Diğer Haberler
İşyerinde Sağlık ve Güvenlik Uygulamaları: Kaliteli İş Kıyafetleri Neden Önemlidir?
İşyerinde Sağlık ve Güvenlik Uygulamaları: Kaliteli İş Kıyafetleri Neden Önemlidir?

İşyerindeki sağlık ve güvenlik uygulamaları, çalışanların giydiği kıyafetler ve kalitesi ile başlar.

 

İşverenlerin en temel sorumluluğu, kendileri için çalışanlara özen göstermektir ve bir dizi Türk kanunları uyarınca şirketler, işyerlerinin temiz, güvenli ve çalışılacak sağlıklı alanlar olmasını sağlamakla yükümlüdür.

 

Temel İşyeri Koruması için Kaliteli İş Kıyafetleri

 

Açıkça, elektrik, tekrarlayan gerilim yaralanmaları, yangınlar ve patlamalar, zehirli maddelere ve kimyasallara maruz kalma ve yüksek gürültü gibi diğer yaygın tehlikeler de dahil olmak üzere, işyerinde sağlık ve güvenlik uygulamalarını iyileştirmenin en doğru yolu işçilerin KKD giyim ve kalitesi ile başlar.

 

Tulumlar, yüksek görünürlüklü ceketler, ikaz yelekleri, nitril eldivenler veya başka herhangi bir şey olsun, öğeler göreve uygun, dayanıklı ve işçiyi yeterince koruyacak şekilde en yüksek kalitede olmalıdır. Ayrıca işçilere uygun şekilde olmaları gerekir, aksi takdirde koruyucu giysi parçaları kazaların nedeni olabilir - örneğin bol ve geniş giysilerin makineye sıkışması ve bir işçinin kendini kurtaramaması ve yaralanması gibi.

 

Aynı şekilde, yüksek sıcaklıklar, gürültü ve kimyasallar gibi doğrudan tehlikelerin olduğu iş yeri ortamlarında - işçi kıyafetleri, onları aşırı sıcaktan, işitmelerine zarar verebilecek yüksek gürültüden ve gerçek temas riskinden koruma görevini üstlenir.

 

Çevre ve İş Kıyafetleri Denetimi Yapılması

 

İşyerinde sağlık ve güvenlik uygulamalarının değerlendirilmesi, insanların ne yaptığı, kullanılan makine ve madde türleri ve düşmelere neden olabilecek yüksekten çalışma gibi risklerin olup olmadığı gibi birçok unsura bakmayı içerir. Ana hatlarıyla belirttiğimiz gibi en yaygın kazalar ve işçilerden çoğu tazminat talebine yol açar.

 

İşyerinde sağlık ve güvenlik uygulamalarının denetiminin yapılması, personelin kullandığı iş giysisi türlerini ve kalitesinin nasıl olduğunu kapsamalıdır. Ne tür malzemeler kullanılıyor? Dikiş ne kadar iyi (yıpranabilir mi)? Fermuarlar, düğmeler ve tutturucular ne kadar güvenli? İş kıyafeti/giysileri hem erkek hem de kadın personele uygun mu?

 

Ardından, yalnızca iyi görünmekle kalmayıp aynı zamanda çalışanları zarar görmekten koruyan kaliteli iş kıyafetlerinin tüm bu temel unsurları hakkında iş kıyafeti tedarikçileri ile görüşebilirsiniz. Mevcut iş kıyafeti tedarikçiniz bu göreve uygun değilse, çalışanlardan iş kıyafetleri hakkında sık sık şikayetler alırsınız ve çoğu zaman parçalanmaları nedeniyle öğeleri değiştirmeniz gerekir, belki de herkesin iyiliği için değişim zamanı gelmiştir.

 

Türkiye'nin önde gelen iş kıyafeti tedarikçilerinden biri olan Beta İş Güvenliği’den personeliniz için kaliteli iş kıyafetleri sipariş edin ve çalışanlarınızın sağlığı ve güvenliğine özen gösterdiğinizden emin olun. Daha fazla bilgi edinmek için şimdi bize ulaşın