Diğer Haberler
İşyerinde Emniyet Kemeri Güvenliği
İşyerinde Emniyet Kemeri Güvenliği

Bir çalışanın işi bir şirket aracının kullanılmasını gerektirdiğinde, emniyet kemeri güvenliği bir sorun haline gelir. Bir şirket aracının herhangi bir kullanımı sırasında emniyet kemeri takılması bir gereklilik olarak durmalıdır. Emniyet kemeri kullanımı konusunda resmi bir duruş oluşturmak ve bu beklentileri iletmek, işlerinin bir parçası olarak direksiyona geçtiklerinde çalışanları güvende tutmanın anahtarıdır.

 

Amaç

 

Çalışanlar, emniyet kemeri kullanımını gerektiren farklı durumlarda çeşitli şirket araçlarını kullanırlar. Bazı çalışanlar, iş sırasında saha dışına çıkmaları için şirket araçları alır. Depo veya inşaat ortamlarında, çalışanlar işlerini yürütmek için forklift ve buldozer gibi ağır makine ve ekipmanları kullanır. Emniyet kemeri güvenliğinin vurgulanması, işyeri yaralanmalarını önler veya azaltır, bu da sizi olası çalışan tazminat ve sorumluluk sorunlarından kurtarır. Ayrıca, olumlu bir çalışma ortamını teşvik eden, işçiler için bir güvenlik ve endişe ortamı yaratırsınız.

 

Politika

 

Emniyet kemeri kullanımına ilişkin beklentileri tanımlayan bir politika, çalışanların şirket araçlarını kullandığı herhangi bir çalışma ortamı için esastır. Politika, şirket politikasını desteklemek için emniyet kemeri yasalarına atıfta bulunarak, uygulanabilir olduğunda tüm çalışanların işleri sırasında emniyet kemeri kullanmaları gerektiğini özellikle belirtmelidir. Federal yasalar, sürücü koltuğunda emniyet kemeri bulunan ticari araçların yalnızca emniyet kemeri kullanılması durumunda çalıştırılabileceğini belirtir. Teksas eyalet yasası, ön koltukta her zaman emniyet kemeri kullanılmasını gerektirir. Şirket araçlarını her kullandıklarında emniyet kemerlerini doğru şekilde takmayarak politikayı ihlal eden çalışanlara yaptırımlar uygulayın.

 

İletişim

 

Emniyet kemeri politikasıyla ilgili bilgileri dağıtmak için tüm çalışanlarla görüşün. Emniyet kemeri politikasının imzalı bir onayını isteyin. Emniyet kemeri güvenliği konusunda bir eğitim oturumu da tutarlı emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak için bir seçenektir. Emniyet kemeri güvenliğini tüm çalışanlar için oryantasyon eğitimine veya yıllık tazeleme eğitimine dahil edin. Çalışanlar emniyet kemeri politikasını ihlal etmeye başlarsa, onlara politikayı hatırlatan bir mesaj gönderin ve gerektiğinde ek toplantılar veya eğitim oturumları planlayın.

 

Kontroller

 

Emniyet kemeri kullanımının yerinde kontrol edilmesi, çalışanları sürekli olarak emniyet kemerlerini kullanmaya teşvik eder. Bir depoda veya şantiyede kullanılan ekipmanlarda emniyet kemeri kullanımının gözlemlenmesi, gerçekleştirilmesi en kolay kontrol türüdür. Denetçilere düzenli olarak uygunluğu kontrol etmelerini söyleyin. Tüm çalışanlara gerekliliğin ciddi olduğunu hatırlatmak için emniyet kemeri kullanım politikasında belirtilen uyarılar yayınlayın veya diğer sonuçları uygulayın.

 

Emniyet kemeri ürün galerimize bakmak için tıklayın.