Diğer Haberler
İnşaatta İhtiyaç Duyulan Kişisel Koruyucu Donanım Listesi
İnşaatta İhtiyaç Duyulan Kişisel Koruyucu Donanım Listesi

Kişisel koruyucu donanım, başarılı inşaat çalışmalarının temel taşıdır. Müteahhitler, çalışanlarına kişisel koruyucu ekipman sağladıklarında, onları hayati tehlike arz eden tehlikelerden korurlar.

 

Öte yandan, KKD güvenlik gerekliliklerine uyulmaması, inşaat operasyonlarınızı kesintiye uğratacak ve çalışanlarınızı riske atacaktır.

 

Bu makaleyi okuduktan sonra, KKD'nin temel parçalarının ne olduğunu, daha güvenli ve daha üretken bir inşaat sahasına nasıl katkıda bulunduklarını anlayacaksınız.

 

Baretler

 

Şantiye denilince ilk akla gelen baretler veya kafa koruyuculardır.

 

Sert kaskların şantiyelerle eş anlamlı olmasının iyi bir nedeni var. İşçilerin ciddi kafa yaralanmalarına, sarsıntılara ve ayrıca kemik ve omurga kırıklarına maruz kalmasını önlemede çok önemli bir rol oynarlar.

 

İnşaat sektörünün tüm meslekler arasında en yüksek travmatik beyin yaralanması vakasına sahip olduğunun farkında mısınız?

 

Bir kişi düşüp başını çarptığında, çarpma, çalışma alanlarındaki sarsıntıların önde gelen nedeni olan dönme ivmesi üretir.

 

Çalışma sahasında sarsıntıların ne yazık ki yaygın olduğunu ve darbenin gücünü emecek sert kasklar olmadan daha fazla kafa yaralanmasının olacağını varsaymak muhtemeldir.

 

Güvenlik Eldivenleri

 

İnşaat zor bir el işidir, bu nedenle koruyucu eldivenler, çalışanlarınızın ellerini korumak için kritik öneme sahiptir.

 

İşlerinin bir parçası olarak, müteahhitler genellikle ellerine koruma sağlanmadığı takdirde kolayca ciddi şekilde yaralanabilecekleri yüksek riskli durumlarda çalışırlar.

 

Yüksek Görünürlüklü Yelekler

 

Yüksek görünürlüklü yelekler, işçilerin kolayca fark edilmesi gereken şantiyelerde zorunlu bir KKD parçasıdır.

 

Bildiğiniz gibi inşaat işi, gelen trafiğin yanı sıra köprü ve yolların onarımını da içeriyor. Şoförler inşaat işçilerini zamanında göremezlerse, hareket halindeki bir araba olay yerinde bir müteahhite çarparak ölümcül bir kazaya neden olabilir.

 

Bununla birlikte, müteahhitler yüksek görünürlüklü yelekler giydiklerinde, gece inşaatı sırasında bile fark edilirler.

 

Yüksek görünürlüklü yelekler, çalışanların tüm yönlerden görülebilmesi için 360 ° tam vücut kapsama alanı sağlamalıdır.

 

Görünürlük yeleklerindeki renkli şeritler, kullanıcının daha da öne çıkmasını sağlamak için arka plan renkleriyle zıttır. Ek olarak, görüş yelekleri, özellikle karanlık olduğunda kullanışlı olan floresan bir malzeme ile kaplanmıştır.

 

Yüksek görünürlüklü yelekler, kaza olasılığını önemli ölçüde azaltır ve inşaatta güvenliğe katkıda bulunur.

 

Güvenlik Gözlükleri

 

Bir dizi müteahhitlik faaliyeti sırasında işçilerin gözleri son derece savunmasızdır. Bu nedenle, güvenlik gözlükleri ile uygun şekilde korunmazlarsa, potansiyel olarak sakatlayıcı yaralanma riski vardır.

 

Ayak Koruması

 

Şantiyede, işçilere yeterli ayak koruması sağlanmadıkça ciddi yaralanmalara neden olabilecek birçok şey vardır.

 

Ayak koruması, çalışanların ayaklarını, kötü zeminden veya diğer nedenlerden kaynaklanan yaralanmalardan korumak için tasarlanmış önemli bir kişisel koruyucu ekipman parçasıdır.

