Diğer Haberler
İş yerinde güvenlik botlarının ve iş ayakkabılarının önemi
İş yerinde güvenlik botlarının ve iş ayakkabılarının önemi

Daha önce aktif bir iş sahasında çalıştıysanız, güvenlik botlarının önemi fazla vurgulanamaz. Bu, başladığınızda öğreneceğiniz ilk derslerden biridir, ancak aynı zamanda bir süredir çalışıyorsanız biraz bıkkın olabileceğiniz bir şeydir.

Sonuçta, daha önce hiç kaza yaşamadınız, bu yüzden belki de şantiyeye her çıktığınızda bu çalışma sahası güvenlik botlarını takmanız gerekmiyor, değil mi? Yanlış.

Beta İş Güvenliği'nde müşterilerimizin güvenliğini önemsiyoruz.

Bu nedenle, iş kıyafeti ve güvenlik botları veya iş ayakkabılarının önemi hakkında bu yazıyı yazıyoruz. Bir sonraki bölümde doğru güvenlik ekipmanını takmıyorsanız maruz kalabileceğiniz olası yaralanmalara değineceğiz, ancak şimdilik sitede neler olabileceğine bakalım.

 

  • Ayağınıza ağır bir blok veya alet düşürebilirsiniz
  • Ayakkabılarınız iyi bir tutuşa sahip değilse, kayabilir ve düşebilirsiniz
  • Canlı elektrikle çalışıyorsanız, elektrik çarpması yaşayabilirsiniz.
  • Çıkıntılı bir çiviye basabilirsiniz

 

En iyi ihtimalle, bu maddelerin tümü sizi işten uzak tutan ciddi yaralanmalara neden olabilir. En kötü ihtimalle, ölebilirsiniz.

O güvenlik botlarını ve iş ayakkabılarını giymeye hazır mısınız? Kendinize tuzak kuruyor olabileceğiniz bazı yaralanmaları gözden geçirelim.

Güvenlik botları veya iş ayakkabısı giymemekle oluşabilecek yaralanmalar;

 

  • Özellikle şantiyelerde tuğla, taş gibi birçok ağır nesne taşınmaktadır. Ayağınıza düşene kadar bu o kadar da sorun değil. Hantal bir alçı ile bir şantiyede çalışmayı düşünün.
  • Birisi yanlışlıkla ekipmanı ayağınıza düşürebilir veya birinin üzerinden geçebilir. Yine, bu doğru koruma olmadan kemik kıran bir yaralanma olabilir
  • Doğru güvenlik ayakkabısı ve iş ayakkabısı olmadan kayabilir, ayağınızı kırabilir veya bir kemiği kırabilirsiniz.
  • Ayağınızı kesen bir çivi veya cam parçası gibi küçük bir yaralanma sizi bir günlüğüne işten çıkarabilir.

 

En azından kırık kemiklere veya kırıklara bakıyorsunuz. Vücudunuzu korumak ve ciddi yaralanmaları önlemek için biraz rahatsızlığa değmez mi?

Bunu yanıtlamadan önce, burada alçı yapıştırabileceğiniz küçük bir çizikten bahsetmediğimizi unutmayın - ciddi bedensel zararlardan bahsediyoruz.

 

TEMEL GEREKSİNİMLER

Temel ISO sertifikalarına göre bir botun veya iş ayakkabısının güvenlik donanımı olarak tanınması için en az 200 jul darbeye dayanıklı olması gerekir. Bu, üzerine nispeten ağır bir şey düştüğünde dayanabilmesi gerektiği anlamına gelir.

Şimdi, şoför Mehmet dikkatsiz davranır ve dört tonluk yol silindiriyle ayağınızın üzerinden yuvarlanırsa, iş ayakkabıları size pek iyi gelmeyecektir. Bununla birlikte, birisinin ayağınıza bir blok düşürmesi gibi genel etkiler için, sizi ciddi bir acıdan kurtaracaklardır.

ISO gereksinimleri daha fazla ayrıntıya giriyor. Yönergelerini diğer yayınlarımızdan birinde ele aldık, ancak şimdilik, çalışma koşullarınıza uygun iş ayakkabıları bulmanız gerektiğini söylememiz yeterli.

Yani, canlı elektrikle çalışıyorsanız, yalıtımlı iş ayakkabılarına ihtiyacınız var. Kaygan bir yüzey üzerinde çalışıyorsanız, kaymaz botlara ihtiyacınız vardır. Şimdi güvenlik botlarının ve iş ayakkabılarının önemini anladığınızı umuyoruz. Tam bir güvenli iş ayakkabısı risk değerlendirmesi gerçekleştirin ve koşullar için doğru botları seçin.

 

Daha fazlası için iş ayakkabıları galerimize göz atın!