Diğer Haberler
Koruyucu Başlık Takmanın Nedenleri
Koruyucu Başlık Takmanın Nedenleri

Bir şantiyede veya ağır nesnelerin ve makinelerin çalıştırıldığı herhangi bir işyerinde çalışıyorsanız, koruyucu kask takmayı unutmayın. Kafa travması riskinin olduğu birçok endüstri ve sektör vardır. İşçileri bu yaralanmalardan korumak için doğru güvenlik donanımlarının kullanılması önemlidir.

Pek çok kişi baret takmaktan kaçınır, ancak koruyucu başlıkların sahadaki rolü küçümsenmemelidir. Güvenlik aşınması, baret olmadan tamamlanmış sayılmaz. Güvenlik kasklarının neden önemli olduğunu ve sizi çeşitli yaralanmalardan nasıl koruyabileceklerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Koruyucu başlık takmak zorunludur

Sahada kask takmak sadece önemli değil, aynı zamanda zorunludur. İş güvenliği gereğince işverenlerin çalışanların can güvenliğini koruması gereklidir ve kendi bünyeleri içerisinde bulunan kişilerin koruyucu başlık takması zaruridir.

Kafa yaralanmalarına karşı koruma

Koruyucu başlıklar, işçilere ağır nesnelerin düşmesinden kaynaklanabilecek güçlü kafa darbelerinden, elektrik yaralanmalarından ve diğer şekilde başlarına gelebilecek yaralanmalara karşı tam koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Koruyucu kasklar ayrıca sabit nesnelere ve elektrik iletkenlerine çarparak yaralanmaya da yol açabilecek çarpmalara karşı koruma sağlar.

Kaymaya ve düşmeye karşı koruma 

İster inşaat sektöründe, ister petrol endüstrisinde çalıyor olun, kaygan yüzey çok yaygındır. Sıvı bir tabanda veya kimyasal bir birimde çalışırken koruyucu başlık takmak, kayma, takılma ve düşme nedeniyle oluşabilecek ciddi kafa yaralanmalarına karşı koruma sağlar.

Kazalarda hayatta kalma şansını artırın

Bir iş biriminde ciddi kazaların meydana gelme olasılığı vardır. Böyle bir senaryoda, bir işçi koruyucu başlık takıyorsa, yaralanma veya ciddi yaralanma şansı minimum düzeyde kalacaktır.

Çalışan görünürlüğünü iyileştirir

Bir işçi yansıtıcı bir baret takıyorsa, daha fazla görünürlük sağlar ve ayrıca çalışanları gündüz ve gece çalışırken ayırt etmeye yardımcı olur. Farklı renkteki kasklarla, sahaya giren ziyaretçileri veya çalışmayan kişileri de ayırt edebilirsiniz. Koruyucu başlık, kullanıcının çalışma sahasındaki farklı rollerini ifade eden farklı renklerde gelir. Süpervizörler her zaman sahada çalışan herkesin farkında değildir, bu nedenle onları kask renkleriyle farklılaştırmak tanımayı kolaylaştırır.

  • Beyaz - Yöneticiler, yetkili operatörler ve araç görevlileri için
  • Siyah - Saha sorumlusu için
  • Sarı - İşçiler
  • Gri - Site ziyaretçileri
  • Kırmızı - İtfaiyeciler
  • Yeşil - Güvenlik Görevlileri
  • Mavi - Elektrikçiler, marangozlar ve diğer teknik operatörler

Güneş koruması sağlar

Şantiye çalışanları, sağlıkları üzerinde kötü etkilere neden olabilecek güneş ışınlarına sürekli maruz kalmaktadır. Bu nedenle, geniş kenarlı baretler, zararlı güneş ışınlarına karşı yeterli koruma sağlayabildikleri için ideal kabul edilir. Bu, sıcak çarpması ve yorgunluk olasılığını azaltmaya yardımcı olur ve işçilerin sağlıklarını korur.

Çalışanlarınızın tam güvenliğini sağlamak için, işyerinde işçilere sağlanan koruyucu başlıkların iyi durumda olduğundan ve mükemmel bir şekilde oturduklarından emin olun.

Çalışanlarınızın güvenliğinden endişe ediyorsanız ve koruyucu başlık arıyorsanız, web sitemize göz atın ve uygun fiyata en iyi markalardan oluşan ürün yelpazemize göz atın. Ayrıca, tüm güvenlik kategorisini keşfedebilir ve çalışanlarınız için diğer temel güvenlik ekipmanlarını da satın alabilirsiniz.

Baş koruyucularımıza göz atmak için tıklayınız.