Diğer Haberler
GÜVENLİ İŞ GİYSİLERİNİN ÖNEMLİ OLMASININ FARKLI NEDENLERİ
GÜVENLİ İŞ GİYSİLERİNİN ÖNEMLİ OLMASININ FARKLI NEDENLERİ

İnşaat ve güvenli iş elbisesi satıcıları ve dağıtıcıları, ürünlerini kâr amacıyla değil, aynı zamanda bir işyerindeki tehlikelerin ortadan kaldırılmasını sağlamak için de sunmaktadır.

 

İnşaat iş elbiselerinin önemi hakkında çok şey söylendi, ancak buna duyulan ihtiyacı anlamayan birçok kişi ve şirket var. Çoğu durumda işverenler, çalışanları için yüksek kaliteli güvenlik iş kıyafetlerine yatırım yapma fikrini reddedecek ve bunun yerine daha ucuz seçeneklerle yetinecektir. Bu durum ileride özellikle iş yeri güvenliğini ön planda tutamamaktan kaynaklanan davalar söz konusu olduğunda onlara daha fazla masraf getirecektir. Böyle söylenerek, bu yazının geri kalanında, doğru iş kıyafetlerine neden ihtiyaç duyulduğunun çeşitli nedenlerini kısaca tartışacağız.

 

KİMYASALLAR İLE TEMAS ETMEKTEN KAÇINMA

 

Diğer şeylerin yanı sıra, kimyasallar bir çalışma ortamında ciddi riskler oluşturması açısından en popüler olanlardır. Bir kimyasal cildinize temas ederse, sadece tahriş olmaz, hatta daha ciddi sağlık sorunları yaşarsınız. Ayrıca gözünüze sıçrarsa görüşü bozabilir. Tüm bunlarla birlikte, zararlı kimyasalların vücudunuza asla temas etmeyeceğinden emin olmak için eldiven, tulum ve  doğru iş kıyafetini giymeniz gerekir.

 

AYAK VE BAŞ YARALANMALARINDAN KAÇINMAK

 

Islak alanlarda çalışan işçiler için kayma ve düşme olasılığı vardır. Şantiyelerde, düşen moloz ve sert ekipmanların oluşturduğu tehlikeler vardır. Bazı durumlarda, iş yerindeki kazalar sadece bedensel yaralanmalara değil, ölüme bile yol açacaktır. Bu şeyler, tüm çalışanlar için öngörülen iş kıyafetlerine sahip olmayı daha önemli hale getirir. Ne pahasına olursa olsun, her zaman giyilmelidirler.

 

TANINMAK

 

Güvenlik, doğru iş kıyafetlerinin gerekli olmasının ana nedeni iken, özellikle yoğun rekabetin olduğu bir pazarda tanınırlık kazanmada da önemli olarak görülüyor. Bir müteahhit olarak, işgücünün üyeleri için son teknoloji koruyucu giysilere yatırım yapıyorsanız, dış kuruluşlar tarafından tanınabilirsiniz. Ayrıca, yalnızca güvenliği her şeyin üstünde tutabilenlere verilen belirli akreditasyonlar da vardır. Bu övgüler, yalnızca en iyi varlıklarınızın, insanlarınızın refahını düşünmek olduğu anlamına gelmez, aynı zamanda daha iyi bir itibar kazanmayı mümkün kılar. Dolayısıyla, bu, iş performansında iyileştirmelere yol açabilir.

 

DÜZENLEME GEREKSİNİMLERİ

 

Son olarak, hükümetin koyduğu yasalara bağlılığı göstermek için doğru iş kıyafetleri de önemlidir. Sidney'de veya Yeni Güney Galler'in geri kalanında, yetkililer inşaat işlerinde ve ayrıca işçilerin refahının riske atıldığı diğer sektörlerde önerilen kıyafetleri belirlmiştir. Yüklenici bu yasalara uymazsa, ağır para cezaları ödeme ve hatta izinlerin iptali olasılığı vardır. Bazı durumlarda, bağımsız denetçiler, şirketin yasal yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini belirlemek için şantiyeleri ziyaret eder.

 

Türkiye’de bu çalışan güvenliği ve sağlığı da son yıllarda önemli konular arasında yerini bulmaktadır ve gelişerek devam etmektedir.

 

Çalışanlarınızı olası iş kazalarından korumak için doğru ve kaliteli iş giysilerine ihtiyaç vardır. Beta İş Güvenliği sektörün en iyilerini sizin için bir araya getirerek kaliteli ve pürüzsüz bir ürün dağıtımı gerçekleştirmektedir.

 

Ürünlerimiz ve daha fazlası için galerimizi ziyaret edin.