Diğer Haberler
Mekanik İçin En İyi Eldivenler Nelerdir?
Mekanik İçin En İyi Eldivenler Nelerdir?

Tamirciler, ellerine zarar verebilecek keskin ve hacimli mekanik bileşenleri ve tehlikeli sıvıları düzenli olarak kullanırlar. Yalnızca 2019'da, 1.900 tamirci işteyken mesleki el yaralanmalarına maruz kaldı. Bu kariyerin yüksek riskli doğası, teknisyenlerin kendilerini tek kullanımlık veya yeniden kullanılabilir otomotiv eldivenleriyle korumasını hayati kılıyor.

 

Otomotiv iş eldivenleri giymeyen tamirciler için el yaralanmalarının meydana gelme olasılığı çok daha yüksektir. Çalışma istatistiklerine göre, el yaralanması yaşayan işçilerin %70'i, rahatsızlık anında eldiven giymiyor. Optimum koruma için tasarlanmış yüksek kaliteli eldivenlere yatırım yaparak yaralanma riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

 

Malzemeler, tek kullanımlık ve yeniden kullanılabilir mekanik eldivenlerin artıları ve eksileri gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulundurarak iş için en iyi mekanik eldivenleri bulabilirsiniz.

 

Tamirciler Neden Eldiven Takmalı?

 

Uzmanlar, işverenlerin, ellerini delinme, kesik veya yırtılma, kimyasal veya termal yanıklar, şiddetli aşınma, aşırı sıcaklıklar ve zararlı madde emilimi gibi tehlikelere maruz bırakan işleri yaparken çalışanlarından uygun el koruması kullanmalarını istemesi gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca, özellikle oto tamircilerini ısıdan, kıvılcımlardan, keskin nesnelerden ve solventlerden korumak için el koruması uygulamak zorundadır.

 

Tamirciler, güvenlik yönergelerine uymanın yanı sıra, bu kişisel koruyucu ekipmanın birçok avantajından yararlanmak için otomotiv iş eldivenleri de giymelidir. İşte yeniden kullanılabilir ve tek kullanımlık mekanik eldivenlerin birçok avantajından bazıları şunlardır;

 

  • Kavrama gücü: Endüstriyel bir alanda çalışırken ter atmak kolaydır, bu da nesneleri kaymadan güvenli bir şekilde tutmayı ve kavramayı zorlaştırabilir. İş eldivenleri, güvenli parmak pedleri ve dayanıklı yapısı ile size ekstra kavrama gücü sağlar.
  • Nasır önleme: Mekanikçiler, ellerinde sert nasırlar oluşturarak, işteki araçları ve diğer nesneleri sürekli olarak kullanırlar. Eldiven takmak, eller ve temas ettiği nesneler arasında bir bariyer oluşturarak pürüzlü, kalınlaşmış cilt oluşumunu en aza indirir.
  • Azaltılmış el yorgunluğu: Otomotiv eldivenleri sürekli el desteği sağlayarak iş yerindeki el yorgunluğunu azaltır.
  • Yaralanma koruması: Mekanik eldiven giymenin belki de en önemli faydası, elleri sıyrık, darbe ve temasla ilgili yaralanmalardan ve bunların uzun vadeli etkilerinden korumaktır.
  • Uygulama çok yönlülüğü: Koruyucu eldivenler, elleçleme makinelerinden çöp toplamaya ve bahçe işleri yapmaya kadar çeşitli uygulamalar için kullanışlıdır.

 

Tamirciler Ne Tür Eldivenler Kullanır?

 

Mekanikçiler, işyerinde çok sayıda otomotiv iş eldiveni kullanır. Bu eldivenler, her biri belirli güçlere sahip farklı malzemelerden oluşur. Aşağıdaki kişisel koruyucu ekipman malzemelerinin faydalarını öğrenerek sizin için en iyi otomotiv eldivenlerini belirleyebilirsiniz.

 

Lateks

 

Lateks en iyi bilinen eldiven malzemeleri arasındadır. Lateks içeren otomotiv eldivenleri, orta düzeyde delinme ve yırtılma direnci ve kolay el uyumu dahil olmak üzere çeşitli yapısal avantajlara sahiptir. Bununla birlikte, dayanıklı niteliklerine rağmen, lateks eldivenler tamamen delinmez değildir. Bu malzeme, mekaniği zararlı kimyasallara ve çözücülere maruz bırakabilecek küçük delikler açabilir.

 

Lateks eldivenlerin pudralı ve pudrasız çeşitleri vardır. Tek kullanımlık mekanik eldivenlerdeki toz, ter ve nem emilimi için mükemmeldir ancak partiküller havaya kaçarsa araç boyalarını, sızdırmazlık maddelerini, vernikleri ve cilaları kirletebilir.

 

Nitril

 

Nitril, lateks içermeyen sentetik bir polimer olup, nitril eldivenleri lateks alerjisi olan mekanikler için tercih edilen seçenek haline getirir. Nitril üç monomerden oluşur - karboksilik asit, akrilonitril ve bütadien. Bu maddeler, yağ, benzin ve gres gibi mekaniklerin düzenli olarak kullandığı tehlikeli kimyasalların ve çözücülerin çoğuna dayanabilir. Nitril eldivenler, çalışanları zararlı sıvılardan korumanın yanı sıra, tamircilerin her gün eldivenlerini değiştirmeleri gereken süreyi de en aza indirir.

