Diğer Haberler
Güvenli İş Ayakkabıları Rehberi Hakkında Kimsenin Size Söylemediği 6 Sır
Güvenli İş Ayakkabıları Rehberi Hakkında Kimsenin Size Söylemediği 6 Sır

İş güvenliği  ve iş ayakkabıları rehberi ile ilgili bu sırlar, iş güvenliği için kullanılan ayakkabı satıcılarının bilmediği sırlardır. Sebebi ise, bunlar kesinlikle satın alma kararınızı etkileyecek ve bu seyyar satıcıların lehine olmayabilir. Bu, satıcının müşterilerinin her ihtiyacını karşılayacak geniş bir güvenli iş ayakkabısı yelpazesine sahip olmaması durumunda mümkündür. Satın alma maceranızda onlara bağlı kalmanıza olan ilgilerini korumak için prensiplerini bunların üzerinde tutmanın daha iyi olduğunu düşünmektedirler.

 

Lafı fazla uzatmadan güvenlik iş ayakkabıları satıcılarının satın almadan önce asla bilmemeyi dilediği bu sırlara yakından bakalım.

 

1. Güvenli İş Ayakkabılarının Temel Özellikleri

 

Burada dikkat edilmesi gereken ilk şey, amacı ne olursa olsun her güvenli iş ayakkabısının temel özelliklere sahip olması gerektiğidir. Bu temel özellikler aslında bir ayakkabıyı veya botu güvenlik ayakkabısı yapan şeydir. Her endüstriyel ayakkabıda olması gereken temel özellikler aşağıda listelenmiştir ve bunlar olmadan ayakkabı güvenli iş ayakkabısı olmaya hak kazanmaz.

 

(a.) Ayakları ve ayak parmaklarını üzerine düşen ağır cisimlere karşı korumak için çelik burunlu veya kompozit burunlu.

 

(b.) Kaygan yüzeyler veya malzemeler üzerinde dururken kaymayı önlemek için kaymayı önleme özelliği.

 

2. Güvenlik botları farklı çalışma ortamları için üretilmiştir

 

Endüstriyel personeliniz için herhangi bir güvenli iş ayakkabısı satın almaya karar vermeden önce, farklı güvenlik botlarının farklı amaçlar için üretildiğini bilmelisiniz. Lütfen, amaçlarına bağlı olarak farklı türdeki güvenlik ayakkabılarında farklı özellikler sunulduğunu unutmayın. Sonuçta her güvenlik ayakkabısının amacı, kullanılması amaçlanan sektöre veya ortama bağlıdır. Güvenlik ayakkabılarının uygun olabileceği farklı sektörler imalat, enerji, petrol ve gaz, güvenlik, askeri ve para askeri, tarım, madencilik, yangınla mücadele vb.

 

Örneğin, keskin nesnelerin yaygın olduğu ve ayakkabı tabanını kolayca delerek kullanıcıya zarar verebilecek herhangi bir çalışma ortamında orta taban koruma özelliği gereklidir. Aynı şekilde anti statik özelliği de elektrik çarpmasına meyilli ortamlarda çalışan işçiler için olmazsa olmazlardandır.

 

 

3. Güvenlik botları için malzemeler farklıdır

 

Farklı güvenlik botları için kullanılan malzemeyi bildiren şey, ayakkabının amacıdır. Üst kısım için deri, ağ veya süet olabilir. Taban Poliüretan (PU) veya kauçuk veya Mikro fiber olabilir. Örneğin süet ayakkabı ıslak ortamlar için uygun değildir. Aynı şekilde üst kısmı nefes alabilen fileye sahip ayakkabılar, ortamın genellikle sıcak olduğu maden işçileri içindir. Bu nedenle, hiçbir güvenli iş ayakkabısı satıcısının, deposunda bulunan herhangi bir ayakkabıyı size aldırmasına asla izin vermeyin. İstediğiniz özellikler için bir liste yapmanız ve sadece bunları karşılayan ayakkabılar için ayakkabı satıcısı kaynağı oluşturmanız daha iyi olur.

 

4. Güvenlik ayakkabıları yıkılmaz değildir

 

Bir güvenlik ayakkabısı ne kadar güçlü olursa olsun, normal kullanımın ötesinde zorlu koşullara maruz kaldığında bozulabileceğini lütfen unutmayın. Herhangi bir satıcının, belirli bir güvenlik botunun herhangi bir koşula maruz kalabileceğini ve yine de hemen kullanılmasının güvenli olabileceğini düşünmenize izin vermeyin. Bu şekilde söyleyelim, çoğu güvenlik ayakkabısı, sizi amaçladığı olasılığa karşı korumayı tamamladıktan sonra sona erer. Örneğin, personelinizi ağır bir nesneden veya darbeden korumak için iyi bir iş çıkaran bir güvenlik ayakkabısı, çarpmadan sonra fonksiyonunu kaybedebilir. Personelinizin sürekli güvenliğini sağlamak için bu darbeden hemen sonra değiştirilmelidir.

 

5. Güvenlik ayakkabıları zamanla geçerliliğini yitirir

 

Her güvenlik ayakkabısının üretildiği andan itibaren bir son kullanma noktası olduğunu unutmayın, ve sona erme süresi çoğunlukla iki yıl arasındadır. Ayrıca güvenlik ayakkabılarının genellikle ilk kullanım gününden itibaren en az altı ay dayanması gerektiğini unutmayın. Bu nedenle, üretim tarihini bilmeden asla güvenlik ayakkabısı satın almayın.

 

6. Ne kadar çok özellik, o kadar çok maliyet

 

Son olarak, her güvenlik ayakkabısının farklı özelliklere sahip olduğunu ve tek bir ayakkabıda ne kadar çok özellik bir araya getirilirse o kadar pahalı olacağını lütfen unutmayın. Bu nedenle, endüstriyel personelinizin maliyete kafa tutması için gereken özelliklere sahip ayakkabılara bağlı kalmanız gerekebilir.

 

Kaliteli ve amacına uygun iş ayakkabıları için tıklayın.