Diğer Haberler
Koruyucu gözlüklerinizi / göz korumasını değiştirmeniz için 5 İŞARET
Koruyucu gözlüklerinizi / göz korumasını değiştirmeniz için 5 İŞARET

İster normal aşınma ve yıpranma, isterse durumunuzdaki değişiklikler olsun, koruyucu gözlüklerinizi veya göz koruma ekipmanınızı değiştirme zamanının geldiğini gösteren beş işaret var.

 

1. Yakın zamanda iş değiştirdiniz, yeni bir işe başladınız veya sorumluluklarınızı yeni görevler ekleyerek artırdınız

 

Doğru koruyucu gözlük seçimi, kullanıcının, görevin ve ortamın özelliklerini dikkate alan ayrıntılı bir süreçtir.

 

Başka bir deyişle, herhangi bir eski güvenlik özelliği çiftini alıp, yapacaklarını varsayamazsınız. Çalışma ortamınızdaki veya görevlerinizdeki herhangi bir değişiklik, yeni bir çift gerektirebilir.

 

Dikkate alınması gereken faktörler şunları içerir:

 

  • Korunduğunuz tehlikeler.
  • Görev için güvenlik gözlükleri, gözlükler, yüz siperlikleri veya bir kombinasyonun uygun olup olmadığı.
  • Koruyucu gözlüklerinizin etki derecesi—düşük, orta, yüksek veya çok yüksek.
  • UV Korumasının gerekli olup olmadığı.
  • Kehribar, şeffaf, duman, polarize, ayna, iç/dış mekan gibi gerekli lensler ve özel kaplamalar.
  • Yüz şeklinize göre gözlüğün çerçeve şekli.
  • İster reçeteli lenslere ihtiyacınız olsun.
  • Ürünün uluslararası standartlara uygunluğu ve sertifikasyonu.

 

Yanlış gözlük yaralanma riskinizi artırabilir, bu nedenle sahada birkaç ekstra iş yapmadan önce güvenlik gözlüklerinizin sizi tüm tehlikelerden yeterince koruyabildiğinden emin olun.

 

2. Koruyucu gözlüğünüz hasar görmüş

 

Güvenlik özellikleriniz veya gözlükleriniz hasar görürse, gözlerinizi koruma görevini yerine getiremezler.

 

İster merceği kıran bir mermi darbesi, isterse görüşünüzü bozan belirgin çizikler olsun, bir tehlike ile aranızda hasarlı bir çift özellik istemezsiniz.

 

Bu, güvenlik gözlüklerinizi uygun olmayan bir görev için kullandıysanız da geçerlidir. Kimyasallara veya ısıya maruz kalmak, ekipmanın bütünlüğünü tehlikeye atabilir ve bu da, kullanım amaçları için bile olsa, bunları kullanmaya devam etmeyi akıllıca yapmaz.

 

Kişisel Koruyucu Ekipmanların (KKD) ömrü, kullanım oranları, UV'ye, kimyasallara, kire ve tere maruz kalma ve uygun temizlik ve saklama gibi birçok faktörden etkilenebilir.

 

Sonuç olarak, koruyucu gözlüğünüzün bakımı, önlenebilir hasarlardan kaçınmanın ve her zaman kullanıma uygun olmasını sağlamanın önemli bir parçasıdır. Ürünün temizlik, bakım ve saklama önerileri için daima üreticinin talimatlarını kontrol edin.

 

3. Koruyucu gözlükleriniz eski

 

Beta İş Güvenliği'nde, göz korumaların etkinliklerini, konforlarını ve uyumlarını artırmak için yeni teknolojiler ve malzemeler kullanarak her zaman ürünlerini geliştirmek için çalışırız. Eski bir çift güvenlik özelliği size iyi hizmet etmiş olsa da, daha fazla koruma sağlayabilecek özellikleri kaçırıp kaçırmadığınızı görmek için her zaman piyasadaki yeni ürünleri incelemeye değer.

 

Ek olarak, bir Standart her güncellendiğinde, mevcut KKD'nizin hala uyumlu olup olmadığını iki kez kontrol etmelisiniz.

 

4. Reçeteniz değişir

 

Reçeteniz her güncellendiğinde, yeni bir koruyucu gözlük almanız gerekir ve eğer optometristte düzenli göz kontrolleriniz yoksa, özellikle de gözlerinizi kıstığınızı veya başınızın ağrıdığını fark ettiyseniz, muhtemelen tekrar gitmeye başlamalısınız.

 

5. Net göremiyorsunuz

 

Belki temizlemenize rağmen lensleriniz bulanık kalıyor, sürekli buğulanıyor veya son zamanlarda güneşin parıltısı sizi rahatsız ediyor. Güvenlik gözlükleri yaşlandıkça, özel yüzey kaplamaları aşınmaya başlayabilir ve daha az koruma sağlayarak daha az görüş netliği sağlar.

 

Tıpkı numaralı lenslerde olduğu gibi net göremiyorsanız yeni bir çifte ihtiyacınız vardır.

 

Koruyucu gözlüklerinizi değiştirme zamanı geldi mi? Beta İş Güvenliği adresindeki güvenlik gözlüklerimize ve göz koruyucularımıza göz atın.