 

Nitril otomotiv iş eldivenleri, lateks eldivenlerden daha iyi delinme direnci sergiler ve engellenmeyen el hareketi için oldukça esnektir. Nitril, lateksin esnekliğinden yoksundur, ancak vücut ısısını koruduğu için ele uyum sağlar.

 

Deri

 

Deri iş eldivenleri son derece dayanıklıdır, yani uygulama ne olursa olsun bunları uzun süre kullanabilirsiniz. Bu eldivenler tipik olarak ısıya ve kıvılcımlara karşı dayanıklıdır ve kesilme, yanma ve aşınma riskini en aza indirerek kaynakçılar için popüler bir seçimdir. Deri mekanik eldivenler ayrıca güvenilir bir tutuş sağlar ve ince ve kalın konfigürasyonlarda mevcuttur. Birçok otomotiv eldiveni, suya dayanıklılık gibi ek avantajlarla doğal deriye benzemek üzere tasarlanmış suni bir malzeme olan sentetik deridir.

 

Deri eldivenlerin birçok faydası olmasına rağmen, diğer iş eldivenlerinden daha pahalı olabilirler ve zamanla kuruyabilir ve çatlayabilirler.

 

Tek Kullanımlık ve Yeniden Kullanılabilir Otomotiv Eldivenleri

 

Mekanik için en iyi eldivenlerin tümü, tek kullanımlık ve yeniden kullanılabilir olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Bu terimler oldukça açıklayıcı olsa da, her iki eldiven türü arasındaki pek çok farklılık, bunları kullanma sürenizin ötesine geçer.

 

Tek Kullanımlık Mekanik Eldivenler

Çoğu tamirci, gres, yağ, soğutucu ve diğer kimyasallar gibi kirli veya zehirli sıvılara dokunmalarını gerektiren onarım ve bakım hizmetleri gerçekleştirir. Tek kullanımlık mekanik eldivenler bu ticari maddelere karşı dayanıklıdır ve çalışanların her iş arasında temizlemek yerine kullanımdan sonra bunları kolayca atmasına olanak tanır. Ayrıca, daha hassas görevler için mükemmel çeviklik sağlarken bireyleri yüksek sıcaklıklardan ve keskin aletlerden koruyabilirler.

 

Tek kullanımlık eldivenlerin en yaygın türleri nitril, vinil, termoplastik elastomer ve lateks eldivenlerdir.

 

Tek kullanımlık eldivenler koruyucu özelliklere sahip olsa da, yeniden kullanılabilir eldivenlere göre kesilmelere ve yanmalara karşı daha savunmasız olduklarından daha hafif bakım işleri için daha iyidirler.

 

Yeniden Kullanılabilir Mekanik Eldivenler

 

Yeniden kullanılabilir eldivenler, elleri aşınma, kesik, su, benzin, ısı ve yırtılma gibi yaygın mekanik tehditlere karşı koruyan kauçuk ve deri gibi dayanıklı malzemelerden oluşur. Bu otomotiv iş eldivenleri yıkanabilir ve kullanıcıların tek kullanımlık eldivenlerden daha yüksek bir başlangıç ​​maliyeti ödemesini gerektirir. Ancak eldivenlerinizi tekrar tekrar kullanarak uzun vadede daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

 

Yeniden kullanılabilir eldivenler, optimum dayanıklılık için ekstra kalındır, ancak buna karşılık hassasiyet ve esneklikten ödün verilir. Yeniden kullanılabilir eldivenler ellerinizi korumak için tek kullanımlık eldivenlerden daha iyi olsa da, küçük bakım ve onarım çalışmaları için gerekli değildir.

 

Bir Tamirci Eldiveninde Nelere Bakmalı?

 

Aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurarak otomotiv endüstrisi için en iyi eldivenleri bulabilirsiniz.

 

  • Dayanıklılık: İş eldivenleriniz ne kadar dayanıklı olursa, ellerinizi o kadar iyi korurlar. En iyi mekanik eldivenler aşırı sıcaklıklara, uzun süreli kimyasal maruz kalmaya, aşınmaya ve çizilmelere karşı dayanıklıdır.
  • Rahatlık: Bir tamirci olarak, muhtemelen dükkanda uzun saatler çalışıyorsunuz, bu da aynı eldivenleri günde sekiz ila 10 saat giyebileceğiniz anlamına geliyor. Bu nedenle, tercihlerinize bağlı olarak nefes alabilirlik, esneklik ve yumuşaklık gibi faktörler de dahil olmak üzere iş eldivenlerini seçerken rahatlık çok önemlidir.
  • Kavrama: Giydiğiniz eldivenler, güvenilir kavrama gücü sergilerken esnek ve işlevsel olmalıdır, böylece her boyuttaki bileşeni optimum hassasiyetle tutabilirsiniz. Sağlam bir kavrama yüzeyi sağlamak için parmak ve avuç içi pedli mekanik eldivenler satın alabilirsiniz.
  • Yırtılma direnci: Eldivenler yırtıldığında ellerinizi keskin nesnelere, aşırı ısıya ve zararlı kimyasallara maruz bırakır. Yırtılmayı önleyen iş eldivenleri ile yaralanma riskinizi en aza indirebilirsiniz.

 

Sektördeki en iyi otomotiv eldivenlerini Beta İş Güvenliği Şirketi'nde bulabilirsiniz.

Ürünlerimize göz atmak için hemen tıklayın.