkü doğru güvenli iş  ayakkabısı giymek iş yerinizde tam koruma sağlayarak ayaklarınızı düşen, sivri uçlu ve ağır nesnelerden ve sıcak erimiş malzemelerden korur.

 

Bu, farklı iş rollerinin ihtiyaçlarını karşılamak için farklı güvenli iş ayakkabılarının mevcut olmasının nedenidir. Bazı önemli türlere daha yakından bakalım:

 

Güvenlik parmaklı ayakkabılar

Ayak parmaklarınızın risk altında olduğu bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Cevabınız evet ise, bu güvenli burunlu ayakkabılar işyeriniz için idealdir. Bu ayakkabılar, parmak bölgenizi kaplayan ve yaralanmasını veya hasar görmesini önleyen çelik, alaşımlı veya metalik olmayan burun koruyuculardan yapılmıştır.

 

Çelik tabanlı ayakkabı

Bu ayakkabılar, ağır kamyon kullanmaktan, bisiklete binmekten veya pedallara basmaktan kaynaklanabilecek ortak sorunlardan sizi korumak için tasarlanmış bir diğer önemli türdür. Bu rahat ayakkabılar, ayağınızı stabilize ederek kemik ve eklem problemlerini önlemeye yardımcı olur.

 

Metal ayak ayakkabısı

Bu tür güvenli iş ayakkabıları, ayaklarınızı işyerindeki kazalardan veya yaralanmalardan korur. Özellikle ayaklarınızı cam, çivi vb. sivri ve keskin nesnelerden korumak için tasarlandığından endüstriyel fabrikalarda çalışanlar için en iyisidir.

 

Metatarsal ayakkabılar

Esas olarak kemiklerinizin ve ayaklarınızın üst kısmını korumak için tasarlanan ve üretilen bu ayakkabılar, çalışırken herhangi bir yaralanma veya aksilik yaşamanızı engeller. Şantiyelerde çalışıyorsanız ve işiniz ağır nesnelerin kaldırılmasını gerektiriyorsa bu ayakkabılar tam size göre. Bu ayakkabılarla ilgili en iyi şey, ayaklarınızı ve parmaklarınızı hem dıştan hem de içten korumalarıdır.

 

Elektrikli tehlike ayakkabıları

Bu tür ayakkabılar özellikle yüksek voltajlı makineler, devreler, elektrik, kablolama vb. ile çalışanlar için tasarlanmıştır. Bu ayakkabılar, elektrik çarpması potansiyelinizi azaltarak elektrik ve yüksek voltaj devrelerine maruz kalsanız bile güvenliğinizi sağlar.

 

Çalışma ortamınıza ve olası tüm tehlikelere bağlı olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok başka güvenli iş ayakkabısı türü vardır. Bütçeniz dahilinde ihtiyacınıza hizmet eden bir çift güvenli iş ayakkabısı bulmak için sitemize göz atın.