Diğer Haberler
Laboratuvarlarda Kişisel Koruyucu Donanımlar
Laboratuvarlarda Kişisel Koruyucu Donanımlar

Kişisel koruyucu donanım (KKD), çalışanları işyeri tehlikelerinden korumak için tasarlanmış tüm giysi ve iş aksesuarlarını içerir. Ancak kişisel korunma da kişisel kıyafet seçimleriyle başlar. KKD olarak kabul edilmese de, kişisel giysiler kimyasal sıçramalara ve diğer tehlikelere karşı bir koruma önlemi sunar. Bu nedenle uzun pantolonlar şort veya etek giymekten kaçınmak gerekir. Kapalı burun ayakkabılar da laboratuvar çalışanları için bir zorunluluktur; kimyasal sıçramalara, hareketli makinelere, keskin nesnelere, sıcak malzemelere ve düşen nesnelere karşı koruma sağlarlar.

 

Yakın zamanda meydana gelen bir laboratuvar kazası, kişinin şort ve parmak arası terlik giydiği için bacaklarında ve ayaklarında ciddi kimyasal yanıklara neden oldu. Laboratuvar çalışanları ayrıca bol giysiler giymekten kaçınmalı veya uzun saçlarını arkadan bağlamalıdır. Bol giysiler veya uzun saçlar, beherlerdeki veya açık alevlerdeki (Bunsen beki gibi) kimyasallara sürüklenebilir veya ekipmana takılabilir. Bir gömlek veya süveter üzerindeki uzun, bol kollar, tezgahın üstündeki eşyaları bile devirebilir.

 

Bir laboratuvarda çalışırken, çalışanları kimyasal maruziyetlerden ve diğer tehlikelerden korumak için KKD neredeyse her zaman gereklidir. Kimyasallar veya biyolojik materyaller ile çalışıldığında laboratuvar önlüğü veya diğer koruyucu giysiler giyilmelidir. Laboratuvar önlüğü, kullanıcının kişisel kıyafetlerini ve açıkta kalan cildini (kollar gibi) kirleticilerden koruyacaktır.

 

En iyi koruma için laboratuvar önlükleri düğmeli olarak kapatılmalıdır. Tehlikeli maddelerle uğraşırken, küçük miktarlarda bile olsa eldiven giyilmelidir. Kimyasallara dayanıklı eldivenler, ısıya dayanıklı eldivenler vb. gibi mevcut tehlike için uygun tipte eldivenin seçilmesi önemlidir. Kimyasallara dayanıklı hiçbir eldivenin tüm kimyasal tehlikelere karşı koruma sağlamadığını unutmayın.

 

Giyilecek uygun eldiven türü hakkında rehberlik için gerekli bildirileri takip edin veya kimyasal olarak dirençli eldivenleri seçerken eldiven ve kimyasal karşılaştırma tabloları için laboratuvar tedarik distribütörlerine danışın.

 

Laboratuvarda çalışırken göz ve yüz koruması son derece önemlidir ve göz veya yüz yaralanmasına neden olabilecek tehlikeler varsa giyilmelidir. Güvenlik gözlükleri ve koruyucu gözlükler darbe tehlikelerine karşı koruma sağlarken, kimyasal sıçrama gözlükleri kimyasal sıçramalara karşı en iyi korumayı sağlar.

 

Kimyasal miktarı az olsa veya çeker ocak gibi mühendislik kontrolleri kullanılsa bile, göz koruması takılmalıdır. Diğer gözlük türleri, lazer veya UV tehlikelerine karşı koruma sağlar. Yüz kalkanları, tüm yüzü tehlikelerden korur ve sıçramalara karşı bir miktar koruma sağlar. Yüz siperlerinin altına koruyucu gözlük veya göz koruyucu takılmalıdır.

 

Laboratuvar önlükleri, eldivenler ve koruyucu gözlükler bir laboratuvarda ihtiyaç duyulan temel KKD'dir. Diğer tehlikeler için ek KKD gerekebilir.

 

Laboratuvarlar için gerekli tüm kişisel koruyucu ekipmanlara ulaşmak için ürün galerimize tıklayın veya bizi arayarak ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.