 

Uygun ayakkabı, şantiyelerin güvenliğinde önemli bir faktördür.

 

İlk olarak, ezilme yaralanmalarına karşı koruma sağlar. İnşaat malzemeleri ve diğer ağır nesneler nakliye sırasında kolaylıkla düşebilir ve işçilerin ayaklarına ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle ezilme yaralanmalarını önlemek için ayakkabıları kaplanmıştır.

 

İkincisi, bu tür ayakkabılar işçileri kayma ve düşmeden korur. Tahmin edebileceğiniz gibi, zor çalışma koşullarına sahip sahalarda kaymalar yaygındır, bu nedenle iş ayakkabılarının tabanlarında kaymaz bir tutuş da bulunur.

 

Kauçuk tabanın aynı zamanda çalışanları zeminde elektrik çarpmasından koruduğuna dikkat etmek önemlidir.

 

Son olarak, yeterli ayak desteği, çalışanların kaslarını zorlamasını ve uzun vadede kötü duruş geliştirmesini engeller.

 

Emniyet Kemeri

 

Emniyet kemerleri hayat kurtaran kişisel koruma ekipmanlarıdır. Yükleniciler yüksek alanlarda görevleri tamamlarken işçilerin düşmesini önlemek için tasarlanmıştır.

 

6,5 ft yükseklikte çalışan şantiye çalışanlarının emniyet kemeri takmaları gerekmektedir. Emniyet kemerleri 5000 libre ağırlığı taşıyacak kadar güçlüdür, bu da onları tam donanımlı çalışanların düşmesini önlemek için fazlasıyla yeterli kılar.

 

Yüksekten düşmelerin diğer şantiye kazalarına göre yaşamı tehdit etme olasılığı daha yüksek olduğu için emniyet kemerleri önemlidir.

 

Bir şantiye kazası genellikle vücudun tek bir bölümünü etkilerken, düşmeler birden fazla vücut parçasına ve hayati organlara zarar verir.

 

İşitme Koruması

 

Tesis çalışanlarınıza işitme koruması sağlamazsanız, uzun süreli işitme kaybı yaşayabilirler.

 

Şantiyelerin en gürültülü işyerlerinden bazıları olduğunu söylemeye gerek yok. Ağır makineler çok fazla ses çıkarır ve ona yakın çalışmak olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Birçok müteahhit bu nedenle işitme hasarıyla mücadele ediyor.

 

İşitme hasarının geri döndürülemez olduğunu unutmayın. İşçiler 8 saat boyunca 85 desibel civarındaki gürültüye uzun süre maruz kaldıklarında ortaya çıkar. Ayrıca her 3 desibellik artış için zamanın yarısında işitme kaybı meydana gelir.

 

Yani gürültü seviyesi 91 desibelin üzerindeyse 2 saat içinde işitme hasarı meydana gelebilir.

 

Bu sayıları bir perspektife oturtmak için, bir elektrikli matkap yaklaşık 95 desibel gürültü kaydeder. Geri kalan ağır inşaat ekipmanınızın ne kadar gürültü çıkardığını bir düşünün.

 

Solunum Cihazları

 

İnşaat sahaları genellikle nefes almak için güvenli olmayan havayı tehlikeye atar.

 

Toz, karbon monoksit, duman veya tehlikeli gazları içeren sayılamayacak kadar çok inşaat operasyonu var. Çalışanlara yeterli koruma sağlanmazsa, solunum sorunları ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden hastalıklar geliştirmeleri zorunludur.

 

Örneğin silika tozunu alın. Silika tozu, çimento, çelik, kil veya kum gibi çok çeşitli inşaat malzemelerinde bulunan küçük bir parçacıktır.

 

İşçiler, yüksek enerjili operasyonlar sırasında onu serbest bırakır ve solur. Bununla birlikte, bunu yapmak ilerleyici akciğer hastalığına, böbrek yetmezliğine veya akciğer kanserine yol açar.

 

Ne yazık ki inşaat sektöründe her 10 işçiden 8'i silika tozu işine maruz kalmıştır. İşçileri güvende tutmak için, sözleşmeli kuruluşlar onlara uygun solunum cihazları sağlamalıdır.

Bu ve benzeri daha fazla ürün için galerimize göz atın.