Diğer Haberler
ALTI DEĞERLİKLİ KROMA MARUZ KALMA NASIL ÖNLENİR
ALTI DEĞERLİKLİ KROMA MARUZ KALMA NASIL ÖNLENİR

Hayati bir üretim unsuru olmasına rağmen, altı değerlikli kromun sağlık etkileri zayıflatıcı olabilir. Güvenlik kuruluşlarının işyerinde altı değerlikli krom maruz kalma sınırlarını, kişisel koruyucu ekipmanı ve tek kullanımlık giysileri zorunlu tutmasının büyük ölçüde nedeni budur.

 

Krom nedir?

 

Bu çelik grisi sert metal, genellikle sıkıştırılmış alüminyum folyoya benzeyen parlak bir görünüme sahiptir. Geniş kapsamlı üretim türleriyle uğraşan ülkelere ithal edilmektedir.

 

Krom kanserojen madde olarak tanımlanır ve malzemeyi kullanan şirketlere katı altı değerlikli, krom maruz kalma sınırları uygulanır. İşçilerin altı değerlikli kromla temastan kaynaklanan tehlikeleri anlaması çok önemlidir.

 

Krom aşağıdaki endüstriyel işlemlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

  • Paslanmaz Çelik Kaynak
  • Kromat Üretimi
  • Krom Kaplama
  • Paslanmaz Çelik Döküm
  • Deri Tabaklama
  • Cam Yapımı
  • Kimyasal İmalat

 

Krom kaplama yapan çalışanlar, altı değerlikli krom gibi tehlikeli maddelerin yaygınlığını kolaylıkla fark edebilse de, durum her zaman böyle değildir. Çok fazla işçi bilmeden maruz kalmaktadır.

 

Hangi Endüstriler Kroma Maruz Kalma Riski Altındadır?

 

Son derece toksik doğası nedeniyle, işçiler kendilerini altı değerlikli krom maruziyetinden nasıl koruyacaklarını bilmelidir. Aşağıdaki mesleklerden birinde çalışmak, altı değerlikli krom için kişisel koruyucu ekipman ihtiyacını gerektirir.

 

  • Aşındırıcı Kumlama
  • Fotokopi Makinesi veya Yazıcı Bakımı
  • Kopyalama Makinesi Toneri İmha Etme
  • Pil İmalatı
  • Mum İmalatı
  • Boya İmalatı
  • Çimento Yapımı ve Duvar Ticareti
  • Kauçuk İmalatı

 

Krom, işçiler farkında olsun ya da olmasın, özellikle imalat sektöründe yaygın bir malzeme olmaya devam ediyor. Örneğin, lehimleme, kaynaklama, mastarlama ve sert lehimleme gibi sıcak iş operasyonlarının toksik maruziyetle sonuçlanması muhtemeldir.

 

İnsanlar Altı Değerlikli Kroma Nasıl Maruz Kalır?

 

İşçilerin etkilenmesinin birincil yolu genellikle uygulama, meslek, kişisel koruyucu ekipmanın mevcudiyeti ve tek kullanımlık koruyucu giysilerden kaynaklanmaktadır.

 

Kaynakçılar ve sıcak iş yapan kişiler, sert krom buhara dönüştüğü için tipik olarak zararlı havayı solumaktadır. Ressamlar, tabakçılar ve duvarcılıkla uğraşanların vücutlarına veya yüzlerine sıvılaştırılmış malzeme sıçraması daha olasıdır. Diğer tehlikeli sıvı elementler gibi, altı değerlikli krom da gözlere girebilir, yaraları açabilir veya cildin gözeneklerine zarar verebilir.

 

Birçok meslekte, bu ve diğer tehlikeli unsurlar, soluma, cilt teması veya yanlışlıkla yutulma gibi çok sayıda tehdit oluşturur. Bu nedenle altı değerlikli krom için standartlara uyulmalıdır.

 

Altı Değerli Krom Koruması için En İyi Kişisel Koruyucu Ekipmanı Seçme

 

Çalışanları altı değerlikli krom ve diğer kanserojen maddelerle doğrudan temasa sokan kuruluşlar, eksiksiz bir kişisel koruyucu ekipman envanteri ve tek kullanımlık koruyucu giysi seçenekleri bulundurma sorumluluğunu taşır.

 

Krom kaplama, çimento karıştırma veya kaynak yapma gibi işlerin çevresinde çalışanlar da krom tozu ve dumanından zarar görmektedir.

 

Nefes Alabilir Maskeler veya Uygunluğu Test Edilmiş Solunum Maskesi:

 

Kanserojenlerin solunması işçilere doğrudan ve fark edilebilir bir zararı temsil eder. Akciğer kanseri, işyeri sağlığı açısından en kötü ve önlenebilir felaketler arasında yer almaktadır. Kökenleri asbest ve kömür madeni tozuna sıkı sıkıya bağlıdır. Nefes alabilen maskeler veya uygunluğu test edilmiş bir solunum cihazı temel korumadır.

 

Gözlerin Korunması:

 

Endüstriyel sertifikalı gözlük, parçaların göze girmesini engeller. Toksik kimyasal, görme yeteneğini azaltabilir veya körlüğe neden olabilir.

 

Tulumlar:

 

Kaynakçılar ve sıcak iş işçileri, yanıklara karşı koruma sağlamak için koruyucu tulumlar gerektirir. Geniş kapsamlı endüstrilere, tek kullanımlık toz ve kimyasal sıçramaya karşı koruyucu giysiler de sağlamaları tavsiye edilir.

 

Kafa Koruması:

 

Krom tozu birinin kafasına dökülebilir ve kafa derisine gömülebilir. Bu, ikili bir tehdit oluşturuyor çünkü işçiler muhtemelen bir sağlık durumu geliştirmenin yanı sıra onu sevdiklerine evlerine taşıyorlar. Kapüşonlu tulumlar veya ayrı bir kapüşon veya baş koruması gereklidir.

 

Eldiven ve İş Ayakkabısı Kaplamaları:

 

Kişisel koruyucu giysi koleksiyonu seçerken aksesuarlar önemlidir. Eldiven ve iş ayakkabı kaplamaları gibi eşyalar koruyucu aşınmayı tamamlar ve toksinlerin inebileceği boşlukları kapatır.

 

Sağlık ve güvenlik kuruluşları, savunmanın ön saflarında yer aldıkları için kişisel koruyucu ekipman ve tek kullanımlık koruyucu giysileri zorunlu kılar. Beta İş Güvenliği Şirketi, endüstri standartlarını aşan eksiksiz bir hat üretir ve dağıtır.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.