Diğer Haberler
ÇALIŞANLARINIZLA PAYLAŞMANIZ GEREKEN 7 İŞYERİ GÜVENLİK BİLGİSİ
ÇALIŞANLARINIZLA PAYLAŞMANIZ GEREKEN 7 İŞYERİ GÜVENLİK BİLGİSİ

Bir işletmeyi yöneten herkes, işyeri güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bilir. Kimse birinin iş başında incinmesini istemez.

 

Çalışanları güvende tutmak, çalışmaktan keyif alacakları sağlıklı bir işyeri ortamı yaratmak için çok önemlidir.

 

Güvenli ve sağlıklı iş yerinizin yerel düzenlemeler ve standartlarla aynı düzeyde olmasını sağlamak da mantıklıdır.

 

Her işletme sahibi, işyerinin çalışanlardan müşterilere, ziyaretçilere, yüklenicilere, gönüllülere ve hatta tedarikçilere kadar herkes için güvenli olmasını sağlamak için bu yasal gerekliliklere uymalıdır.

 

Yasal gerekliliklere uymanın yanı sıra işyeri güvenliği, herhangi bir işletmenin uzun vadeli başarısı için de kritik öneme sahiptir.

 

Güvenli bir iş yeri aşağıdakilere yardımcı olur:

 

  • Personel tutmak
  • Üretkenliği en üst düzeye çıkarmak
  • Çalışanların yaralanmasını ve hastalıklarını en aza indirmek
  • Hasta raporlarını ve devamsızlığı en aza indirin
  • Yaralanma maliyetlerini ve işçi tazminatını azaltmak
  • Yasal sorumlulukları ve çalışan yükümlülüklerini yerine getirmek
  • Tüm çalışanlarınızın eve güne başladıkları zamanki gibi harika görünüp hissederek gitmelerini sağlamak için her zaman yapabileceğiniz bir şey vardır.

 

Burada, ekibinizle paylaşmak isteyebileceğiniz işyeri güvenliğiyle ilgili birkaç ipucu bulunmaktadır.

 

1. Her köşeyi temiz, düzenli ve dağınıklıktan uzak tutun

 

Kayma ve takılma genellikle zemine saçılan nesneler veya dökülmelerden kaynaklanır. İş yerinizin her zaman temiz ve düzenli olduğundan emin olun. Koridorları temiz, düzenli tutun ve koridorda çalışanların canını yakabilecek hiçbir şey olmadığından emin olun.

 

Bu, dağınıklığın iş yerinizi olumsuz yönde etkilemesinin doğrudan bir yoludur. Ancak, daha dolaylı bir yol daha var.

 

Stres, insanlarda bilişsel yetenekleri azaltır. Bu, stresli çalışanların daha sakar, hatalara, kazalara ve üretkenliğin azalmasına daha yatkın olacağı anlamına gelir. İşyerinizi düzenleyemiyorsanız, en azından iyi stoklanmış bir ilkyardım çantanız olduğundan emin olun.

 

2. Kaygan zeminlerde paspas kullanın

 

İş yeri girişlerinize toz kontrol paspasları yerleştirerek içeriye giren mikropların sayısını azaltmış olursunuz. Bu da enfeksiyon, grip ve diğer mikrop kaynaklı hastalıkların sayısını azaltacaktır.

 

Enfeksiyonlar ve mikropla ilgili hastalıklar, çalışanlarınızın hasta olduğu günlerin tek nedeni değildir. Ayakta uzun saatler geçirenler, sırt sorunları ve/veya ağrılı eklemler yaşama tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yorgunluk önleyici paspaslar, uzun süre ayakta durmanın insanların sırtına ve eklemlerine binen yükü hafifletir.

 

3. Yanıcı malzemeleri uygun şekilde saklayın

 

Bu yanıcı maddeler uygun şekilde depolanmadıklarında ciddi yangın tehlikeleridir. Herkesin güvenliğini riske atabilirler. Bu malzemelerin uygun havalandırmaya sahip alanlarda saklandığından emin olun.

 

4. Ekipman veya makinelerle çalışırken uygun eğitimi sağlayın

 

Aletleri, ekipmanı veya makineleri kullanmakla görevli herhangi bir çalışan, önce uygun eğitimden geçmelidir. Eğitimli olmayan hiç kimse, asla ağır makinelerle çalışmakla görevlendirilmemeli ve ondan uzak durmalıdır.

 

Ağır ekipman ve makine içeren yüksek riskli işler için eğitim yeterli değildir. Çalışanlarınızın belirli koşullarda çalışmak ve belirli makine ve/veya ekipmanı kullanmak için uygun lisanslara sahip olması gerekir. Edinildiğinde, bu lisansın belirtildiğinde yenilenmesi gerekir.

 

5. Görevlere uygun giysiler sağlayın

 

Elektrikli el aletleri kullanacak çalışanlar, makine kullanırken uygun iş kıyafetleri giymelidir. Görev için doğru ayakkabı ve koruyucu ekipmanı giymelerini sağlayın. Yalnızca doğru ve göreve uygun eldivenler kullanın.

 

Farklı endüstriler farklı üniformalar ve koruyucu giysiler gerektirir.

 

Örneğin sağlık personelinin rahat hareket etmelerini sağlarken bakteri bulaşmasını önleyecek üniformalara ihtiyacı vardır.

 

Endüstriyel iş kıyafetlerinin UV koruması, yangına ve diğer tehlikelere karşı koruma sağlaması gerekir. Tabii ki, hepsi sektöre bağlı. Doğal olarak, otomotiv endüstrisindeki işçileri donatmanız gerekiyorsa daha sağlam kumaşları tercih edeceksiniz. Öte yandan, açık ateş ve alevle çalışanlar, alev geciktirici kumaşlara ihtiyaç duyar.

 

Gıda işleme giysileri o kadar özel olmak zorunda değildir, ancak bakteri kontaminasyonunu önlemek için antibakteriyel kumaşlardan yapılmış olmaları gerekir.

 

6. Belirlenmiş tehlikeli bölgeleri açıkça etiketleyin

 

Tehlikeli ekipmanların depolandığı alanlar açıkça etiketlenmeli ve yürüme yolları gerekli işaretlerle vurgulanmalıdır.

 

Ayrıca zemine boyanmış bant veya siyah beyaz şeritler ile tehlikeli bölgelerin işaretlenmesine yardımcı olur. Bu, çalışanları tehlikeli çevreden haberdar eder ve ciddi yaralanmalara neden olabilecek kazalardan kaçınmalarına yardımcı olur.

 

7. İlk yardım eğitimi verin

 

Çalışanlarınıza ilk yardım istasyonları sağlamak, güvenlik açısından uzun bir yol kat eder ve acil durumlarla başa çıkmanın pratik bir yoludur. Bu duvara monte istasyonlar, ofiste en sık karşılaşılan durumların üstesinden gelmek için gereken tüm ilaç ve malzemeleri içeren bir ilk yardım çantasıyla tam olarak stoklanmış olmalıdır.

 

Daha güvenli bir işyeri yaratmaya yönelik ilk adım, profesyonel bir işyeri risk değerlendirmesi yapmaktır. Bu, iş yerinizde gizlenen tüm potansiyel riskleri belirleyecektir. Bu yapıldıktan sonra, devam edebilir ve gerekli tüm önlemleri alabilirsiniz.